Umiejętności
Zarządzanie personelem
Rekrutacja kadry. Delegowanie i rozliczanie zadań. Motywowanie.
Kompleksowy nadzór nad działalnością restauracji
Tworzenie i nadzorowanie realizacji budżetu restauracji, analizowanie sprzedaży i kosztów. Ustalanie planów sprzedażowych.
Prowadzenie szkoleń stanowiskowych dla pracowników,z zakresu obsługi gości, z asortymentu alkoholi, sposobów ich wytwarzania o
Pozyskiwanie klientów indywidualnych i firmowych
Tworzenie ofert dla firm i klientów indywidualnych
Podejmowanie działań mających na celu maksymalizację sprzedaży usług gastronomicznych
Optymalizacja kosztów funkcjonowania (renegocjacja umów z dostawcami).
Organizacje imprez tematycznych oraz imprez okolicznościowych
Przygotowywanie i aktualizacja menu wraz z szefem kuchni, sporządzanie ofert kulinarnych. Samodzielne ustalanie karty alkoholi
Zarządzanie zapasami i zamówieniami towarów, ustalanie gramatur.Wprowadzanie produktów do systemu.
Nawiązywanie i rozwijanie relacji z dostawcami w zakresie dostaw artykułów. Negocjacje cenowe oraz warunków dostaw towaru.
Współpraca z instytucjami administracjiw zakresie uzyskania koncesji, pozwolenia na otwarcie restauracji.
Koordynacja otwarcia restauracji, modernizacja lokalu, wybór wyposażenia, sprzętu, dobór kadry, nawiązanie współpracy z dostaw
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Szkolenia i kursy
Kurs Akademii Mixologii SPB i IBA im. Zdzisława T. Nowickiego – uzyskanie certyfikatu Barman Mixer STOPIEŃ II (2010 r.).
Edukacja
, średnie
Liceum Ogólnokształcące
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia