Doświadczenie zawodowe
Zastępca Kierownika Produkcji
• zarządzanie produkcją,
• szkolenia,
• planowanie, nadzorowanie oraz organizacja i ptymalizacja procesów
produkcyjnych (Lean Manufacturing, Kaizen, 5s, SMED itp.),
• wdrażanie, szkolenia i nadzór nad przestrzeganiem zasad GMP, GHP i ISO 22000,
• doskonalenie SZJ; wyjaśnianie niezgodności i reklamacji z zakresu produkcji,
• inicjowanie i prowadzenie działań korekcyjnych, korygujących i zapobiegawczych
oraz ocena ich skuteczności.
• szkolenia,
• planowanie, nadzorowanie oraz organizacja i ptymalizacja procesów
produkcyjnych (Lean Manufacturing, Kaizen, 5s, SMED itp.),
• wdrażanie, szkolenia i nadzór nad przestrzeganiem zasad GMP, GHP i ISO 22000,
• doskonalenie SZJ; wyjaśnianie niezgodności i reklamacji z zakresu produkcji,
• inicjowanie i prowadzenie działań korekcyjnych, korygujących i zapobiegawczych
oraz ocena ich skuteczności.
Sp. ds. systemu HACCP
• kierowanie dziesięcioosobowym zespołem HACCP,
• wdrażanie, realizacja oraz nadzór nad projektami z zakresu Systemu HACCP,
Systemu ISO 9001, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, Dobrej Praktyki Higienicznej,
wymagań IFS, BRC oraz ISO 22000, AQAP,
• przeprowadzanie auditów na zgodność z ISO 9001, ISO 22000, AQAP, GMP, GHP,
GLP oraz wymaganiami IFS i BRC,
• przeprowadzanie auditów u dostawców oraz w innych oddziałach grupy,
• współpraca z pionem produkcji w zakresie analiz problemów jakościowych,
usprawnienia procesów produkcyjnych oraz przy wdrażaniu nowych rozwiązań
technologicznych,
• prowadzenie szkoleń personelu w zakresie w/w systemów
• nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
• pobieranie prób produktów i wymazów z powierzchni produkcyjnych do badań
mikrobiologicznych,
• współpraca z organami Inspekcji Weterynaryjnej,
• tworzenie dokumentacji normalizacyjnej i fotograficznej procesów, produktów z
wykorzystaniem aplikacji NND.
• wdrażanie, realizacja oraz nadzór nad projektami z zakresu Systemu HACCP,
Systemu ISO 9001, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, Dobrej Praktyki Higienicznej,
wymagań IFS, BRC oraz ISO 22000, AQAP,
• przeprowadzanie auditów na zgodność z ISO 9001, ISO 22000, AQAP, GMP, GHP,
GLP oraz wymaganiami IFS i BRC,
• przeprowadzanie auditów u dostawców oraz w innych oddziałach grupy,
• współpraca z pionem produkcji w zakresie analiz problemów jakościowych,
usprawnienia procesów produkcyjnych oraz przy wdrażaniu nowych rozwiązań
technologicznych,
• prowadzenie szkoleń personelu w zakresie w/w systemów
• nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym,
• pobieranie prób produktów i wymazów z powierzchni produkcyjnych do badań
mikrobiologicznych,
• współpraca z organami Inspekcji Weterynaryjnej,
• tworzenie dokumentacji normalizacyjnej i fotograficznej procesów, produktów z
wykorzystaniem aplikacji NND.
Szkolenia i kursy
• szkolenie „Pełnomocnik ds. systemu HACCP”
(09.10.2010 – 12.12.2010),
• szkolenie oraz certyfikat audytora wiodącego
przemysłu spożywczego (nr cert. H06/WAW/UK/05
/1006, wydany przez Bureau Veritas),
• szkolenie oraz certyfikat audytora wewnętrznego
systemu HACCP (wydany przez Instytut Rozwoju
Mleczarstwa UWM w Olsztynie),
• Lean Manufacturing, Value Stream Mapping-
zwiększenie produktywności procesów
produkcyjnych (nr 210/POKL-8.1.1-108/08-01),
• techniki i narzędzia doskonalenia procesów i
produktów; analiza FMEA, metoda QFD i 5WHY (nr
264/pokl-8.1.1-108/08-01),
• usprawnienie miejsc pracy i procesów w firmie;
eliminacja marnotrawstwa i ograniczenie strat
metodą Kaizen (nr 229/POKL-8.1.1-108/08-01),
• kurs języka angielskiego - Business English,
• szkolenie podstawowe z zakresu bezpieczeństwa
i higieny pracy dla osób kierujących pracownikami.
(09.10.2010 – 12.12.2010),
• szkolenie oraz certyfikat audytora wiodącego
przemysłu spożywczego (nr cert. H06/WAW/UK/05
/1006, wydany przez Bureau Veritas),
• szkolenie oraz certyfikat audytora wewnętrznego
systemu HACCP (wydany przez Instytut Rozwoju
Mleczarstwa UWM w Olsztynie),
• Lean Manufacturing, Value Stream Mapping-
zwiększenie produktywności procesów
produkcyjnych (nr 210/POKL-8.1.1-108/08-01),
• techniki i narzędzia doskonalenia procesów i
produktów; analiza FMEA, metoda QFD i 5WHY (nr
264/pokl-8.1.1-108/08-01),
• usprawnienie miejsc pracy i procesów w firmie;
eliminacja marnotrawstwa i ograniczenie strat
metodą Kaizen (nr 229/POKL-8.1.1-108/08-01),
• kurs języka angielskiego - Business English,
• szkolenie podstawowe z zakresu bezpieczeństwa
i higieny pracy dla osób kierujących pracownikami.
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zainteresowania
Wędrówki po górach, zwiedzanie zabytków, dobry film, świetna książka
Inne
komputer (znajomość programów Word, Excel,
Power Point, 01S., NND, Auto Sketch, Xmind), praca
w Internecie, prawo jazdy kategorii B.
możliwość zmiany miejsca zamieszkania
Power Point, 01S., NND, Auto Sketch, Xmind), praca
w Internecie, prawo jazdy kategorii B.
możliwość zmiany miejsca zamieszkania
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
EXCEL w praktyce
Pytania, wskazówki, odpowiedzi, komentarze, usprawnienie pracy w EXCELu. Cel: wzajemna pomoc, wymiana doświadczeń, propozycje usprawnień pracy
Grupa Doradczo Szkoleniowa FALCO
Prowadzimy szkolenia zamknięte i otwarte: negocjacje, techniki sprzedaży, komunikacja, doskonalenie umiejętności menedżerskich, zarządzanie ludźmi, budowanie zespołu, jakość.
ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności i systemy zarządzania to moje zainteresowania. Założenie grupy ma celu wymianę informacji i doświadczeń w zakresie tego standardu.
Kierownik produkcji
Forum wymiany najlepszych doświadczeń i ciekawych praktyk zarządczych w sektorze przemysłowym.
Dla średniej, wyższej i najwyższej kadry kierowniczej.
Lean Management
Zapraszam wszystkich zainteresowanych koncepcją Lean Management, poszerzaniem wiedzy i praktycznym stosowaniem zasad zarządzania w trybie "odchudzonym".
Planowanie produkcji
Grupa dla wszystkich zainteresowanych tematyką planowania produkcji oraz optymalizacji procesów produkcyjnych