Umiejętności
Browarnictwo
Budżety
FMCG
ISO 14001
ISO 22000
Zarządzanie
Produkcja
Audyty jakości
Supply Management
Zarządzanie projektami
MS Office
ISO 9001
World Class Manufacturing
Team Managment
podstawy ekonomii
• Wiedza praktyczna z zakresu prowadzenia własnej działalności w obszarze obrotu towarów spożywczych
• Podstawowa wiedza z zakresu dietetyki
Metody statystyczne
Nestlé Continuous Excellence
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
rosyjski
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Zakładu Produkcyjnego
• Zarządzania zakładem produkcyjnym poprzez wskaźniki operacyjne w ramach grupy Nestle.
• Inicjowanie oraz wdrażanie rozwiązań mających na celu optymalizowanie i podnoszenie efektywności procesów operacyjnych również w obszarze współpracy z Klientami.
• Efektywne planowanie i kontrolowanie wykonania budżetu.
• Monitorowanie wyników finansowych firmy w kontekście efektywności działań operacyjnych.
• Wdrażanie nowoczesnych narzędzi zarządzania i budowanie efektywnego zespołu.
• Uczestniczenie w międzyzakładowych spotkaniach zespołów projektowych.
• Nadzór nad wysokim poziomem jakościowym produktów i realizowanych usług.
• Systematyczne raportowanie wyników.
• Reprezentowanie firmy w kontaktach biznesowych.
• Inicjowanie oraz wdrażanie rozwiązań mających na celu optymalizowanie i podnoszenie efektywności procesów operacyjnych również w obszarze współpracy z Klientami.
• Efektywne planowanie i kontrolowanie wykonania budżetu.
• Monitorowanie wyników finansowych firmy w kontekście efektywności działań operacyjnych.
• Wdrażanie nowoczesnych narzędzi zarządzania i budowanie efektywnego zespołu.
• Uczestniczenie w międzyzakładowych spotkaniach zespołów projektowych.
• Nadzór nad wysokim poziomem jakościowym produktów i realizowanych usług.
• Systematyczne raportowanie wyników.
• Reprezentowanie firmy w kontaktach biznesowych.
Właściciel
Fabryka Zdrowia
• Prowadzenie działalności gospodarczej z zakresu dystrybucji zdrowej żywności.
• Rozwój strategii marketingowej opartej na długofalowych relacjach z klientami i konsumentami.
• Tworzenie i implementacja indywidualnego podejścia do odbiorcow zdrowej żywności.
• Kontrola finansowa przedsiębiorstwa oraz planowanie budżetu i inwestycji.
• Zarządzanie sprzedażą internetową.
• Wdrożenie i utrzymywanie oprogramowania informatycznego wspierającego procesy biznesowe.
• Budowanie i utrzymanie relacji z lokalnymi mikro-przedsiębiorstwami reprezentującymi szeroko pojęty zdrowy styl życia.
• Rozwój strategii marketingowej opartej na długofalowych relacjach z klientami i konsumentami.
• Tworzenie i implementacja indywidualnego podejścia do odbiorcow zdrowej żywności.
• Kontrola finansowa przedsiębiorstwa oraz planowanie budżetu i inwestycji.
• Zarządzanie sprzedażą internetową.
• Wdrożenie i utrzymywanie oprogramowania informatycznego wspierającego procesy biznesowe.
• Budowanie i utrzymanie relacji z lokalnymi mikro-przedsiębiorstwami reprezentującymi szeroko pojęty zdrowy styl życia.
Szef Produkcji w Browarze Poznań
• Udział w tworzeniu strategii rozwoju KP wspierającej wizję i misję organizacji.
• Tworzenie wizji funkconowania działu i jej efektywne wdrażanie.
• Aktywne kształtowanie struktury zatrudnienia w obszarze produkcji w celu efekywnej realizacji celów biznesowych.
• Nadzorowanie wdrażania i funkcjonowania systemów zarządzania zgodnie z wizją rozwoju obszaru produkcji i strategią firmy.
• Wyznaczanie i realizacja uzgodnionych celów operacyjnych.
• Dbałość o rozwój podległego zespołu zarówno pod kątem technologicznym jak i menedżerskim wspierające strategię KP.
• Dbałość o spójność i jakość procesu technologicznego w celu zapewnienia stabilności parametrów procesu produkcyjnego.
• Wdrażanie zmian w technologii, surowcach i materiałach produkcyjnych w celu ciągłej poprawy parametrów jakościowych i kosztowych.
• Tworzenie i zarządzanie budżetem kosztów stałych, zmiennych oraz optymalizacja struktury kosztów w celu wzrostu produktywności.
• Analizowanie i uzasadnianie poziomu wskaźników jakościowych/kosztowych w raportach.
• Nadzorowanie poprawności uzgodnień i rozliczeń akcyzowych z Urzędem Celnym w obszarze produkcji.
• Tworzenie wizji funkconowania działu i jej efektywne wdrażanie.
• Aktywne kształtowanie struktury zatrudnienia w obszarze produkcji w celu efekywnej realizacji celów biznesowych.
• Nadzorowanie wdrażania i funkcjonowania systemów zarządzania zgodnie z wizją rozwoju obszaru produkcji i strategią firmy.
• Wyznaczanie i realizacja uzgodnionych celów operacyjnych.
• Dbałość o rozwój podległego zespołu zarówno pod kątem technologicznym jak i menedżerskim wspierające strategię KP.
• Dbałość o spójność i jakość procesu technologicznego w celu zapewnienia stabilności parametrów procesu produkcyjnego.
• Wdrażanie zmian w technologii, surowcach i materiałach produkcyjnych w celu ciągłej poprawy parametrów jakościowych i kosztowych.
• Tworzenie i zarządzanie budżetem kosztów stałych, zmiennych oraz optymalizacja struktury kosztów w celu wzrostu produktywności.
• Analizowanie i uzasadnianie poziomu wskaźników jakościowych/kosztowych w raportach.
• Nadzorowanie poprawności uzgodnień i rozliczeń akcyzowych z Urzędem Celnym w obszarze produkcji.
Kierownik Warzelni w Browarze Tychy i Browarze Poznań
• Zapewnienie ciągłości produkcji poprzez organizację pracy podległych pracowników i współpracę z działami wspierającymi
• Odpowiedzialność za strukturę zatrudnienia działu.
• Wspieranie podległych pracowników w przygotowywaniu i realizacji planów rozwojowych zapewniając uniwersalność i elastyczność w zespole.
• Wyznaczanie i realizacja celów operacyjnych:
• Dbałość o infrastrukturę produkcyjną.
• Współudział w decyzjach dotyczących wyboru firm zewnętrznych i kierunku rozwoju inwestycyjnego.
• Wdrożenie, rozwój oraz audytowanie systemu WCM w podległym obszarze.
• Organizowanie i przeprowadzanie prób i testów technologicznych.
• Opracowywanie planów budżetowych oraz zarządzanie budżetem kosztów stałych i zmiennych.
• Prowadzenie działań zmierzających do oszczędności kosztów produkcji.
• Przygotowywanie zadań inwestycyjnych wraz z analizą opłacalności.
• Odpowiedzialność za zgodność procesów w obszarze Warzelni ze standardami i systemami obowiązującymi w KP.
• Prowadzenie prac optymalizacyjnych zmierzających do podwyższania jakości produktu.
• Nadzór nad przestrzeganiem procedur Zintegrowanych Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Produktu (ISO 9001, HACCP, ISO 14001)
• Odpowiedzialność za strukturę zatrudnienia działu.
• Wspieranie podległych pracowników w przygotowywaniu i realizacji planów rozwojowych zapewniając uniwersalność i elastyczność w zespole.
• Wyznaczanie i realizacja celów operacyjnych:
• Dbałość o infrastrukturę produkcyjną.
• Współudział w decyzjach dotyczących wyboru firm zewnętrznych i kierunku rozwoju inwestycyjnego.
• Wdrożenie, rozwój oraz audytowanie systemu WCM w podległym obszarze.
• Organizowanie i przeprowadzanie prób i testów technologicznych.
• Opracowywanie planów budżetowych oraz zarządzanie budżetem kosztów stałych i zmiennych.
• Prowadzenie działań zmierzających do oszczędności kosztów produkcji.
• Przygotowywanie zadań inwestycyjnych wraz z analizą opłacalności.
• Odpowiedzialność za zgodność procesów w obszarze Warzelni ze standardami i systemami obowiązującymi w KP.
• Prowadzenie prac optymalizacyjnych zmierzających do podwyższania jakości produktu.
• Nadzór nad przestrzeganiem procedur Zintegrowanych Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Produktu (ISO 9001, HACCP, ISO 14001)
Technolog Warzelni w Browarze Tychy
• Udział w wyznaczaniu i nadzorowaniu realizacji celów zespołowych.
• Zapewnienie standardów technologicznych przy realizacji planów produkcyjnych
• Monitoring parametrów jakościowych brzeczki i piwa w odniesieniu do obowiązujących specyfikacji
• Monitoring parametrów jakościowych surowców i materiałów pomocniczych w odniesieniu do obowiązujących specyfikacji
• Monitoring parametrów procesowych produkcji brzeczki i piwa
• Rozwiązywanie najważniejszych problemów jakościowych działu, udział w sesjach rozwiązywania problemów, wyznaczanie obszarów do poprawy
• Nadzorowanie i prowadzenie prób technologicznych
• Inicjowanie zmian w technologii nakierowane na poprawę jakości i kosztów produkcji piwa
• Wdrażanie do produkcji nowych receptur i technologii
• Udział w pracach Panelu degustacyjnego i wykorzystywanie wniosków z nich płynących do dbałości o jakość produkowanego piwa
• Monitorowanie zużycia surowców, materiałów pomocniczych, mediów i zaników produkcyjnych, podejmowanie działań korygujących w przypadku przekroczeń
• Przekazywanie pracownikom produkcji wiedzy i praktycznych umiejętności piwowarskich na stanowisku pracy
• Przeprowadzanie szkoleń z zakresu obsługi urządzeń i instruktażu stanowiskowego (w tym dla pracowników sezonowych)
• Zapewnienie standardów technologicznych przy realizacji planów produkcyjnych
• Monitoring parametrów jakościowych brzeczki i piwa w odniesieniu do obowiązujących specyfikacji
• Monitoring parametrów jakościowych surowców i materiałów pomocniczych w odniesieniu do obowiązujących specyfikacji
• Monitoring parametrów procesowych produkcji brzeczki i piwa
• Rozwiązywanie najważniejszych problemów jakościowych działu, udział w sesjach rozwiązywania problemów, wyznaczanie obszarów do poprawy
• Nadzorowanie i prowadzenie prób technologicznych
• Inicjowanie zmian w technologii nakierowane na poprawę jakości i kosztów produkcji piwa
• Wdrażanie do produkcji nowych receptur i technologii
• Udział w pracach Panelu degustacyjnego i wykorzystywanie wniosków z nich płynących do dbałości o jakość produkowanego piwa
• Monitorowanie zużycia surowców, materiałów pomocniczych, mediów i zaników produkcyjnych, podejmowanie działań korygujących w przypadku przekroczeń
• Przekazywanie pracownikom produkcji wiedzy i praktycznych umiejętności piwowarskich na stanowisku pracy
• Przeprowadzanie szkoleń z zakresu obsługi urządzeń i instruktażu stanowiskowego (w tym dla pracowników sezonowych)
Mistrz Zmianowy Produkcji w Browarze Tychy
• Prowadzenie procesu produkcyjnego w ramach obowiązujących standardów poprzez organizację pracy na zmianie.
• Obsługa linii technologicznych dla zapewnienia realizacji planów produkcyjnych
• Kontrola parametrów procesu produkcyjnego (jakościowych, organoleptycznych, kosztowych)
• Opracowywanie i weryfikacja istniejących instrukcji stanowiskowych.
• Odpowiedzialność za utrzymanie higieny obszaru i urządzeń gwarantującą utrzymanie standardów mikrobiologicznych
• Tworzenie harmonogramów pracy podległym pracownikom; rozliczanie czasu pracy (karty pracy)
• Przeprowadzanie szkoleń z zakresu obsługi urządzeń i instruktażu stanowiskowego
• Rejestrowanie, rozliczanie i kontrolowanie rozchodów i przychodów brzeczki/piwa.
• Zgłaszanie wszelkich zagrożeń mogących mieć wpływ na bezpieczeństwo i zdrowie pracowników
• Obsługa linii technologicznych dla zapewnienia realizacji planów produkcyjnych
• Kontrola parametrów procesu produkcyjnego (jakościowych, organoleptycznych, kosztowych)
• Opracowywanie i weryfikacja istniejących instrukcji stanowiskowych.
• Odpowiedzialność za utrzymanie higieny obszaru i urządzeń gwarantującą utrzymanie standardów mikrobiologicznych
• Tworzenie harmonogramów pracy podległym pracownikom; rozliczanie czasu pracy (karty pracy)
• Przeprowadzanie szkoleń z zakresu obsługi urządzeń i instruktażu stanowiskowego
• Rejestrowanie, rozliczanie i kontrolowanie rozchodów i przychodów brzeczki/piwa.
• Zgłaszanie wszelkich zagrożeń mogących mieć wpływ na bezpieczeństwo i zdrowie pracowników
Szkolenia i kursy
1) Process Engineering
2)Angażowanie pracowników poprzez coaching
3)Work-life balance
4) Zarządzanie wiedzą w organizacji
5) Budowa zespołów
6) Audytor wewnętrznego systemu jakości QMS
2)Angażowanie pracowników poprzez coaching
3)Work-life balance
4) Zarządzanie wiedzą w organizacji
5) Budowa zespołów
6) Audytor wewnętrznego systemu jakości QMS
Edukacja
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Inne
Dyplom najlepszego degustatora w kategorii piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 10,4-12,0 Blg w Otwartym Konkursie Piw -Szczyrk 2000.