Krzysztof Salata

Plant Manager, Getfresh/ pop. Nestle Waters Direct
Tychy, śląskie

Umiejętności

Browarnictwo Budżety FMCG ISO 14001 ISO 22000 Zarządzanie Produkcja Audyty jakości Supply Management Zarządzanie projektami MS Office ISO 9001 World Class Manufacturing Team Managment podstawy ekonomii • Wiedza praktyczna z zakresu prowadzenia własnej działalności w obszarze obrotu towarów spożywczych • Podstawowa wiedza z zakresu dietetyki Metody statystyczne Nestlé Continuous Excellence

Języki

angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
rosyjski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Nestle Waters Direct
Kierownik Zakładu Produkcyjnego
• Zarządzania zakładem produkcyjnym poprzez wskaźniki operacyjne w ramach grupy Nestle.
• Inicjowanie oraz wdrażanie rozwiązań mających na celu optymalizowanie i podnoszenie efektywności procesów operacyjnych również w obszarze współpracy z Klientami.
• Efektywne planowanie i kontrolowanie wykonania budżetu.
• Monitorowanie wyników finansowych firmy w kontekście efektywności działań operacyjnych.
• Wdrażanie nowoczesnych narzędzi zarządzania i budowanie efektywnego zespołu.
• Uczestniczenie w międzyzakładowych spotkaniach zespołów projektowych.
• Nadzór nad wysokim poziomem jakościowym produktów i realizowanych usług.
• Systematyczne raportowanie wyników.
• Reprezentowanie firmy w kontaktach biznesowych.
Logo
Właściciel
Fabryka Zdrowia
• Prowadzenie działalności gospodarczej z zakresu dystrybucji zdrowej żywności.
• Rozwój strategii marketingowej opartej na długofalowych relacjach z klientami i konsumentami.
• Tworzenie i implementacja indywidualnego podejścia do odbiorcow zdrowej żywności.
• Kontrola finansowa przedsiębiorstwa oraz planowanie budżetu i inwestycji.
• Zarządzanie sprzedażą internetową.
• Wdrożenie i utrzymywanie oprogramowania informatycznego wspierającego procesy biznesowe.
• Budowanie i utrzymanie relacji z lokalnymi mikro-przedsiębiorstwami reprezentującymi szeroko pojęty zdrowy styl życia.
Kompania Piwowarska S.A.
Szef Produkcji w Browarze Poznań
• Udział w tworzeniu strategii rozwoju KP wspierającej wizję i misję organizacji.
• Tworzenie wizji funkconowania działu i jej efektywne wdrażanie.
• Aktywne kształtowanie struktury zatrudnienia w obszarze produkcji w celu efekywnej realizacji celów biznesowych.
• Nadzorowanie wdrażania i funkcjonowania systemów zarządzania zgodnie z wizją rozwoju obszaru produkcji i strategią firmy.
• Wyznaczanie i realizacja uzgodnionych celów operacyjnych.
• Dbałość o rozwój podległego zespołu zarówno pod kątem technologicznym jak i menedżerskim wspierające strategię KP.
• Dbałość o spójność i jakość procesu technologicznego w celu zapewnienia stabilności parametrów procesu produkcyjnego.
• Wdrażanie zmian w technologii, surowcach i materiałach produkcyjnych w celu ciągłej poprawy parametrów jakościowych i kosztowych.
• Tworzenie i zarządzanie budżetem kosztów stałych, zmiennych oraz optymalizacja struktury kosztów w celu wzrostu produktywności.
• Analizowanie i uzasadnianie poziomu wskaźników jakościowych/kosztowych w raportach.
• Nadzorowanie poprawności uzgodnień i rozliczeń akcyzowych z Urzędem Celnym w obszarze produkcji.
Kompania Piwowarska S.A.
Kierownik Warzelni w Browarze Tychy i Browarze Poznań
• Zapewnienie ciągłości produkcji poprzez organizację pracy podległych pracowników i współpracę z działami wspierającymi
• Odpowiedzialność za strukturę zatrudnienia działu.
• Wspieranie podległych pracowników w przygotowywaniu i realizacji planów rozwojowych zapewniając uniwersalność i elastyczność w zespole.
• Wyznaczanie i realizacja celów operacyjnych:
• Dbałość o infrastrukturę produkcyjną.
• Współudział w decyzjach dotyczących wyboru firm zewnętrznych i kierunku rozwoju inwestycyjnego.
• Wdrożenie, rozwój oraz audytowanie systemu WCM w podległym obszarze.
• Organizowanie i przeprowadzanie prób i testów technologicznych.
• Opracowywanie planów budżetowych oraz zarządzanie budżetem kosztów stałych i zmiennych.
• Prowadzenie działań zmierzających do oszczędności kosztów produkcji.
• Przygotowywanie zadań inwestycyjnych wraz z analizą opłacalności.
• Odpowiedzialność za zgodność procesów w obszarze Warzelni ze standardami i systemami obowiązującymi w KP.
• Prowadzenie prac optymalizacyjnych zmierzających do podwyższania jakości produktu.
• Nadzór nad przestrzeganiem procedur Zintegrowanych Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Produktu (ISO 9001, HACCP, ISO 14001)
Kompania Piwowarska S.A.
Technolog Warzelni w Browarze Tychy
• Udział w wyznaczaniu i nadzorowaniu realizacji celów zespołowych.
• Zapewnienie standardów technologicznych przy realizacji planów produkcyjnych
• Monitoring parametrów jakościowych brzeczki i piwa w odniesieniu do obowiązujących specyfikacji
• Monitoring parametrów jakościowych surowców i materiałów pomocniczych w odniesieniu do obowiązujących specyfikacji
• Monitoring parametrów procesowych produkcji brzeczki i piwa
• Rozwiązywanie najważniejszych problemów jakościowych działu, udział w sesjach rozwiązywania problemów, wyznaczanie obszarów do poprawy
• Nadzorowanie i prowadzenie prób technologicznych
• Inicjowanie zmian w technologii nakierowane na poprawę jakości i kosztów produkcji piwa
• Wdrażanie do produkcji nowych receptur i technologii
• Udział w pracach Panelu degustacyjnego i wykorzystywanie wniosków z nich płynących do dbałości o jakość produkowanego piwa
• Monitorowanie zużycia surowców, materiałów pomocniczych, mediów i zaników produkcyjnych, podejmowanie działań korygujących w przypadku przekroczeń
• Przekazywanie pracownikom produkcji wiedzy i praktycznych umiejętności piwowarskich na stanowisku pracy
• Przeprowadzanie szkoleń z zakresu obsługi urządzeń i instruktażu stanowiskowego (w tym dla pracowników sezonowych)
Kompania Piwowarska S.A.
Mistrz Zmianowy Produkcji w Browarze Tychy
• Prowadzenie procesu produkcyjnego w ramach obowiązujących standardów poprzez organizację pracy na zmianie.
• Obsługa linii technologicznych dla zapewnienia realizacji planów produkcyjnych
• Kontrola parametrów procesu produkcyjnego (jakościowych, organoleptycznych, kosztowych)
• Opracowywanie i weryfikacja istniejących instrukcji stanowiskowych.
• Odpowiedzialność za utrzymanie higieny obszaru i urządzeń gwarantującą utrzymanie standardów mikrobiologicznych
• Tworzenie harmonogramów pracy podległym pracownikom; rozliczanie czasu pracy (karty pracy)
• Przeprowadzanie szkoleń z zakresu obsługi urządzeń i instruktażu stanowiskowego
• Rejestrowanie, rozliczanie i kontrolowanie rozchodów i przychodów brzeczki/piwa.
• Zgłaszanie wszelkich zagrożeń mogących mieć wpływ na bezpieczeństwo i zdrowie pracowników

Szkolenia i kursy

1) Process Engineering
2)Angażowanie pracowników poprzez coaching
3)Work-life balance
4) Zarządzanie wiedzą w organizacji
5) Budowa zespołów
6) Audytor wewnętrznego systemu jakości QMS

Edukacja

Logo
Międzynarodowe Studia Podyplomowe Zarządzanie Projektami, studia podyplomowe
Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach oraz Quebecku
Logo
Biotechnologia, inżynierskie
Politechnika Łódzka
Logo
Budowa Maszyn, średnie
TECHNIKUM MECHANICZNE

Specjalizacje

Produkcja
Zarządzanie produkcją

Inne

Dyplom najlepszego degustatora w kategorii piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 10,4-12,0 Blg w Otwartym Konkursie Piw -Szczyrk 2000.