Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Główny Piwowar w browarach Ciechanów i Lwówek Śląski, Piwowar w Browarze CIechan
Browar Lwówek Śląski
Zakres obowiązków:
- planowanie produkcji piwa,
- sterowanie łańcuchem dostaw surowców
- nadzór nad podległym personelem ;
- odpowiedzialność za jakość produkowanego piwa w browarach Ciechanów i Lwówek Śląski,
- uruchamianie browaru w Bojanowie
- planowanie produkcji piwa,
- sterowanie łańcuchem dostaw surowców
- nadzór nad podległym personelem ;
- odpowiedzialność za jakość produkowanego piwa w browarach Ciechanów i Lwówek Śląski,
- uruchamianie browaru w Bojanowie
Główny Piwowar Bierhalle dla browarów w Katowicach, Łodzi i Warszawie,
Bierhalle Arkadia
- planowanie produkcji piwa,
- sterowanie łańcuchem dostaw surowców i materiałów pomocniczych do produkcji piwa:
- nadzór nad podległym personelem ;
- odpowiedzialność za jakość produkowanego piwa we wszystkich browarach Bierhalle,
- prowadzenie dokumentacji akcyzowej: książka przychodów i rozchodów piwa, ewidencja wyrobów akcyzowych w składzie podatkowym, składanie raportów do biura rachunkowego prowadzącego rozliczenia podatku akcyzowego,
- reprezentowanie firmy podczas kontroli prowadzonych przez m.in. Urząd Celny,
- kierowanie i szkolenie zespołu pracowników,
- tworzenie procedur w ramach wprowadzanego HACCP we wszystkich browarach Bierhalle,
- ustalanie receptur dla poszczególnych gatunków piwa,
- wprowadzanie do produkcji nowych gatunków piwa zarówno dolnej jak i górnej fermentacji,
- nadzór nad stanem technicznym urządzeń, ustalanie terminów remontów i nadzór nad ich przebiegiem,
- wspieranie Piwowarów we wszystkich browarach Bierhalle celem uzyskania najlepszego smakowo piwa,
- praca w Browarze: gotowanie brzeczki, nadzór nad przebiegiem procesów technologicznych, śrutowanie słodu, mycie urządzeń itd.
- sterowanie łańcuchem dostaw surowców i materiałów pomocniczych do produkcji piwa:
- nadzór nad podległym personelem ;
- odpowiedzialność za jakość produkowanego piwa we wszystkich browarach Bierhalle,
- prowadzenie dokumentacji akcyzowej: książka przychodów i rozchodów piwa, ewidencja wyrobów akcyzowych w składzie podatkowym, składanie raportów do biura rachunkowego prowadzącego rozliczenia podatku akcyzowego,
- reprezentowanie firmy podczas kontroli prowadzonych przez m.in. Urząd Celny,
- kierowanie i szkolenie zespołu pracowników,
- tworzenie procedur w ramach wprowadzanego HACCP we wszystkich browarach Bierhalle,
- ustalanie receptur dla poszczególnych gatunków piwa,
- wprowadzanie do produkcji nowych gatunków piwa zarówno dolnej jak i górnej fermentacji,
- nadzór nad stanem technicznym urządzeń, ustalanie terminów remontów i nadzór nad ich przebiegiem,
- wspieranie Piwowarów we wszystkich browarach Bierhalle celem uzyskania najlepszego smakowo piwa,
- praca w Browarze: gotowanie brzeczki, nadzór nad przebiegiem procesów technologicznych, śrutowanie słodu, mycie urządzeń itd.
Dział Tankofermentorów, Rozlewnia piwa do kegów.
Browary Warszawskie, Browar w Warszawie
Browary Warszawskie S.A. po przekształceniach własnościowych Brauunion Polska
Sp z o. o.
• Mistrz ds. Rozlewu w Rozlewni Kegów, Browar w Warszawie
Zakres obowiązków: odpowiedzialny za ilość i jakość rozlewanego piwa, kierowanie i szkolenie zespołu pracowników, nadzór nad stanem technicznym urządzeń i ustalanie terminów remontów oraz tworzenie procedur w ramach wprowadzanego HACCP w zakładzie.
Okresie 11.02 – 04.03 r. prowadzenie inwestycji dzięki, której uzyskano poprawę wyników mikrobiologicznych rozlewanego piwa. Działania te polegały na uzyskaniu ofert, zakupie, montażu nowego pasteryzatora w przepływie wraz z liniami rozlewniczymi w innym obiekcie, urządzeniami towarzyszącymi dostarczającymi media energetyczne, instalacją układu sterowania automatycznego wraz z ekranem dotykowym dla obsługi.
• Mistrz zmianowy w Wydziale Tankofermentorów, Browar w Warszawie
• Pełniący obowiązki Kierownika Wydziału Tankofermentorów, Browar w Warszawie Zakres obowiązków: udział w pracach mających na celu uruchomienie Wydziału Tankofermentorów, nadzór nad podległymi pracownikami, wykonywanie wszystkich czynności mających na celu utrzymanie instalacji wydziału w sterylnej czystości, przeprowadzanie napraw instalacji.
•Zastępca Kierownika Zakładu ds. Produkcji i Techniki, Browar w Ciechanowie
Zakres obowiązków: Odpowiedzialność za ilość i jakość produkowanego piwa, za prowadzenie inwestycji rozbudowy warzelni w ramach, której wybudowano nowy budynek, w którym dokonano montażu nowej kadzi filtracyjnej i zbiornika na brzeczkę. Prowadzenie szkoleń dla pracowników działów produkcyjnych w zakresie technologii i techniki browarnictwa. Nadzór nad pracą działów produkcyjnych: warzelni, fermentowni, leżakowni, filtracji i tanków pośredniczących, rozlewu butelkowego i beczkowego oraz kotłowni i maszynowni chłodniczej.
Sp z o. o.
• Mistrz ds. Rozlewu w Rozlewni Kegów, Browar w Warszawie
Zakres obowiązków: odpowiedzialny za ilość i jakość rozlewanego piwa, kierowanie i szkolenie zespołu pracowników, nadzór nad stanem technicznym urządzeń i ustalanie terminów remontów oraz tworzenie procedur w ramach wprowadzanego HACCP w zakładzie.
Okresie 11.02 – 04.03 r. prowadzenie inwestycji dzięki, której uzyskano poprawę wyników mikrobiologicznych rozlewanego piwa. Działania te polegały na uzyskaniu ofert, zakupie, montażu nowego pasteryzatora w przepływie wraz z liniami rozlewniczymi w innym obiekcie, urządzeniami towarzyszącymi dostarczającymi media energetyczne, instalacją układu sterowania automatycznego wraz z ekranem dotykowym dla obsługi.
• Mistrz zmianowy w Wydziale Tankofermentorów, Browar w Warszawie
• Pełniący obowiązki Kierownika Wydziału Tankofermentorów, Browar w Warszawie Zakres obowiązków: udział w pracach mających na celu uruchomienie Wydziału Tankofermentorów, nadzór nad podległymi pracownikami, wykonywanie wszystkich czynności mających na celu utrzymanie instalacji wydziału w sterylnej czystości, przeprowadzanie napraw instalacji.
•Zastępca Kierownika Zakładu ds. Produkcji i Techniki, Browar w Ciechanowie
Zakres obowiązków: Odpowiedzialność za ilość i jakość produkowanego piwa, za prowadzenie inwestycji rozbudowy warzelni w ramach, której wybudowano nowy budynek, w którym dokonano montażu nowej kadzi filtracyjnej i zbiornika na brzeczkę. Prowadzenie szkoleń dla pracowników działów produkcyjnych w zakresie technologii i techniki browarnictwa. Nadzór nad pracą działów produkcyjnych: warzelni, fermentowni, leżakowni, filtracji i tanków pośredniczących, rozlewu butelkowego i beczkowego oraz kotłowni i maszynowni chłodniczej.
Kierownik Zmianowy, Pełniący obowiązki Głównego Piwowara
Browary Warszawskie, Browar w Ciechanowie
• Kierownik Zmianowy
Nadzór nad pracą w działach produkcyjnych: warzelni, fermentacji i leżakowni, filtracji piwa.
• Pełniący obowiązki Głównego Piwowara.
Zakres obowiązków: odpowiedzialność za ilość i jakość produkowanego piwa. Podjęcie kroków prowadzących do zwiększenia czystości mikrobiologicznej procesu produkcji piwa Prowadzenie szkoleń dla pracowników działów produkcyjnych w zakresie technologii i techniki browarnictwa.
Nadzór nad pracą w działach produkcyjnych: warzelni, fermentacji i leżakowni, filtracji piwa.
• Pełniący obowiązki Głównego Piwowara.
Zakres obowiązków: odpowiedzialność za ilość i jakość produkowanego piwa. Podjęcie kroków prowadzących do zwiększenia czystości mikrobiologicznej procesu produkcji piwa Prowadzenie szkoleń dla pracowników działów produkcyjnych w zakresie technologii i techniki browarnictwa.
Edukacja
Technologia Żywności, magisterskie
ART Olsztyn
Specjalizacje
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Inne
Zajmuję się pomocą inwestorom chcącym założyć swój, własny browar restauracyjny uzyskując niezależność stwarzając wyjątkową atmosferę w swojej restauracji lub w przypadku browarów bez restauracji produkując niepowtarzalne piwo dla innych odbiorców.
Pomogę w wyborze urządzeń browaru, instalacji urządzeń, szkoleniu obsługi, ustalę receptury piwa, pomoge zakupić surowce i materiały pomocnicze.
Zajmę się współpracą z Urzędem Miar, Urzędem Celnym.
Stworzę instrukcje utrzymania higieny w browarze. itp.
W browarach funkcjonujących nauczę ludzi robić dobre piwo.
Pomogę w wyborze urządzeń browaru, instalacji urządzeń, szkoleniu obsługi, ustalę receptury piwa, pomoge zakupić surowce i materiały pomocnicze.
Zajmę się współpracą z Urzędem Miar, Urzędem Celnym.
Stworzę instrukcje utrzymania higieny w browarze. itp.
W browarach funkcjonujących nauczę ludzi robić dobre piwo.
Grupy
Piwo
Grupa dla wszystkich milosnikow tego dobrego trunku. Tu znajdziesz informacje jakie jakie piwa lubia czlonkowie goldenline, gdzie mozna sie napic dobrego piwa, jakie knajpy polecaja z dobrym