Krystian Skowronek

Lider Obszaru Tortilli, Dijo
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

Microsoft Excel Łatwość nawiązywania kontaktów, sprawność i szybkość działania, zaangażowanie, odpowiedzialność, dobra organizacja pracy , Microsofr Word

Języki

angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Dijo
Lider Obszaru Tortilli
1. Akceptacja długoterminowych i tygodniowych harmonogramów wytwarzania (wraz z akceptacją zasobów ludzkich)

2. Optymalizacja procesu produkcyjnego

3. Bieżące raportowanie realizacji harmonogramu w ramach ustalonego narzędzia

4. Realizacja harmonogramu zgodnie z zaplanowanymi ilościami i w zaplanowanym czasie.

5. Dbanie o odpowiednie warunki higieniczne i sanitarne (HACCP, GMP)

6. Zapewnienie właściwej i systematycznej komunikacji z innymi komórkami organizacyjnymi w ramach ich potrzeb i potrzeb całej organizacji.

7. Czynny udział w rekrutacji zasobów do zespołu

8. Analiza i bieżące informacje o zasobach ludzkich (w ramach budżetu rocznego)

9. Uczestnictwo w rocznej ocenie szczebla średniego (specjalistów),

10. Czynne opracowywanie planu rocznych szkoleń i dbanie o jego realizację

11. Tworzy rocznego plan urlopów całego zespołu produkcyjnego w ramach planowania zasobów
Dijo
Lider Zmiany
1. Wykonywanie razem z podległym zespołem przekazanego planu wytwarzania

2. Prowadzenie bieżącej obserwacji procesu wytwarzania pod kątem zgodności z wdrożonymi standardami

3. Dbanie o prawidłowe wykonanie gotowego produktu na każdym etapie produkcji - kontrola w trakcie procesu i niezwłoczne reagowanie na odstępstwa od przyjętych w przedsiębiorstwie standardów.

4. Prowadzenie bieżącej ewidencji strat produkcyjnych oraz podejmowanie działania w przypadku występowania strat powyżej określonej normy

5. Obsadzanie stanowiska pracy zgodnie z kompetencjami podległych pracowników

6. We współpracy z innymi działami zapewnienie dostępności wszystkich niezbędnych zasobów produkcyjnych w odpowiedniej jakości i ilości

7. Podnoszenie kwalifikacji zespołu i jego członków

8. Zdawanie gotowego wyrobu bezpośrednio po jego wykonaniu w systemie CDN

9. Kontrolowanie prawidłowości i kompletności raportów wypełnianych na zmianie

10. Wykonywanie instrukcji stanowiskowych
Dijo
Operator linii produkcyjnej - lider
1. Prowadzenie produkcji zgodnie z obowiązującymi normami produkcyjnymi w zakresie jakości, technologii i wydajności

2. Przestrzeganie obowiązujących receptur i wymagań określonych w Kartach Produktu

3. Kontrola parametrów procesu dla produkowanych asortymentów zgodnie z obowiązującymi wymaganiami określonymi dla danego obszaru produkcyjnego.

4. Dokonywanie zapisów zgodnie z obowiązującą dokumentacją jakościową, technologiczną i techniczną

5. Utrzymanie określonych norm wydajnościowych w powierzonym obszarze przy zachowaniu wymagań jakościowych

6. Dbanie o powierzone materiały i urządzenia

7. Znajomość i przestrzeganie przepisów GMP/GHP, systemu HACCP, BHP i przeciwpożarowych

8. Wykonywanie innych czynności zleconych przez przełożonego
Logo
Praktyki zawodowe na stanowisku - operator obrabiarki CNC
Skramet
wykonywanie wybranych elementów na obrabiarce, kontrola jakości wykonanego elementu, korekcja obrabiarki

Szkolenia i kursy

Zasady utrzymania ruchu w przemyśle spożywczym w kontekście wymagań standardów bezpieczeństwa żywności (BRC v. 7, IFS v. 6, FSSC 22000)
Warszawa
Zezwolenie na kierowanie wózkami jezdniowymi z napędem silnikowym
Maj 2018

Świadectwo kwalifikacji dozoru i eksploatacji urządzeń gazowych
Luty 2016
Leadership, rozwój osobisty i budowanie zespołu (BestSelf):
• Warsztaty MBTI step II (Myers-Briggs Indicator Type); Raport profilu osobowości MBTI step II
Wzrost samoświadomości w kontekście swoich naturalnych predyspozycji i mocnych stron. Dostrzeżenie potencjału w zespołach różnorodnych i umiejętne wykorzystywanie tych różnic do efektywnego zarządzania zespołami oraz delegowania zadań. Październik 2019
• Warsztaty Pięć Dysfunkcji Pracy Zespołowej Patrick Lencioni Rozwój umiejętności budowania zaangażowanego zespołu, rozwiązywania konfliktów oraz komunikowania jasnych celów i oczekiwań. Listopad 2019
• Warsztaty z Inteligencji Emocjonalnej; Raport EQ 2.0 Budowanie świadomego i autentycznego leadershipu. Zarządzanie emocjami pod presją. Podejmowanie decyzji oraz budowanie odporności psychicznej. Wrzesień 2020
Narzędzia lean management:
• Kaizen – TPM
Czerwiec 2018
• SMED
Wrzesień 2018

Edukacja

Logo
Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, inżynierskie
PWSZ Nysa

Specjalizacje

Inżynieria
Zarządzanie inżynierią
Produkcja
Zarządzanie produkcją

Zainteresowania

Sport - piłka nożna, crossfit, jazda na rowerze, bieganie
Literatura – Kryminały, Thriller, Rozwój osobisty

Inne

- Umiejętność rozwiązywania konfliktów
- Umiejętność planowania i organizowania pracy własnej i podległego zespołu
- Nastawienie na realizacje zadań
- Umiejętność pracy w zespole
- Odpowiedzialność i sumienność
- Rozumienie potrzeb klienta (dbanie o jakość produktów)
- Samodzielność
- Zaangażowanie
- Komunikatywność
- Prawo jazdy kat. B
- Łatwość nawiązywania kontaktów
- Microsoft Excel
- Microsoft Word

Grupy

SZKOLENIA NA PRODUKCJI
SZKOLENIA NA PRODUKCJI
Grupa zrzeszająca wszystkich zainteresowanych tematyką szkoleń w firmach produkcyjnych.