Katarzyna Sałkowska

Specjalista ds. Jakości
Wrocław, dolnośląskie

Umiejętności

GMP SAP Prowadzenie szkoleń ISO 9001 Kontrola jakości WF-Mag praca w zespole MS Office (Word, PowerPoint, Excel) analiza sensoryczna prawo jazdy kat. B od 2010r. Tworzenie analiz i raportów

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Nestle Polska S.A.
Specjalista ds. Laboratorium i zwolnień
-dopuszczanie surowców i półproduktów do produkcji oraz wyrobów gotowych do sprzedaży
- zarządzanie wyrobem niezgodnym
-kontrola dostaw
-przygotowywanie raportów i zestawień
-bieżące wsparcie działów produkcyjnych w codziennych problemach
-inicjowanie i udział w działaniach mających na celu wyeliminowanie problemów jakościowych
- szkolenie pracowników liniowych i liderów
-kontrola higieny linii produkcyjnych po awarii i myciu chemicznym
-przygotowanie i prowadzenie panelu sensorycznego
Logo
laborant
Nutricia Zakłady Produkcyjne (Danone)
- analiza sensoryczna wyrobów gotowych
- wykonywanie analiz fizyko-chemicznych (instrumentalnych i klasycznych)
- prowadzenie szkoleń dla pracowników liniowych
- kontrola właściwego próbkowania na produkcji
- prowadzenie i tworzenie dokumentacji jakościowej
- badanie i dopuszczanie półproduktów do produkcji
- dbanie o przygotowanie i terminową wysyłkę prób do badań monitoringowych dla laboratorium akredytowanego
- kontakt i współpraca z wydziałem produkcyjnym oraz Działem Planowania
Logo
Inspektor kontroli dostaw
Nutricia Zakłady Produkcyjne (Danone)
- kontrola jakości surowców – pobieranie i przygotowanie prób oraz wykonywanie badań fizyko-chemicznych i organoleptycznych
- kontrola jakości opakowań jednostkowych i zbiorczych
- tworzenie i prowadzenie dokumentacji jakościowej
- dopuszczanie surowców i opakowań do produkcji
- opiniowanie dopuszczeń w przypadku niezgodności surowców i opakowań z wymaganiami
- wystawianie i opiniowanie dokumentów reklamacyjnych dla surowców i opakowań
- współtworzenie nowych instrukcji
- udział we wdrażaniu działań korygujących i nowych projektów – zgodnie ze standardami ISO 9001 i 22000 oraz systemem GMP i HACCP
- kontakt z Działami Jakości dostawców
- współpraca z Działem Zakupów Logistycznych i Działem Wdrożeń
NUTRICIA Zakłady Produkcyjne Sp. z o. o.
asystent kontroli jakości praktyka
kontrola jakości surowców i opakowań (zgodnie z wzorcami), zwalnianie do produkcji, prowadzenie dokumentacji kontrolnej oraz sporządzanie raportów w przypadku wykrycia niezgodności, kontakt z dostawcami poprzez e-mail
Instytut Niskich Temperatur i Badań Strukturalnych PAN
stażysta
-określenie tematu pracy i zaplanowanie realizacji wybranego projektu pracy badawczej
-przegląd literatury naukowej z wybranego tematu – bazy publikacji, zapoznanie z zagadnieniami prawa do własności intelektualnej i praw autorskich
-samodzielna synteza wybranych związków i przeprowadzenie badań fizykochemicznych ( m.in. spektroskopia w podczerwieni i ramanowska)
-zlecanie badań strukturalnych (rentgenografia) wybranych związków i samodzielna interpretacja wyników

Szkolenia i kursy

kurs pedagogiczny
prawo jazdy kat. B
Analiza sensoryczna żywności
Norma ISO 9001:2015 wymagania
Norma ISO 14000:2015 wymagania

Edukacja

Logo
chemia biologiczna, magisterskie
Uniwersytet Wrocławski

Specjalizacje

Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Zainteresowania

muzyka
sport (turystyka górska, pływanie)
literatura popularnonaukowa

Inne

obsługa komputera: MS Office, SAP