Umiejętności
Osad czynny
Laboratorium
Mikrobiologia
Kontrola jakości
Real Time PCR
Języki
angielski
dobry
rosyjski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds. badań mikrobiologicznych
Laboratorium Usługowo-Badawcze "Biochemik" Sp. z o.o.
-badania mikrobiologiczne żywności, wody, środowiska produkcji i przechowywania żywności oraz higieny uboju
-prowadzenie bieżącej dokumentacji z analiz mikrobiologicznych
-przygotowywanie i autoryzacja sprawozdań z badań
-kalkulacja kosztów analiz dla klienta
-przygotowywanie ofert cenowych
-obsługa klienta
-prowadzenie bieżącej dokumentacji z analiz mikrobiologicznych
-przygotowywanie i autoryzacja sprawozdań z badań
-kalkulacja kosztów analiz dla klienta
-przygotowywanie ofert cenowych
-obsługa klienta
Specjalista w Dziale Mikrobiologii i Parazytologii
- analiza mikrobiologiczna wód, żywności, ścieków i osadów ściekowych,
- opracowywanie wyników, przygotowywanie i prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej,
- obsługa urządzeń laboratoryjnych,
- real time PCR
- kontrola jakości podłoży mikobiologicznych
- nadzór nad szczepami referencyjnymi
- analiza mikroskopowa osadu czynnego
- opracowywanie wyników, przygotowywanie i prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej,
- obsługa urządzeń laboratoryjnych,
- real time PCR
- kontrola jakości podłoży mikobiologicznych
- nadzór nad szczepami referencyjnymi
- analiza mikroskopowa osadu czynnego
technik laboratoryjny
-oznaczanie i obróbka dostarczonych próbek żywności,
-posiew materiału na podłoża,
-przygotowywanie podłoży, obsługa i konserwacja urządzeń laboratoryjnych (autoklawy, inkubatory, destylarki, cieplarki, itd.),
-odczytywanie i interpretacja wyników
-posiew materiału na podłoża,
-przygotowywanie podłoży, obsługa i konserwacja urządzeń laboratoryjnych (autoklawy, inkubatory, destylarki, cieplarki, itd.),
-odczytywanie i interpretacja wyników
pracownik ogólny w fabryce żywności
Green Isle Foods Ltd, Naas, Irlandia
-przygotowywanie i ustawianie linii do produkcji,
-obsługa maszyn i urządzeń piekarniczych,
-sprawdzanie jakości produktu poprzez dokonywanie regularnych kontroli parametrów, takich jak np. temperatura,
-przeprowadzanie zmian zgodnie z planem produkcyjnym,
-czyszczenie i konserwacja maszyn
-obsługa maszyn i urządzeń piekarniczych,
-sprawdzanie jakości produktu poprzez dokonywanie regularnych kontroli parametrów, takich jak np. temperatura,
-przeprowadzanie zmian zgodnie z planem produkcyjnym,
-czyszczenie i konserwacja maszyn
technik laboratoryjny (praktyka studencka)
ZZOZ, Oświęcim
-zapoznanie się z procedurami obowiązującymi w laboratorium mikrobiologicznym,
-pomoc w przygotowywaniu podłoży i obsłudze urządzeń laboratoryjnych,
-oznaczanie i dokonywanie posiewów materiałów pobranych od pacjentów,
-odczytywanie wyników,
-ustawianie antybiogramów i szeregów biochemicznych
-pomoc w przygotowywaniu podłoży i obsłudze urządzeń laboratoryjnych,
-oznaczanie i dokonywanie posiewów materiałów pobranych od pacjentów,
-odczytywanie wyników,
-ustawianie antybiogramów i szeregów biochemicznych
Edukacja
Specjalizacje
BHP/Ochrona środowiska
Specjaliści/Konsultanci
Zainteresowania
turystyka górska, literatura fantastyczna, przyroda
Grupy
Laboratory
Grupa zrzeszająca osoby powiązane z laboratoriamy oraz sprzętem laboratoryjnym. Najświeższe informacje z rynku- mozliwości rozwoju zawodowego!!