Karolina Kardas
specjalista technolog R&D
Pabianice,
łódzkie
Umiejętności
Microsoft Excel
Microsoft Word
Kontrola jakości
projektowanie
Systemy zarządzania jakością
punktualny, pomysłowy, dyspozycyjny, odpowiedzialny, komunikatywny
Języki
angielski
dobry
niemiecki
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Specjalista ds. Badań i Rozwoju
Opracowywanie receptur nowy wyrobów zgodnie z obowiązującym przepisami - napoje alkoholowe
Przeprowadzanie prób laboratoryjnych (próby smakowe, badanie właściwości fizykochemicznych)
Nadzorowanie i zatwierdzanie technologii wytwarzania nowego wyrobu
Opracowywanie szacunkowych kosztów wytwarzania nowego wyrobu
Przygotowywanie dokumentacji związanej z nowym wyrobem ( tworzenie receptur, specyfikacji wyrobu gotowego, zatwierdzanie specyfikacji surowcowych)
Zatwierdzanie etykiet na zgodność z obowiązującymi przepisami
Przeprowadzanie audytów wewnętrznych
Przeprowadzanie prób laboratoryjnych (próby smakowe, badanie właściwości fizykochemicznych)
Nadzorowanie i zatwierdzanie technologii wytwarzania nowego wyrobu
Opracowywanie szacunkowych kosztów wytwarzania nowego wyrobu
Przygotowywanie dokumentacji związanej z nowym wyrobem ( tworzenie receptur, specyfikacji wyrobu gotowego, zatwierdzanie specyfikacji surowcowych)
Zatwierdzanie etykiet na zgodność z obowiązującymi przepisami
Przeprowadzanie audytów wewnętrznych
Specjalista technolog R&D
Opracowywanie składu nowego wyrobu zgodnie z obowiązującym przepisami - suplementy diety
Przeprowadzanie prób laboratoryjnych (próby smakowe, badanie właściwości fizykochemicznych mas do tabletkowania/kapsułkowania/saszetkowania)
Nadzorowanie i zatwierdzanie technologii wytwarzania nowego wyrobu
Opracowywanie szacunkowych kosztów wytwarzania nowego wyrobu
Przygotowywanie dokumentów potrzebnych do utworzenia specyfikacji wyrobu oraz instrukcji
ruchowych
Przeprowadzanie prób laboratoryjnych (próby smakowe, badanie właściwości fizykochemicznych mas do tabletkowania/kapsułkowania/saszetkowania)
Nadzorowanie i zatwierdzanie technologii wytwarzania nowego wyrobu
Opracowywanie szacunkowych kosztów wytwarzania nowego wyrobu
Przygotowywanie dokumentów potrzebnych do utworzenia specyfikacji wyrobu oraz instrukcji
ruchowych
Laborantka
- Oznaczanie zawartości alkoholu, ekstraktu całkowitego, dwutlenku siarki, kwasowości ogólnej, kwasowości lotnej w winach
- Oznaczanie zawartości popiołów
- Kontrola przyrządów pomiarowych, przygotowywanie odczynników chemicznych
- Oznaczanie twardości wody, zawartości żelaza oraz manganu
- Analiza mikrobiologiczna wina metodą filtracji membranowej
- Prowadzenie dokumentacji z zakresu wykonywanych czynności
- Oznaczanie zawartości popiołów
- Kontrola przyrządów pomiarowych, przygotowywanie odczynników chemicznych
- Oznaczanie twardości wody, zawartości żelaza oraz manganu
- Analiza mikrobiologiczna wina metodą filtracji membranowej
- Prowadzenie dokumentacji z zakresu wykonywanych czynności
Praktykantka w Laboratorium Mikrobiologicznym
- Analiza mikrobiologiczna leków oraz wody (ogólna liczba drobnoustrojów, liczba drożdży, obecność Escherichia coli)
- Monitoring mikrobiologiczny na działach produkcyjnych (badanie powietrza, skażenia powierzchni i personelu)
- Pomoc w pracach laboratoryjnych (przygotowanie i sterylizacja podłóż mikrobiologicznych)
- Monitoring mikrobiologiczny na działach produkcyjnych (badanie powietrza, skażenia powierzchni i personelu)
- Pomoc w pracach laboratoryjnych (przygotowanie i sterylizacja podłóż mikrobiologicznych)
Szkolenia i kursy
Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2015
Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2008
Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością wg normy ISO 9001:2008
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Zainteresowania
Narciarstwo
Muzyka
Kosmetyka
Muzyka
Kosmetyka