Karol Sławiński
doradca ds / gastronomii
Białystok,
podlaskie
Umiejętności
Barista Training
Szkolenie z obsługi klienta
Szkolenia pracowników
Latte Art
Szkolenia rekrutacyjne
warsztaty kulinarne
Książeczka Sanepid
Prawo jazdy kategorii B, obsługa komputera: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, Photoshop, język angielski
Języki
polski
ojczysty
angielski
dobry
rosyjski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Kierownik produkcji
Savona Arkadiusz Cichocki
– nadzór nad pracą podległego personelu,
– planowanie grafików pracy
– nadzór nad bieżącą produkcją,
– rozwiązywania sytuacji kryzysowych,
– opracowywanie wydziałowych planów produkcji w porozumieniu z przedstawicielami innych działów,
– zapewnienie bezawaryjnej realizacji procesu produkcyjnego,dostaw asortymentu produkcyjnego
– zapewnienie prawidłowych warunków Bezpieczeństwa Higieny Pracy,
– zarządzanie pracownikami,
– sporządzanie raportów i analiz wydajności produkcji,
– wdrażanie najnowszych rozwiązań technologicznych,
– reprezentowanie firmy na zewnątrz,
– odpowiedzialność za prawidłową realizację budżetu a także za optymalizację kosztów produkcji,
– negocjacje z potencjalnym partnerami biznesowymi,
– monitorowanie rynku
- opracowanie i analiza logistyki transportowej codziennych dostaw towarów
– planowanie grafików pracy
– nadzór nad bieżącą produkcją,
– rozwiązywania sytuacji kryzysowych,
– opracowywanie wydziałowych planów produkcji w porozumieniu z przedstawicielami innych działów,
– zapewnienie bezawaryjnej realizacji procesu produkcyjnego,dostaw asortymentu produkcyjnego
– zapewnienie prawidłowych warunków Bezpieczeństwa Higieny Pracy,
– zarządzanie pracownikami,
– sporządzanie raportów i analiz wydajności produkcji,
– wdrażanie najnowszych rozwiązań technologicznych,
– reprezentowanie firmy na zewnątrz,
– odpowiedzialność za prawidłową realizację budżetu a także za optymalizację kosztów produkcji,
– negocjacje z potencjalnym partnerami biznesowymi,
– monitorowanie rynku
- opracowanie i analiza logistyki transportowej codziennych dostaw towarów
kierownik restauracji / doradca ds. Gastronomii
Gospoda Podlaska - restauracja ( Kuchnia Polska )
Nadzór nad kadra pracowniczą (12 osób )
Obsługa klientów
Usprawnienia pracy lokalu
Obsługa Klientów B2B
Nadzór nad funkcjonowaniem restauracji
Kontrola związana z codziennym zaopatrzeniem lokalu w niezbędne produkty i towary handlowe
Tworzenie grafików
Rozliczanie czasu pracy pracowników
Rekrutacja i zatrudnianie pracowników
Ścisła współpraca z księgowością firmy oraz z dostawcami
Bieżący kontakt z zarządem firmy
Rozwiązywanie bieżących spraw oraz problemów
Prowadzenie dokumentacji sanepid
Organizacja bankietów
Kontrola jakości potraw serwowanych w restauracji
Obsługa klientów
Usprawnienia pracy lokalu
Obsługa Klientów B2B
Nadzór nad funkcjonowaniem restauracji
Kontrola związana z codziennym zaopatrzeniem lokalu w niezbędne produkty i towary handlowe
Tworzenie grafików
Rozliczanie czasu pracy pracowników
Rekrutacja i zatrudnianie pracowników
Ścisła współpraca z księgowością firmy oraz z dostawcami
Bieżący kontakt z zarządem firmy
Rozwiązywanie bieżących spraw oraz problemów
Prowadzenie dokumentacji sanepid
Organizacja bankietów
Kontrola jakości potraw serwowanych w restauracji
Doradca ds. gastronomii - kontrakt menagerski
Opracowanie oraz zmiana karty menu wraz z recepturami
Nadzór nad kadra pracowniczą
Usprawnienia pracy lokalu
Kontrola związana z codziennym zaopatrzeniem lokalu w niezbędne produkty i towary handlowe
Tworzenie grafików
Rozliczanie czasu pracy pracowników
Rekrutacja i zatrudnianie pracowników
Ścisła współpraca z księgowością firmy oraz z dostawcami
Bieżący kontakt z zarządem firmy
Rozwiązywanie bieżących spraw oraz problemów
Prowadzenie dokumentacji sanepid
Organizacja bankietów, opracowywanie kosztorysów
Kontrola jakości potraw serwowanych w restauracji
Nadzór nad kadra pracowniczą
Usprawnienia pracy lokalu
Kontrola związana z codziennym zaopatrzeniem lokalu w niezbędne produkty i towary handlowe
Tworzenie grafików
Rozliczanie czasu pracy pracowników
Rekrutacja i zatrudnianie pracowników
Ścisła współpraca z księgowością firmy oraz z dostawcami
Bieżący kontakt z zarządem firmy
Rozwiązywanie bieżących spraw oraz problemów
Prowadzenie dokumentacji sanepid
Organizacja bankietów, opracowywanie kosztorysów
Kontrola jakości potraw serwowanych w restauracji
Kierownik lokalu - kontrakt menagerski
Restauracja " Wiwa " Wiwa Holding T. Paszkiewicz, K.Paszkiewicz s.c.
Samodzielne prowadzenie lokalu hotelowo restauracyjnego
Nadzór nad kadra pracowniczą (12 osób )
Obsługa klientów
Usprawnienia pracy lokalu
Obsługa Klientów B2B
Nadzór nad funkcjonowaniem restauracji
Kontrola związana z codziennym zaopatrzeniem lokalu w niezbędne produkty i towary handlowe
Tworzenie grafików
Rozliczanie czasu pracy pracowników
Rekrutacja i zatrudnianie pracowników
Ścisła współpraca z księgowością firmy oraz z dostawcami
Bieżący kontakt z zarządem firmy
Rozwiązywanie bieżących spraw oraz problemów
Prowadzenie dokumentacji sanepid
Organizacja bankietów
Kontrola jakości potraw serwowanych w restauracji
Nadzór nad kadra pracowniczą (12 osób )
Obsługa klientów
Usprawnienia pracy lokalu
Obsługa Klientów B2B
Nadzór nad funkcjonowaniem restauracji
Kontrola związana z codziennym zaopatrzeniem lokalu w niezbędne produkty i towary handlowe
Tworzenie grafików
Rozliczanie czasu pracy pracowników
Rekrutacja i zatrudnianie pracowników
Ścisła współpraca z księgowością firmy oraz z dostawcami
Bieżący kontakt z zarządem firmy
Rozwiązywanie bieżących spraw oraz problemów
Prowadzenie dokumentacji sanepid
Organizacja bankietów
Kontrola jakości potraw serwowanych w restauracji
kucharz
Grupa Savona A.Cichocki, A.Kozak, D.Sawicki s.c.
Przygotowanie potraw
Ustalanie karty dań
Wybór naczyń do podawania dań
Wybór sprzętów do przygotowania dań
Nadzór nad jakością zamówionej żywności
Dopilnowanie racjonalnego zarządzania składnikami
Dopilnowanie przestrzegania przepisów BHP w kuchni
Rozdzielanie prac pomocnikom pracującym w kuchni
Ustalanie estetycznych sposobów podawania potraw
Zarządzanie budżetem na wydatki spożywcze
Dopilnowanie porządku i przestrzegania zasad higieny w kuchni
Wydawanie poleceń osobom odpowiedzialnym za przygotowanie produktów do gotowania
Nadzorowanie świeżości używanych składników spożywczych
Ustalanie wzorca doprawiania i czasu przygotowania występujących w karcie dań potraw
Dbanie o odpowiednie czyszczenie, przechowywanie i ewentualną wymianę przyrządów używanych w kuchni
Udzielanie informacji gościom na temat składników używanych w potrawach oraz odpowiadanie na ewentualne zarzuty i skargi
Znajomość zasad dotyczących żywienia i wcielanie ich w przygotowywane potrawy.
Ustalanie karty dań
Wybór naczyń do podawania dań
Wybór sprzętów do przygotowania dań
Nadzór nad jakością zamówionej żywności
Dopilnowanie racjonalnego zarządzania składnikami
Dopilnowanie przestrzegania przepisów BHP w kuchni
Rozdzielanie prac pomocnikom pracującym w kuchni
Ustalanie estetycznych sposobów podawania potraw
Zarządzanie budżetem na wydatki spożywcze
Dopilnowanie porządku i przestrzegania zasad higieny w kuchni
Wydawanie poleceń osobom odpowiedzialnym za przygotowanie produktów do gotowania
Nadzorowanie świeżości używanych składników spożywczych
Ustalanie wzorca doprawiania i czasu przygotowania występujących w karcie dań potraw
Dbanie o odpowiednie czyszczenie, przechowywanie i ewentualną wymianę przyrządów używanych w kuchni
Udzielanie informacji gościom na temat składników używanych w potrawach oraz odpowiadanie na ewentualne zarzuty i skargi
Znajomość zasad dotyczących żywienia i wcielanie ich w przygotowywane potrawy.
kucharz
Savona Telepizza s.c.
Przygotowanie potraw
Nadzór nad jakością zamówionej żywności
Dopilnowanie racjonalnego zarządzania składnikami
Dopilnowanie przestrzegania przepisów BHP w kuchni
Pilnowanie porządku i przestrzegania zasad higieny w kuchni
Dbanie o odpowiednie czyszczenie, przechowywanie i ewentualną wymianę przyrządów używanych w kuchni
Nadzór nad jakością zamówionej żywności
Dopilnowanie racjonalnego zarządzania składnikami
Dopilnowanie przestrzegania przepisów BHP w kuchni
Pilnowanie porządku i przestrzegania zasad higieny w kuchni
Dbanie o odpowiednie czyszczenie, przechowywanie i ewentualną wymianę przyrządów używanych w kuchni
Szkolenia i kursy
- kuchnia vegetariańska
- obsługa ekspresów do kawy
- barista I stopień
- zarządzanie w gastronomi
- wdrażanie haccp
- obsługa ekspresów do kawy
- barista I stopień
- zarządzanie w gastronomi
- wdrażanie haccp
Edukacja
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zainteresowania
Podróże rozwijające kulinarnie, aktywne spędzanie czasu wolnego.
Motoryzacja
Sport
Motoryzacja
Sport
Inne
- bardzo dobra znajomość programów office
- prawo jady kategori B
- biegła obsługa komputera, urządzeń przenośnych ( tablet , smartfon )
- prawo jady kategori B
- biegła obsługa komputera, urządzeń przenośnych ( tablet , smartfon )
Grupy
Hotelarze i Gastronomowie
Szukasz stażystów do swojego Hotelu lub Restauracji? Zapraszamy na www.work-and-fun.com
Przedsiębiorczość
Przedsiębiorcy, osoby przedsiębiorcze, współpraca biznesowa, przyjaciele biznesowi, rozwój osobisty i firmowy, pomoc, dotacje, biznesplany. Przedsiębiorczość
Turystyka i hotelarstwo
Turystyka i hotelarstwo wiąże się z podróżami, to ciągły kontakt z ludźmi, głównie obcokrajowcami. Dlatego do najbardziej pożądanych cech w tej branży należy znajomość przynajmniej kilku języków obcyc