Języki
angielski
dobry
migowy
podstawowy
Doświadczenie zawodowe
Doktorant
Pomorski Uniwersytet Medyczny
Zakład Biochemii i Żywienia Człowieka
Zakres prowadzonych badań:
- Analiza sposobu żywienia kobiet obciążonych mutacją genu BRCA1 – dietetyczna profilaktyka przeciwnowotworowa.
- Niealkoholowe stłuszczenie wątroby – Analiza sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów ze stwierdzonym niealkoholowym stłuszczeniem wątroby. Wpływ indywidualnie dopasowanej diety na profil NAFLD.
- Żywienie osób aktywnych fizycznie.
Zakres prowadzonych badań:
- Analiza sposobu żywienia kobiet obciążonych mutacją genu BRCA1 – dietetyczna profilaktyka przeciwnowotworowa.
- Niealkoholowe stłuszczenie wątroby – Analiza sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów ze stwierdzonym niealkoholowym stłuszczeniem wątroby. Wpływ indywidualnie dopasowanej diety na profil NAFLD.
- Żywienie osób aktywnych fizycznie.
Zastępca Koordynatora ds. kontroli jakości oraz Specjalista ds. Obsługi Klienta
Bank Komórek Macierzystych Longa Vita
- Nadzór nad jakością usług zgodnie z treścią przepisów ustawy z dnia 1 lipca 2005r. o pobieraniu, przechowywaniu i przeszczepianiu komórek, tkanek i narządów,
- Opracowywanie instrukcji, procedur i formularzy
- Przygotowywanie okresowych zestawień statystycznych, raportów
- Bieżąca obsługa klienta,
- Zawieranie umów z klientami, obsługa realizowanych umów w zakresie płatności,
- Wystawianie Faktur Vat, prowadzenie raportu kasowego,
- Promowanie działalności Firmy,
- Obsługa sprzętu telefoniczno-komputerowego.
- Opracowywanie instrukcji, procedur i formularzy
- Przygotowywanie okresowych zestawień statystycznych, raportów
- Bieżąca obsługa klienta,
- Zawieranie umów z klientami, obsługa realizowanych umów w zakresie płatności,
- Wystawianie Faktur Vat, prowadzenie raportu kasowego,
- Promowanie działalności Firmy,
- Obsługa sprzętu telefoniczno-komputerowego.
Laborant
- Prowadzenie analiz laboratoryjnych wody i ścieków w zakresie mikrobiologii i fizykochemii
- Prowadzenie zapisów dotyczących pobranych prób i wykonywanych badań
- Określenie i szacowanie niepewności wykonywanych badań
- Przygotowanie szkła laboratoryjengo do badań fizykochemicznych, mikrobiologicznych i do poboru próbek
- Przygotowanie pożywek mikrobiologicznych
- Wykonywanie zadań zgodnie z procedurami ogólnymi, instrukcjami roboczymi, oraz metodami badawczymi stosowanymi w Satacji
- Zapoznanie się z Księgą Jakości, przepisami i normami w zakresie mikrobiologii wody do spożycia, basenów i kąpielisk
- Prowadzenie zapisów dotyczących pobranych prób i wykonywanych badań
- Określenie i szacowanie niepewności wykonywanych badań
- Przygotowanie szkła laboratoryjengo do badań fizykochemicznych, mikrobiologicznych i do poboru próbek
- Przygotowanie pożywek mikrobiologicznych
- Wykonywanie zadań zgodnie z procedurami ogólnymi, instrukcjami roboczymi, oraz metodami badawczymi stosowanymi w Satacji
- Zapoznanie się z Księgą Jakości, przepisami i normami w zakresie mikrobiologii wody do spożycia, basenów i kąpielisk
Praktykantka
Laboratorium Katedry Mikrobiologii Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej
- Izolowanie plazmidowego DNA
- Przeprowadzanie elektroforezy agarozowej DNA i analizowanie wyników
- Preparowanie komórek kompetentnych i ich transformacja
- Izolowanie fragmentów DNA z żelu agarozowego
- Przeprowadzanie reakcji trawienia DNA enzymami restrykcjyjnymi
- Oczyszczanie DNA po reakcjach enzymatycznych
- Przeprowadzanie reakcji amplifikacji DNA
- Przeprowadzanie elektroforezy agarozowej DNA i analizowanie wyników
- Preparowanie komórek kompetentnych i ich transformacja
- Izolowanie fragmentów DNA z żelu agarozowego
- Przeprowadzanie reakcji trawienia DNA enzymami restrykcjyjnymi
- Oczyszczanie DNA po reakcjach enzymatycznych
- Przeprowadzanie reakcji amplifikacji DNA
Praktykantka - Laborant
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Gryficach
- Wykonywanie analiz mikrobiologicznych próbek wody
- Prowadzenie zapisów dotyczących pobranych prób i wykonywanych badań
- Określenie i szacowanie niepewności wykonywanych badań
- Przygotowanie szkła laboratoryjengo do badań mikrobiologicznych i poboru próbek
- Przygotowanie pożywek mikrobiologicznych
- Wykonywanie zadań zgodnie z procedurami ogólnymi, instrukcjami roboczymi, oraz metodami badawczymi stosowanymi w Satacji
- Zapoznanie się z Księgą Jakości, przepisami i normami w zakresie mikrobiologii wody do spożycia, basenów i kąpielisk
- Prowadzenie zapisów dotyczących pobranych prób i wykonywanych badań
- Określenie i szacowanie niepewności wykonywanych badań
- Przygotowanie szkła laboratoryjengo do badań mikrobiologicznych i poboru próbek
- Przygotowanie pożywek mikrobiologicznych
- Wykonywanie zadań zgodnie z procedurami ogólnymi, instrukcjami roboczymi, oraz metodami badawczymi stosowanymi w Satacji
- Zapoznanie się z Księgą Jakości, przepisami i normami w zakresie mikrobiologii wody do spożycia, basenów i kąpielisk
Szkolenia i kursy
Szkolenia i kursy:
- Kurs pt: "Dietetyka Sportowa", Poznań
- Szkolenie/warsztaty pt: "Odchudzaj pacjenta z happy endem, czyli jak motywować pacjenta do efektywnej zmiany"
- Szkolenie pt: "Obliczenia statystyczne wykorzystywane w dietetyce"
- Warsztaty pt: „Badania w naukach medycznych”
- Szkolenie pt: „Sztuka komunikacji w biznesie. Komunikacja interpersonalna i profesjonalne negocjacje”
- Warsztaty: Study Tour – „Rozwiń Żagle Nauki” Warsztaty dla dziennikarzy.
- Szkolenie pt: „Rozmowa z trudnym pacjentem – jak pokonywać przeszkody"
- Szkolenie pt.: „Żywienie i wspomaganie diety w treningu sportowym”
- Szkolenie pt.: „Nowoczesny manager sprzedaży”
- Szkolenie ogólne dla Zespołu Sterującego: „Dokumentowanie Systemu Zarządzania Jakością wg normy EN ISO 9001:2008”
- Szkolenie ogólne dla Zarządu i Kierownictwa: „System Zarządzania Jakością zgodny z wymaganiami normy EN ISO 9001:2008”
- Szkolenie pt: "Praktyczne aspekty monitorowania badań"
- Szkolenie pt: "Rola badacza w badaniu klinicznym"
- Szkolenie z zakresu „Skutecznego marketingu – jak sprzedawać nie wychodząc z biura”
- Kurs języka angielskiego na poziomie pre-CAE w Szkole Języków Obcych EMPIK w Szczecinie
Konferencje:
- Konferencja Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego „Mikroflora jelitowa a przekraczanie granic w sporcie” Warszawa 2014
- Konferencja Żywienie Ludzi Aktywnych Fizycznie, Warszawa 2013
- Konferencja „Żywienie – aktywność fizyczna – promocja zdrowia w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym” Biała Podlaska 2012
- V Konferencja Naukowej „Fizjologiczne Uwarunkowania Postępowania Dietetycznego” Rogów 2012
- X Międzynarodowa Konferencja Naukowea Polskiego Towarzystwa Medycyny Środowiskowej "Człowiek - Zdrowie - Środowisko" Szczecin 2011
- IV Konferencja Naukowa „Fizjologiczne Uwarunkowania Postępowania Dietetycznego” 2010 Rogów
- IV Szczecińska Konferencja Alzheimerowska, 2010 Szczecin
- IX Warsztatów Żywieniowych „Niepożądane reakcje pokarmowe i zaburzenia odżywiania”, 2010 Międzyzdroje
- Konferencja Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego „Żywienie Ludzi Aktywnych Fizycznie - Korzyści dobrej diety, korzyści aktywnego życia”, 2009 Warszawa
- II Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością w Szczecinie
- VI Krajowa Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia – Suplementy Diety w Żywieniu i Profilaktyce” 2009 Unieście
- Konferencja „Bioinnowacje” 2009 Gdynia/Gdańsk
- Kurs pt: "Dietetyka Sportowa", Poznań
- Szkolenie/warsztaty pt: "Odchudzaj pacjenta z happy endem, czyli jak motywować pacjenta do efektywnej zmiany"
- Szkolenie pt: "Obliczenia statystyczne wykorzystywane w dietetyce"
- Warsztaty pt: „Badania w naukach medycznych”
- Szkolenie pt: „Sztuka komunikacji w biznesie. Komunikacja interpersonalna i profesjonalne negocjacje”
- Warsztaty: Study Tour – „Rozwiń Żagle Nauki” Warsztaty dla dziennikarzy.
- Szkolenie pt: „Rozmowa z trudnym pacjentem – jak pokonywać przeszkody"
- Szkolenie pt.: „Żywienie i wspomaganie diety w treningu sportowym”
- Szkolenie pt.: „Nowoczesny manager sprzedaży”
- Szkolenie ogólne dla Zespołu Sterującego: „Dokumentowanie Systemu Zarządzania Jakością wg normy EN ISO 9001:2008”
- Szkolenie ogólne dla Zarządu i Kierownictwa: „System Zarządzania Jakością zgodny z wymaganiami normy EN ISO 9001:2008”
- Szkolenie pt: "Praktyczne aspekty monitorowania badań"
- Szkolenie pt: "Rola badacza w badaniu klinicznym"
- Szkolenie z zakresu „Skutecznego marketingu – jak sprzedawać nie wychodząc z biura”
- Kurs języka angielskiego na poziomie pre-CAE w Szkole Języków Obcych EMPIK w Szczecinie
Konferencje:
- Konferencja Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego „Mikroflora jelitowa a przekraczanie granic w sporcie” Warszawa 2014
- Konferencja Żywienie Ludzi Aktywnych Fizycznie, Warszawa 2013
- Konferencja „Żywienie – aktywność fizyczna – promocja zdrowia w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym” Biała Podlaska 2012
- V Konferencja Naukowej „Fizjologiczne Uwarunkowania Postępowania Dietetycznego” Rogów 2012
- X Międzynarodowa Konferencja Naukowea Polskiego Towarzystwa Medycyny Środowiskowej "Człowiek - Zdrowie - Środowisko" Szczecin 2011
- IV Konferencja Naukowa „Fizjologiczne Uwarunkowania Postępowania Dietetycznego” 2010 Rogów
- IV Szczecińska Konferencja Alzheimerowska, 2010 Szczecin
- IX Warsztatów Żywieniowych „Niepożądane reakcje pokarmowe i zaburzenia odżywiania”, 2010 Międzyzdroje
- Konferencja Komisji Medycznej Polskiego Komitetu Olimpijskiego „Żywienie Ludzi Aktywnych Fizycznie - Korzyści dobrej diety, korzyści aktywnego życia”, 2009 Warszawa
- II Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością w Szczecinie
- VI Krajowa Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Higiena Żywności i Żywienia Podstawą Zdrowia – Suplementy Diety w Żywieniu i Profilaktyce” 2009 Unieście
- Konferencja „Bioinnowacje” 2009 Gdynia/Gdańsk
Edukacja
Specjalizacje
Edukacja/Szkolenia
Uczelnie
Zainteresowania
Żywienie – dietetyka, żywienie w różnych stadiach fizjologicznych, medycyna naturalna,
Sport – joga, bieg,
Sport – joga, bieg,
Organizacje
Polskie Stowarzyszenie Dietetyków
Towarzystwo Pomocy Głuchoniewidomym
Towarzystwo Pomocy Głuchoniewidomym
Inne
- Obsługa komputera (pakiet MS Office),
- Obsługa programu komputerowego „Dietetyk”, sprzętu specjalistycznego do pomiaru składu ciała, podstawowej przemiany materii, BIA,
- Prawo jazdy kategorii B (od 2000 roku),
- Biegła obsługa sprzętu biurowego,
- Obsługa programu komputerowego „Dietetyk”, sprzętu specjalistycznego do pomiaru składu ciała, podstawowej przemiany materii, BIA,
- Prawo jazdy kategorii B (od 2000 roku),
- Biegła obsługa sprzętu biurowego,
Grupy
Biznes a zdrowie
Dosyć rzadko mówi się o zdrowiu w naszym kraju. Moda na zdrowy styl życia jest jeszcze bardzo mało rozpowszechniona wśród ludzi robiących karierę czy budujących własny kapitał. Myślę jednak, że warto
Bodo Schafer
Na filozofi Schafera powstało nie jedno doradztwo finansowe, nie jedna kariera i nie jedna fortuna.
Grupa dla osób, które zetkneły się jego filozofią, radami, sposobem na życie...
Diet Coaching
Diet coaching to nowa usługa dla tych którzy,
1. są ciekawi i chcą wiedzieć jak dieta może zmienić życie,
2. szukają wsparcia w nieustających wysiłkach związanych ze zmniejszeniem lub zwiększeniem w
Dziennikarstwo internetowe
Grupa dla pracowników mediów internetowych, blogerów i pasjonatów internetu.
Intuicja i rozwój ...
MA.STER_STAR i Samo życie - Intuicja. Rozwój. Szczęście. Inspiracja. Inteligencja. Świadomość. Kobieta. Mężczyzna. Nowe Dobre Techniki , a efekty jeszcze lepsze!