Umiejętności
Księgowość
Strategia biznesowa
Analiza danych
FMCG
Zarządzanie zapasami
Zarządzanie
Strategia marketingowa
Merchandising
Microsoft Excel
Microsoft Word
Negocjacje
zarządzanie operacyjne
Raportowanie i analizy
Zarządzanie Sprzedażą
Zarządzanie magazynem
Zarządzanie zespołem
Sprzedaż
Obsługa klienta
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Menedżer Sprzedaży
- zarządzanie podległym zespołem pracowników, ocenianie ich oraz motywowanie do pracy
- tworzenie i weryfikowanie planów sprzedażowych
- tworzenie strategii sprzedażowej
- monitorowanie rynku i działań konkurencji
- pozyskiwanie nowych rynków zbytu
- nadzór nad prawidłowym zawieraniem umów
- współpraca z innymi działami firmy
- tworzenie i realizacja polityki marketingowej
- realizacja celów budżetowych
- szkolenie pracowników
- pozyskiwanie nowych klientów i budowanie relacji z obecnymi
- doradztwo w zakresie oferowanych produktów
- tworzenie i weryfikowanie planów sprzedażowych
- tworzenie strategii sprzedażowej
- monitorowanie rynku i działań konkurencji
- pozyskiwanie nowych rynków zbytu
- nadzór nad prawidłowym zawieraniem umów
- współpraca z innymi działami firmy
- tworzenie i realizacja polityki marketingowej
- realizacja celów budżetowych
- szkolenie pracowników
- pozyskiwanie nowych klientów i budowanie relacji z obecnymi
- doradztwo w zakresie oferowanych produktów
Regionalny Kierownik Sprzedaży ds. Gastronomii
- Budowanie i utrzymywanie korzystnych relacji handlowych z Klientami firmy w kanale HoReCa.
- Zarządzanie procesem sprzedaży oraz realizacja planów sprzedażowych, marżowych i jakościowych.
- Weryfikacja warunków sprzedaży dla poszczególnych Klientów.
- Nadzór i aktywne uczestnictwo w procesie ściągania gotówki i windykacji należności.
- Obserwacja i stała analiza rynku gastronomicznego oraz działań konkurencji.
- Zapewnienie utrzymania standardów i procedur panujących w firmie.
- Planowanie, koordynowanie i ocena jakości pracy podległych przedstawicieli handlowych.
- Zarządzanie procesem sprzedaży oraz realizacja planów sprzedażowych, marżowych i jakościowych.
- Weryfikacja warunków sprzedaży dla poszczególnych Klientów.
- Nadzór i aktywne uczestnictwo w procesie ściągania gotówki i windykacji należności.
- Obserwacja i stała analiza rynku gastronomicznego oraz działań konkurencji.
- Zapewnienie utrzymania standardów i procedur panujących w firmie.
- Planowanie, koordynowanie i ocena jakości pracy podległych przedstawicieli handlowych.
Przedstawiciel Handlowy HoReCa
- Promowanie marek alkoholi produkowanych i dystrybułowanych przez Wyborową S.A Pernod Ricard,
- utrzymywanie standardów merchandisingowych,
- nawiązywanie współpracy i obsługa punktów gastronomicznych,
- negocjowanie umów,
- utrzymywanie standardów
- organizowanie ewantów, aktywnych i pasywnych promocji
- utrzymywanie standardów merchandisingowych,
- nawiązywanie współpracy i obsługa punktów gastronomicznych,
- negocjowanie umów,
- utrzymywanie standardów
- organizowanie ewantów, aktywnych i pasywnych promocji
PH On-Trade
* odpowiedzialność za realizację zadań na terenie woj. kujawsko-pomorskiego;
* aktywne pozyskiwanie nowych klientów - hoteli, restauracji, firm cateringowych zainteresowanych ofertą firmy;
* pozyskiwanie informacji na temat potrzeb potencjalnych klientów;
* tworzenie i prezentowanie oferty firmy;
* udział w spotkaniach, prowadzenie negocjacji handlowych;
* monitorowanie rynku.
* aktywne pozyskiwanie nowych klientów - hoteli, restauracji, firm cateringowych zainteresowanych ofertą firmy;
* pozyskiwanie informacji na temat potrzeb potencjalnych klientów;
* tworzenie i prezentowanie oferty firmy;
* udział w spotkaniach, prowadzenie negocjacji handlowych;
* monitorowanie rynku.
Szkolenia i kursy
Asertywność - asertywne techniki sprzedaży
Aktywizacja sprzedaży * Profesjonalne negocjacje - podstawy w praktyce
* Skuteczna sprzedaż i obsługa klienta
Aktywizacja sprzedaży * Profesjonalne negocjacje - podstawy w praktyce
* Skuteczna sprzedaż i obsługa klienta
Specjalizacje
Sprzedaż - FMCG
Artykuły spożywcze/Alkohol/Tytoń
Zainteresowania
Pływanie, Motoryzacja, Kino
Organizacje
BERNDSON sp. z o.o.
Inne
Szybka zdolność adaptacji, determinacja, umiejętności negocjacyjne * znajomość obsługi komputera Windows, MS Office;
* wysokie umiejętności komunikacyjne;
* samodzielność i odpowiedzialność;
* wytrwałość i konsekwencja w realizacji celów;
* asertywność.
* wysokie umiejętności komunikacyjne;
* samodzielność i odpowiedzialność;
* wytrwałość i konsekwencja w realizacji celów;
* asertywność.
Grupy
ZAAWANSOWANA PERSWAZJA
Jak przekonywać innych do swoich pomysłów (nawet, jeśli wmawiali Ci, że nie masz umiejętności perswazyjnych)?