Wypowiedzi

  • Kacper Kacper
    Wpis na grupie Mikrobiologia w temacie Ekstrakcja składników zawartych w suszonych owocach
    20.08.2024, 23:11

    Witam,
    Jako laik poszukuje informacji na temat wydajnej, możliwie stuprocentowej ekstrakcji suszonych, drobno zmielonych owoców do roztworu wodnego. Moim celem jest, by jak największa część ze składników suszonego surowca zamieniła się w formę bardzo dobrze rozpuszczalną w wodzie, żeby zamienić to w płynny roztwór, przefiltrować i skrystalizować poprzez odparowanie wody. Jakie enzymy można użyć w tym procesie? Zastanawiam się nad pektoenzymem i alfa amylazą, czy jesteście Państwo w stanie doradzić w kwestii bezpiecznych chemicznie dodatków, których mógłbym użyć, by uzyskać większą wydajność ekstrakcji?
    Pozdrawiam serdecznie :)

Dołącz do GoldenLine

Oferty pracy

Sprawdź aktualne oferty pracy

Aplikuj w łatwy sposób

Aplikuj jednym kliknięciem

Wyślij zaproszenie do