Justyna Mikusinska

Pełnomocnik Zarządu ds Jakości, Menedżer Jakości, Właściciel, Audytor, Szkoleniowiec
Mińsk Mazowiecki, mazowieckie

Umiejętności

asertywność Elastyczności i chęci podejmowania nowych wyzwań Automotywacja Obsługa CRM Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów międzyludzkich Umiejętność budowania relacji z ludźmi Umiejętność kierowania zespołem i koordynacji prac Prawo jazdy kat. B czynne oraz własny samochód osobowy

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Pełnomocnik Zarządu ds. SBŻ
Food Ingrediets Goup (Polska i Belgia)
- Monitoring i nadzór efektywności procesów i doskonalenie
- Wdrażanie nowych systemów i współuczestnictwo przy wdrażaniu nowych projektów i technologii w tym rozwój współuczestnistwo przy modelowaniu procesów do CRM salesforce, modernizacja infrastruktury i rozwój technologii, wdrażanie systemu nadzoru i produkcji dodatków do pasz i inne.
- Zarządzanie Systemami Bezpieczeństwa Jakości w tym BRC, ISO 22000, ISO 9001, 14001, 1800
- Zarządzanie Zespołami SBŻ intergracja miedzyzakładowa, budowanie wspólnej polityki Jakości i Bezpieczeństwa
- Zarządzanie procesem Zapewnienia Jakości i współpraca z działami R&D
- Zarządzanie (w tym walidacja, monitorowanie i nadawanie statusu) projektami nowy wyrobów oraz rozwój, wykorzystanie narzędzia CRM
- Zarządzanie Zespołem Audytorów wewnętrznych i zewnętrznych
- Zarządzanie i realizacja procesem audytowania Spółki (zarówno certyfikacje zewnętrzne, audyty klientowskie, kontrole zewnętrzne)
- Zarządzanie i realizacja procesem audytowania u dostawców (ocena, wybór, reklamację)
- Zarządzanie, analiza i nadzór nad reklamacjami oraz budowanie wspólnej polityki jakości
- Analiza i ocena wyników, doskonalenie procesów
- Budowanie celów i polityki Spółki oraz ich ocena i doskonalenie
- Bezpośredni nadzór pracy Działu Kontroli Jakości
- Prowadzenie szkoleń w zakresie Bezpieczeństwa Żywności oraz Zarządzania.
Logo
Lead Audytor
Global Quality
- Certyfikacja Systemów Bezpieczeństwa Żywności w tym BRC, ISO 22 000
- Certyfikacja Systemów Zarządzania ISO 9001
Logo
Audytor, Dyrektor ds. Zapewnienia jakości, Trener, Konsultant
P.W. Justpol ze zmianą nazwy na Justmik
- Wdrażanie systemów związanych z zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem żywości tj. IFS, BRC, ISO 22 000, HACCP, ISO 9001.
- Budowanie strategii i Polityki Organizacji
- Doskonalenie Bezpieczeństwa Żywności
- Nadzór i utrzymanie systemów zarządzania.
- Realizacja audytów trzeciej strony (audytów Certyfikujących) BRC, ISO 22000, 9001 jako Audytor wiodący.
- Realizacja audytów pierwszej strony (audytów wewnętrznych) BRC, IFS, ISO 22000, 9001.
- Organizacja i prowadzenie szkoleń w zakresie systemów zarządzania jakością, bezpieczeństwem żywności, audytorów wewnętrznych, z wymagań BRC, IFS, analizy ryzyka i szacowania ryzyka i inne.
- Szkolenia
Rogers, Mauritius
Quality Manager
- Doradztwo w zakresie zarządzania jakością, umowa B2B
- Zarządzanie procesowe
- Audytowanie
- Nadzór nad reklamacjami
- Budowanie jakosci i rozwój wyrobów.
Logo
Audytor, szkoleniowiec
SAI GLOBAL SERVICES Ltd
- Certyfikacja systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w tym: BRC, ISO 22000, ISO 9001.
- Realizacja audytów drugiej strony w zakresie wymagań, Safe and Legal, Hilton Meats, Tesco, Unilever, BP.
QPC
Dyrektor Spółki
-Zarządzanie procesem Rozwoju i wdrożeń nowych projektów w zakresie bezpieczeństwa żywności
- zarządzanie procesem usług szkoleń dedykowanych klientom z sektora przemysłu spożywczego.
DQS Polska sp. z o.o.
Audytor wiodący
Audytor wiodący Systemów Zarządzania wg. DIN-ISO 9001:2000, IFS 4, DS 3027E koauditor BRC, ISO 22 000,
Ziołopex Sp. z o.o.
Kontroler Jakości , Technolog Żywności
Kontrola procesu produkcyjnego w zakresie jakości wyrobów i kontroli między operacyjnej.
Nadzór jakościowy surowca.
Współpraca z dostawcami surowca i realizacja audytów u dostawców.
Wdrażanie i projektowanie nowych wyrobów.
Opracowywanie specyfikacji.
Wykonywanie analiz mikrobiologicznych i fizykochemicznych.
Nadzór nad reklamacjami.

Projekty

Projekt dodatków do pasz
Wdrożenie do produkcji i zatwierdzenie aromatów jako dodatki do pasz
Zakres obowiązków
- Wdrożenie systemu, procedur nadzoru
- Zgłoszenie wyrobów do zatwierdzenia przez weterynarie
- Przeprowadzenie kontroli weterynaryjnej celem uzyskania decyzji i numeru wetrynaryjnego
- nadzór nad projektem
Bezpieczeństwo żywności
Wdrożenie i Certyfikacja Systemów Bezpieczeństwa Żywności wg. BRC v 7 i ISO 22000 w InterFiber Belgium.
Zakres obowiązków
Zarzadzanie projektem.
Wdrożenie systemów.
CRM Salesforce
Modelowanie procesów i dróg komunikacji,
Zarządzanie środowiskiem i Bezpieczeństem Pracy
1) Wdrożenie systemu 14001 i 18001 w organizacji należącej do Food Ingredience Group. Ukończone Certyfikatem
Zakres obowiązków
Zarządzanie Projektem.
Innowacyjność technologi młynarskiej
Projekt szkoleń podnoszących kompetencje zawodowe w zakresie Bezpieczeństwa Żywności i innowacyjności technologi młynarskiej na zlecenie Biłgorajskiej Agencji Rozwoju Regionalnego S.A.
Zakres obowiązków
Trener, Lider projektu w zakresie Bezpieczeństwa Żywności.

Szkolenia i kursy

1) od 28.01 do 28.11.2002 - Kurs na Audytora organizowany pod patronatem EOQ (European Organization for Quality), ukończony egzaminem i zdobyciem Certyfikatu Audytora Nr 1072/I uprawniającego do Certyfikacji systemów. Kurs realizowany był w następujących etapach:
- System Zarządzania Jakością i Audit Wewnętrzny, w wymiarze 50 godzin etap ukończony w 01.02.2002. (Zaświadczenie Nr 13/DA/PC01-BLXXIV-1/2002.
- Systemu Jakości w praktyce, w wymiarze 50 godzin, etap ukończony w 03.2002. Zaświadczenie nr 12/DA/PC01-BLXXIV-2/2002.
- Metody statystyczne w procesie podejmowania Decyzji, w wymiarze 39 godzin, etap ukończony 04.2002. Zaświadczenie nr 10/DA/PC01-BLXXIV-2/2002.
- TQM - doskonalenie procesów funkcjonujących w przedsiębiorstwie w wymiarze czasowym 50 godzin etap ukończony 05.2002. Zaświadczenie nr 8/DA/PC01-BLXXIV-4/2002.
- Menedżer Jakości w wymiarze czasowym 32 godzin etap ukończony 07.2002. Zaświadczenie nr 7/DA/PC01-BL XXIV-5/2002.
- Audytor Jakości w wymiarze czasowym 58 godzin, etap ukończony 09.2002.
Egzamin.
2) 05/06.08.2002- Szkolenie z zakresu HACCP. Szkolenie organizowane przez QPC Sp. z o.o.
3) 09.09.2003 - Szkolenie "Procesowe podejście do zarządzania jakością na bazie ISO 9001:2000.
4) 12.2009. - Szkolenie organizowane DQS GmbH z wymagań IFS4 zdany egzamin w 01.2004 i zdobyte uprawnienia na Audytora IFS4.
5) 11.10.2004 - Zrównoważona Karta wyników. Szkolenie Organizowane przez DQS Polska.
6)06/09.01.2009 Szkolenie z zakresu Systemu Zarządzania bezpieczeństwem Żywności wg. PN-EN ISO 22 000.
7) 24-26/11.2009 Szkolenie z wymagań BRC5 ukończone zdanym egzaminem. Szkolenie organizowane przez SAI GLOBAL Assurance Services Ltd.
8) 12.2010 (4 dni) Szkolenie z wymagań Tesco. Szkolenie ukończone zdanym egzaminem. Szkolenie organizowane przez SAI Global Assurance Services Ltd.
9) 29/30.2011 Szkolenie z wymagań BRC6 ukończone zdanym egzaminem. Szkolenie organizowane przez SAI GLOBAL Assurance Services Ltd.
10) Szkolenie z wymagania BRC v 7 organizatow Global Quality - Certyfikat 14067
11) 11.07.2017 Szkolenie i warsztaty w zakresie budowania relacji z klientem, Marketing a Sprzedaż prowadzone przez Harvard Business Review Polska organizator Libra Polska Sp. z o.o.
12) 11.07.2017 Misja, wizja i wartości prowadzone przez ICAN Institute.

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, magisterskie
Akademia Rolnicza we Wrocławiu

Specjalizacje

Badania i rozwój
Inne
Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Produkcja
Projektowanie

Zainteresowania

- Sport około 15 lat kariery sportowa w dyscyplinie judo w klubie sportowym AZS AWF Wrocław.
- Podróże.
- Projektowanie i wytwarzanie kosmetyków do pielegnacji twarzy i ciała.

Organizacje

od 09.2009 do dziś - SAI GLOBAL ASSURANCE Services Ltd.Certyfikacja systemów zarządzania jakoścą i bezpieczeństwem żywności w tym BRC, ISO 22000, ISO 9001, HACCP oraz prowadzenie audytów klientowskich tj. Unilever, BP, Safe and Legal, Hilton Meats, Tesco.

od 2003 do 2007- DQS Polska. Certyfikacja systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w tym IFS, HACCP, ISO 9001.

Grupy

ABY POMÓC W 48 GODZIN
ABY POMÓC W 48 GODZIN
Grupa ta ma na celu umożliwienie jej uczestnikom szybkie reagowanie na wzajemne potrzeby, nie tylko w wydaniu biznesowym. W założeniu skierowana do jak najszerszego ogrona osób, gdyż nigdy nie
Areopag myśli
Areopag myśli
Forum dla ludzi, którzy poszukują prawdy i chcą podyskutować ubogacając w ten sposób siebie i innych. Miejsce spotkania wierzących i niewierzących by wspólnie zrozumieć to, co tru
Auditorzy Systemów Zarządzania
Auditorzy Systemów Zarządzania
Grupa osób związanych z auditowaniem Systemów Zarządzania takich jak ISO 9001, ISO 14001, PN-N/OHSAS 18001, ISO 27001, ISO/TS 16949, ISO 22000 (IFS, BRC), ISO 13485, ISO/IEC 17025, IRIS itp.
Career coaching
Career coaching
Coach, Coaching = dla osób, które prowadzą lub będą prowadziły coaching, coaching kariery, jak również dla wszystkich tych, którzy uważają, że coaching jest pomocnym narzędziem w odkrywaniu i planowan
humor - dowcip
humor - dowcip
grupa jest dla osób, które uwielbiają się śmiać - wpisz tylko zasłyszany, otrzymany (mail,gg) kawał, nie komentuj innych i baw się dobrze. BEZ MODEROWANIA
JA CHCĘ PRACOWAĆ :-)
JA CHCĘ PRACOWAĆ :-)
Dla osób z doświadczeniem, które straciły pracę lub chcą zmienić obecną, zgodnie z oczekiwaniami.
Kobiety
Kobiety
SUPER Grupa dla każdej Pani, a i również dla przystojnych Panów. Zapraszamy :o)
Kobiety Przedsiębiorcze
Kobiety Przedsiębiorcze
Zamknięta grupa dla kobiet przedsiębiorczych, właścicielek firm, piastujących stanowiska kierownicze, zarządzających firmami i działami firm stworzona jako platforma wymiany doświadczeń. Przestrzeń
MANAGEMENT/ZARZĄDZANIE, MARKETING
MANAGEMENT/ZARZĄDZANIE, MARKETING
Grupa dla osób zainteresowanych sprawami zarządzania, marketingiem i szkoleniami.
Negocjacje
Negocjacje
Negocjacje we wszystkich dziedzinach życia, wpływanie na innych ludzi, dyskusje dotyczące technik, ostatnio wydanych książek, spotkania
Normy ISO
Normy ISO
wszystko o ISO i normach - wdrażanie, zastosowanie, nadzór, zarządzanie jakością
PILNIE POSZUKIWANY PRACOWNIK
PILNIE POSZUKIWANY PRACOWNIK
Grupa stworzona dla osób poszukujących pracy stałej i dodatkowej.