Justyna Kosieradzka

Kierownik Pracowni Analiz Żywności i Produktów Konsumeckich, SGS Polska
Warszawa, mazowieckie

Umiejętności

ocena sensoryczna badania mikrobiologiczne Prawo żywnościowe zarządzanie jakością i bezpieczeństwem produktu organizacja i zarządzanie laboratorium wg. ISO\IEC 17025 szkolenia personelu badania i rozwój FMCG ocena znakowania żywności

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

SGS Polska
Kierownik Pracowni Analiz Żywności i Produktów Konsumeckich, Z-ca Kierownika ds Jakości
nadzór i koordynacja realizacji zleceń w trzech laboratoriach (mikrobiologicznym, fizykochemicznym, oceny sensorycznej, utrzymywanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością wg. ISO/IEC 17025,
rekrutacja i szkolenie personelu, udzielanie konsultacji Klientom w zakresie ustalania zakresu badań zgodnie z celem zlecenia, kontaktów z Inspekcjami, prawa żywnościowego, znakowania żywności, interpretacji wyników badań, wykonywanie analiz mikrobiologicznych - interpretacja wyników, wykonywanie ocen sensorycznych met. opisowa, metoda parzysta oceny różnicy, met. trójkątowa oceny różnicy, met. punktowa - interpretacja wyników, współpraca z oddziałami SGS na świecie, raportowanie i komunikacja w języku angielskim, wdrożenie i utrzymywanie systemu LIMS - funkcja superuser.
JARS Sp. z o.o.
Dyrektor ds Jakości
nadzór nad funkcjonowaniem i doskonaleniem systemu zarządza wg. normy ISO/IEC 17025 w akredytowanym przez DAkkS laboratorium mikrobiologicznym , wykonywanie audytów wewnętrznych w laboratorium,
marketing i kontakty z klientami (przygotowywanie ofert i kontraktów, nadzór nad stroną internetową,,
aktualizacja bazy przepisów prawnych, opracowywanie opinii prawnych dla klientów, ocena znakowania żywności,
przygotowywanie i prowadzenie szkoleń w zakresie GHP/GMP i HACCP dla klientów (przeszkolenie ok. 200 osób – pracownicy i zespoły w marketach),
prowadzenie auditów (dostawcy) w przemyśle spożywczym
Logo
od Technolog (1998) do Z-ca Dyrektora ds. Produkcji i Zapewnienia Jakości (2005)
Dr Witt
nadzór technologiczny i jakościowy nad produkcją soków i napojów w ZP w Ustanowie k. Warszawy
tworzenie i nadzorowanie dokumentacji SZJ - ISO 9001 i HACCP,
prowadzenie szkoleń dla załogi zakładu (60 osób) w zakresie systemów GHP i HACCP,
zaprojektowanie i wdrożenie harmonogramu monitorowania i pomiarów surowców, wyrobów, higieny produkcji oraz nadzór nad jego realizacją, auditowanie dostawców,
stworzenie i wdrożenie systemu identyfikacji i identyfikowalności wyrobów,
organizacja laboratorium fizykochemicznego i mikrobiologicznego

Edukacja

Logo
Wydział Technologii Żywności, inżynierskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Badania i rozwój
FMCG
Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Aranżacja ogrodów
Aranżacja ogrodów
dla miłośników ogrodów oraz profesjonalistów zajmujących się aranżacją ogrodów
Bond James Bond
Bond James Bond
grupa miłośników Jamesa Bonda, twórczości Iana Fleminga, bondowskich gadgetów
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
Do you speak English?
Do you speak English?
English only. Everyone's invited!
Fantastyka
Fantastyka
O literaturze, która przekracza granice, tworzy światy, zachwyca bogactwem wyobraźni, zadaje pytania i szuka odpowiedzi...
Giełda Pracy
Giełda Pracy
Grupa dla szukających pracy.
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Philip K. Dick
Philip K. Dick
Grupa miłośników twórczości Philipa K. Dicka
Polska Literatura Fantazy
Polska Literatura Fantazy
Miejsce dla miłośników polskiej myśli fantastycznej:)
Stanley Kubrick
Stanley Kubrick
Grupa miłośników twórczości S. Kubricka
Zapewnienie Jakości
Zapewnienie Jakości
Celem grupy jest integracja środowiska związanego z Zapewnieiem Jakości i wymiana informacji z nim związanych