Umiejętności
ocena sensoryczna
badania mikrobiologiczne
Prawo żywnościowe
zarządzanie jakością i bezpieczeństwem produktu
organizacja i zarządzanie laboratorium wg. ISO\IEC 17025
szkolenia personelu
badania i rozwój FMCG
ocena znakowania żywności
Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Kierownik Pracowni Analiz Żywności i Produktów Konsumeckich, Z-ca Kierownika ds Jakości
nadzór i koordynacja realizacji zleceń w trzech laboratoriach (mikrobiologicznym, fizykochemicznym, oceny sensorycznej, utrzymywanie i doskonalenie systemu zarządzania jakością wg. ISO/IEC 17025,
rekrutacja i szkolenie personelu, udzielanie konsultacji Klientom w zakresie ustalania zakresu badań zgodnie z celem zlecenia, kontaktów z Inspekcjami, prawa żywnościowego, znakowania żywności, interpretacji wyników badań, wykonywanie analiz mikrobiologicznych - interpretacja wyników, wykonywanie ocen sensorycznych met. opisowa, metoda parzysta oceny różnicy, met. trójkątowa oceny różnicy, met. punktowa - interpretacja wyników, współpraca z oddziałami SGS na świecie, raportowanie i komunikacja w języku angielskim, wdrożenie i utrzymywanie systemu LIMS - funkcja superuser.
rekrutacja i szkolenie personelu, udzielanie konsultacji Klientom w zakresie ustalania zakresu badań zgodnie z celem zlecenia, kontaktów z Inspekcjami, prawa żywnościowego, znakowania żywności, interpretacji wyników badań, wykonywanie analiz mikrobiologicznych - interpretacja wyników, wykonywanie ocen sensorycznych met. opisowa, metoda parzysta oceny różnicy, met. trójkątowa oceny różnicy, met. punktowa - interpretacja wyników, współpraca z oddziałami SGS na świecie, raportowanie i komunikacja w języku angielskim, wdrożenie i utrzymywanie systemu LIMS - funkcja superuser.
Dyrektor ds Jakości
nadzór nad funkcjonowaniem i doskonaleniem systemu zarządza wg. normy ISO/IEC 17025 w akredytowanym przez DAkkS laboratorium mikrobiologicznym , wykonywanie audytów wewnętrznych w laboratorium,
marketing i kontakty z klientami (przygotowywanie ofert i kontraktów, nadzór nad stroną internetową,,
aktualizacja bazy przepisów prawnych, opracowywanie opinii prawnych dla klientów, ocena znakowania żywności,
przygotowywanie i prowadzenie szkoleń w zakresie GHP/GMP i HACCP dla klientów (przeszkolenie ok. 200 osób – pracownicy i zespoły w marketach),
prowadzenie auditów (dostawcy) w przemyśle spożywczym
marketing i kontakty z klientami (przygotowywanie ofert i kontraktów, nadzór nad stroną internetową,,
aktualizacja bazy przepisów prawnych, opracowywanie opinii prawnych dla klientów, ocena znakowania żywności,
przygotowywanie i prowadzenie szkoleń w zakresie GHP/GMP i HACCP dla klientów (przeszkolenie ok. 200 osób – pracownicy i zespoły w marketach),
prowadzenie auditów (dostawcy) w przemyśle spożywczym
od Technolog (1998) do Z-ca Dyrektora ds. Produkcji i Zapewnienia Jakości (2005)
Dr Witt
nadzór technologiczny i jakościowy nad produkcją soków i napojów w ZP w Ustanowie k. Warszawy
tworzenie i nadzorowanie dokumentacji SZJ - ISO 9001 i HACCP,
prowadzenie szkoleń dla załogi zakładu (60 osób) w zakresie systemów GHP i HACCP,
zaprojektowanie i wdrożenie harmonogramu monitorowania i pomiarów surowców, wyrobów, higieny produkcji oraz nadzór nad jego realizacją, auditowanie dostawców,
stworzenie i wdrożenie systemu identyfikacji i identyfikowalności wyrobów,
organizacja laboratorium fizykochemicznego i mikrobiologicznego
tworzenie i nadzorowanie dokumentacji SZJ - ISO 9001 i HACCP,
prowadzenie szkoleń dla załogi zakładu (60 osób) w zakresie systemów GHP i HACCP,
zaprojektowanie i wdrożenie harmonogramu monitorowania i pomiarów surowców, wyrobów, higieny produkcji oraz nadzór nad jego realizacją, auditowanie dostawców,
stworzenie i wdrożenie systemu identyfikacji i identyfikowalności wyrobów,
organizacja laboratorium fizykochemicznego i mikrobiologicznego
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Grupy
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Fantastyka
O literaturze, która przekracza granice, tworzy światy, zachwyca bogactwem wyobraźni, zadaje pytania i szuka odpowiedzi...
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Zapewnienie Jakości
Celem grupy jest integracja środowiska związanego z Zapewnieiem Jakości i wymiana informacji z nim związanych