Jurand Sęk

Technolog żywności, specjalista chemii spożywczej, nauczyciel
Kraków, małopolskie

Umiejętności

Książeczka sanitarno-epidemiologiczna znajomość środowiska Windows i pakietu Microsoft Office • teoretyczna i praktyczna znajomość zasad analizy chemicznej klasycznej i instrumentalnej • bardzo dobra znajomość zagadnień analizy sensorycznej żywności poparta doświadczeniem • znajomość systemów zarządzania jakością: ISO, BRC, IFS, zasad GHP, GMP, GLP i HACCP • znajomość procedur statystycznych i metod opracowywania wyników badań znajomość systemu szkolnictwa i programów nauczania

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Nauczyciel
XIV Liceum Ogólnokształcące
nauczanie chemii
Logo
Nauczyciel
Zespół Szkół Techniczno-Ekonomicznych
nauczanie chemii i przedmiotów gastronomicznych
Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
Nauczyciel akademicki - pracownik dydaktyczny
Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
prowadzenie ćwiczeń z przedmiotów chemicznych, analitycznych, technologicznych

- pełnomocnik - opiekun sprzętu laboratoryjnego
- rzecznik dyscyplinarny ds. studentów
Logo
Nauczyciel
Szkoła Podstawowa w Gaju
nauczanie chemii w klasach szkoły podstawowej i gimnazjum
Logo
Nauczyciel
Centrum Kształcenia Ustawicznego im. J. Matejki w Krakowie
nauczanie przedmiotów gastronomicznych w Ośrodku Dokształcania i Doskonalenia Zawodowego dla młodzieży szkół branżowych
Logo
Nauczyciel
Szkoła Policealna GoWork
nauczanie przedmiotów gastronomicznych
Logo
Nauczyciel
Szkoła Policealna Gloker
nauczanie przedmiotów gastronomicznych
Logo
Nauczyciel akademicki - pracownik dydaktyczny
Małopolska Wyższa Szkoła im. J. Dietla
prowadzenie ćwiczeń z przedmiotów chemicznych, analitycznych, technologicznych
Jeronimo Martins Polska S.A.
Kontroler Jakości
kontrola jakościowa produktów spożywczych i przemysłowych, nadzór nad bezpieczeństwem żywności i artykułami non-food, bieżące działania w ramach systemu ISO 22000 i HACCP.
Logo
Praktyka pedagogiczna
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
prowadzony przedmiot: analiza żywności
Tesco Polska
Panelista sensoryczny i diagnostyczny
ocena jakości produktów spożywczych metodami analizy sensorycznej
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna
Praktykant w Sekcji Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie
m.in. sporządzanie protokołów z badań laboratoryjnych i kontroli sanitarnych

Szkolenia i kursy

liczne ukończone szkolenia związane z branżą spożywczą, chemiczną oraz ze szkolnictwem

Edukacja

Logo
Chemia z elementami ochrony środowiska (dla nauczycieli), studia podyplomowe
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Logo
Nowe trendy w ocenie jakości i bezpieczeństwa żywności przetworzonej, studia podyplomowe
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Dietetyka zaawansowana , studia podyplomowe
Akademia Dietetyki
Logo
Studium pedagogiczne - uprawnienia pedagogiczne, studia podyplomowe
Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
Logo
Technologia żywności i żywienie człowieka / spec. analiza i ocena jakości żywności, magisterskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Logo
Technologia żywności i żywienie człowieka / spec. jakość i bezpieczeństwo żywności, inżynierskie
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

Specjalizacje

Badania i rozwój
Chemia przemysłowa
Badania i rozwój
Farmaceutyka/Biotechnologia
Edukacja/Szkolenia
Szkolenia
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości

Zainteresowania

nauki chemiczne, przyrodnicze, analiza sensoryczna żywności, teatr

Organizacje

czynna działalność w kołach naukowych
udział w konferencjach naukowych

Inne

stypendium rektora dla najlepszych studentów oraz pełnienie funkcji starosty roku przez cały okres studiów

Grupy

Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Akademia Górniczo-Hutnicza to jedna z najlepszych i najbardziej renomowanych polskich uczelni, od lat zajmująca czołowe miejsca w rankingach szkół wyższych. Przoduje w dziedzinie nowocze
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.
Jakość
Jakość
Grupa osób związanych z zarządzaniem jakością, a także środowiskiem i bezpieczeństwem w organizacjach oraz auditowaniem systemów.
Praca
Praca
Praca - grupa dla szukających pracy jak i headhunterow czy pracownikow HR poszukujacych pracownikow.