Julita Dudicz

mgr inż. Julita Dudicz - Dietetyk, Technolog Żywności i Żywienia
Bielsk Podlaski, podlaskie

Umiejętności

Marketing Microsoft Office Usługi profesjonalne Social Media Social Media Marketing Usługi społeczne e-marketing Zarządzanie zespołem Sprzedaż Zarządzanie Kontrola jakości Zarządzanie Sprzedażą Komunikacja Marketingowa Zarządzanie klientami komunikatywność odpowiedzialność za powierzone zadania Umiejętności sprzedaży Efektywność Sprzedaży Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów międzyludzkich odpowiedzialność za powierzone stanowisko, empatia, kreatywność, tolerancja, elastyczność, otwartość, samomotywacja Samodzielność, odpowiedzialność, dokładność copywriting - kreatywne teksty, unikalne opisy, tzw. lekkie pióro Odporność na stres oraz umiejętność pracy pod presją czasu Usługi dla firm

Języki

polski
ojczysty
angielski
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Porcja Zdrowia - Poradnia i catering dietetyczny
Właściciel - Dietetyk
Dietetyka kliniczna, psychodietetyka - zarówno w zdrowiu jak i stanach chorobowych (IO, PCOS, Hashimoto, cukrzyca, stany zapalne jelit, zaburzenia odżywiania - anoreksja, bulimia, ortoreksja, dyslipidemia, żywienie kobiet w ciąży, karmiących, dzieci i młodzieży, żywienie w opiece onkologicznej.
Catering dietetyczny - bilansujemy i dowozimy posiłki Bielsk Podlaski, Hajnówka, Siemiatycze
Warsztaty, wykłady, edukacja, promocja zdrowia - Prowadzimy zarówno programy indywidualne jak i grupy wsparcia oraz warsztaty dostosowane do potrzeb naszych klientów także tych wymagających odpowiedniego prowadzenia żywieniowego podczas choroby. Współpracujemy z ośrodkami sportowymi, trenerami personalnymi oraz lekarzami.
Zapraszamy do współpracy instytucje oraz firmy, którym bliska jest idea zdrowego stylu życia.
Chętnie poprowadzimy wspólnie warsztaty dotyczące prawidłowego odżywiania, przygotujemy artykuły, materiały prasowe, czy na stronę internetową, udzielimy wywiadu eksperckiego w mediach (radio, telewizja, prasa, internet itp.).
Zajmujemy się również recenzjami produktów oraz przeliczaniem ich wartości odżywczej na potrzeby etykiet produktów spożywczych.
Organizujemy ponadto szkolenia dla firm. Proszę pamiętać – zdrowy pracownik, to wydajniejszy pracownik i lepsze efekty dla Państwa firmy.
A w samym gabinecie dietetyka oprócz konsultacji odnoście żywienia i stylu zycia oraz jego możliwych i łatwych do przejścia modyfikacji :)
Oferujemy też:
- Pomiary analizy składu ciała metodą BIA, 8 elektrodowy analizator InBody120 z obciążeniem do 300 kg.
- Badania nadwrażliwości pokarmowych oraz genetyczne
- Możliwość zlecenia również innych testów, zależnie od potrzeb Pacjenta.
Logo
Wolontariusz dietetyk, edukator
Szkoła Rodzenia przy Szpitalu w Bielsku Podlaskim
Prowadzenie edukacji prozdrowotnej.
Spotkania i wykłady odnośnie żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej dla aktywnych uczestniczek szkoły rodzenia na zaproszenie prowadzącej spotkania położnej.
WygodnaDieta.pl
Dietetyk
Przygotowywanie dokumentów (m.in. Menu), pisanie artykułów o tematyce
dietetycznej, prowadzenie konsultacji dietetycznych, współpraca przy
implementacji systemu informatycznego typu CRM, prace biurowe i inne
zadania zlecone
Logo
Starszy Specjalista ds. sprzedaży
Essevo
Poszukiwanie zbytu na usługi, przygotowanie strategii marketingowej, analiza
rynku i otoczenia konkurencyjnego/substytucyjnego. Prowadzenie rozmów z
kontrahentami, dotyczących przyszłych warunków współpracy. Aktywne
inicjowanie oraz podtrzymywanie kontaktów z kontrahentami, prowadzenie
rozmów handlowych, prezentacja oferty firmy na bezpośrednich spotkaniach z
klientami biznesowymi.
Logo
Członek projektu
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Członek projektu Polish-Norwegian Research Fund.
Udział w pracach na rzecz Projektu nr PNRF-122-AI-1/07 o temacie:
„Wpływ nanomateriałów na ludzkie zdrowie – wiedza płynąca z badań in vitro i na
modelach zwierzęcych”.
Wykonywanie oznaczeń dotyczących wpływu stresu oksydacyjnego na procesy zachodzące w organizmie – praca badawcza, laboratoryjna.
Logo
Praktykant w dziale Zapewnienia Jakości
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bielsku Podlaskim
Zapoznanie się z zasadami Dobrowolnego Programu Znakowania Wartością Odżywczą GDA oraz funkcjonowaniem systemów kontroli jakości i przestrzegania zasad higieny w zakładach produkcyjnych (HACCP, GMP, GHP, ISO).

Projekty

Pakiet bezpłatnych konsultacji dietetycznych dla pacjentów onkologicznych
"Z inicjatywy firmy Nestlé Health Science prowadzona jest akcja, w ramach której kilkunastu specjalnie przeszkolonych dietetyków klinicznych z różnych regionów Polski zaprasza osoby z chorobą nowotworową na bezpłatne wizyty. Pacjenci onkologiczni, którzy zgłoszą się do programu, będą mogli za darmo skonsultować ze specjalistą swój dotychczasowy sposób żywienia i otrzymać od niego indywidualną, dopasowaną do własnych potrzeb poradę, zestaw materiałów dotyczących diety zalecanej u osób zmagających się z chorobą nowotworową oraz specjalistyczne preparaty odżywcze Resource."
Zakres obowiązków
Dietetyk kliniczny - onkologia
Konsultowanie pacjentów z chorobą nowotworową i pomoc w dobieraniu żywienia dopasowanego do stanu zdrowia, formy leczenia, upodobań pacjenta, tak aby nie dopuszczać do wyniszczenia organizmu.
Zapotrzebowanie przedsiębiorstw na usługi świadczone przez instytucje otoczenia biznesu
Badanie zapotrzebowania przedsiębiorstw na usługi świadczone przez instytucje otoczenia biznesu.
Zakres obowiązków
Udział w projekcie realizowanym przez Wydział Zarządzania Politechniki Białostockiej na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego jako przedsiębiorca oceniający zapotrzebowanie na usługi świadczone przez instytucje otoczeni biznesu.
Ogólnopolski Program „1000 wizyt dla serca”
"Promowanie dietoterapii, jako efektywnej i skutecznej metody leczenia dyslipidemii.
Choroby sercowo-naczyniowe są przyczyną prawie połowy zgonów w naszym kraju, a hipercholesterolemia może dotyczyć nawet 19 mln Polaków. Postępowanie niefarmakologiczne, w tym odpowiednio zaplanowania i dostosowana do indywidualnych potrzeb pacjenta dieta, jest równie istotnym elementem leczenia zaburzeń lipidowych, co farmakoterapia. Porada dietetyka powinna być podstawą w modelu opieki nad pacjentem kardiologicznym."
Zakres obowiązków
Bieżąca konsultacja pacjentów kardiologicznych z dyslipidemią w poradni dietetycznej w Bielsku Podlaskim.
Pisanie artykułów w tematyce zasadności zmian w diecie przy dietoterapii chorób układu krążenia.
Współautor "komentarz dietetyka" książki "Dieta dla serca" wydanej w ramach realizacji programu – współpraca blogerów kulinarnych i dietetyków.
Obniżamy cholesterol ze smakiem - projekt edukacyjny Polskiego Towarzystwa Dietetyki
Program „Obniżamy cholesterol ze smakiem” miał na celu profilaktykę chorób układu sercowo-naczyniowego poprzez edukację zdrowotną w zakresie zasad prawidłowego żywienia i modyfikacji diety prowadzącej do zmniejszenia ryzyka chorób układu krążenia i innych chorób zależnych od diety.
Zakres obowiązków
Jako dietetyk kliniczny w ramach projektu edukacyjnego konsultowałam osoby z dyslipidemią i innymi zaburzeniami metabolicznymi, jak poprzez zmianę stylu życia, obejmującą modyfikację diety i zwiększenie aktywności fizycznej, mogą obniżyć stężenie „złego cholesterolu” we krwi. W trakcie trwania projektu monitorowaliśmy też zmiany parametrów lipidowych we krwi w celu śledzenia postępów dietoterapii.
"Sport + Żywienie = Zdrowie (Sport + Nutrition = Health)
Projekt edukacyjny propagujący zdrowe nawyki i dbanie o odpowiednio zbilansowaną dietę oraz regularną aktywność fizyczną.
Zakres obowiązków
Project Leader:
Współpomysłodawca, realizacja projektu żywieniowo-sportowego w Aquaparku "Wesolandia" oraz nadzór nad projektem.
Szczegółowe obowiązki: Pozyskanie środków finansowych na realizację projektu, podział obowiązków między poszczególne osoby biorące udział w projekcie, udział w projekcie - zorganizowanie warsztatów żywieniowych, pomiary składu ciała, ciśnienia krwi, poziomu cukru we krwi, udzielanie wskazówek jak zrzucić zbędne kilogramy oraz wybierać zdrowe produkty; sporządzanie bieżących raportów z kolejnych etapów pracy dla Team Leadera oraz opiekunów poszczególnych drużyn SIFE Poland.
Wpływ nanomateriałów na ludzkie zdrowie – wiedza płynąca z badań in vitro i na modelach zwierzęcych
Międzynarodowy projekt badawczy, laboratoryjny dotyczący wpływu stresu oksydacyjnego oraz nanocząstek na organizm.
Polish-Norwegian Research Fund nr PNRF-122-AI-1/07
„Wpływ nanomateriałów na ludzkie zdrowie – wiedza płynąca z badań in vitro i na modelach zwierzęcych”
Zakres obowiązków
Członek międzynarodowego projektu:
Prowadzanie oznaczeń laboratoryjnych, analiza statystyczna wyników, opracowanie podsumowania projektu, przedstawienie wyników badań w postaci własnej badawczej pracy magisterskiej.

Szkolenia i kursy

- Konferencja: Standardy leczenia dietetycznego 2018: Dieta dla płodności - żywienie w okresie około koncepcyjnym, opieka nad kobietą ciężarną oraz karmiącą piersią, Nr certyfikatu: 2018/S/22, 20 październik 2018, Polskie Towarzystwo Dietetyki
- Szkolenie - Żywienie osób starszych, Nr certyfikatu: 18/ZOS/25, 19 październik 2018, Polskie Towarzystwo Dietetyki
- SOIT - School Of Insulinresistance Therapy nadanie tytułu "Specjalisty przyjaznego insulinoopornym" wrzesień 2018, Fundacja Insulinooporność zdrowa dieta i zdrowe życie
- Kurs specjalistyczny: Praca z dziećmi w kontekście psychodietetyki, lipiec 2018, Gabinet psychodietetyczny Flow by Ania i Ms Positive Educator
- Certyfikowane szkolenie - RODO w gabinecie dietetyka, maj 2018, Hermax
- Profesjonalny Dietetyk - data uzyskania wyróżnienia, maj 2018 od Dyrektor zarządzający Dietetykpro: Certyfikat przyznawany jest dietetykom za nowoczesne podejście do klienta i wykorzystanie najnowszych technologii w codziennej pracy do obsługi pacjentów oraz kształtowania wizerunku dietetyka w społeczeństwie.
- Jelita jako centrum naszej odporności - wykład, luty 2018, Trescomi Studio
- Standardy leczenia dietetycznego 2017 - cukrzyca, Licencja S/2017/27, konferencja Polskie Towarzystwo Dietetyki
- Szkolenie Medialne do wystąpień publicznych oraz wywiadów w telewizji, prasie, radiu, portalach internetowych, październik 2017 – Licencja 1203/2017, ALERT MEDIA Communications Sp. z o.o
- Konferencja Naukowo-Szkoleniowa: Błonnik pokarmowy w profilaktyce i dietoterapii, maj 2017 – Licencja B/2017/30, Polskie Towarzystwo Dietetyki
- V Ogólnopolskie Dni Otyłości, kwiecień 2017, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
- Kurs specjalistyczny: Psychologia dla dietetyka, marzec 2017, Psychologia w Polsce
- Reksje - zaburzenia odżywiania, o których nie wiedziałeś, marzec 2017, Psychologia w Polsce
- Żyj szczęśliwie z celiakią - w zdrowym ciele zdrowy duch. Konferencja, listopad 2016, Miejski Ośrodek Doradztwa Metodycznego w Białymstoku
- Standardy leczenia dietetycznego 2016 - kardiologia, październik 2016 – Licencja S2016/40, Polskie Towarzystwo Dietetyki
- Dietetyk przyjazny chorym na celiakię - ukończony kurs dla dietetyków: Diagnostyka i prowadzenia pacjenta z celiakią, maj 2016, EUROIMMUN POLSKA Sp. z o.o.
- Standardy leczenia dietetycznego 2015 - otyłość, październik 2015 – Licencja 77/2015, Polskie Towarzystwo Dietetyki
- V Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością: Czy otyłość ma płeć?, wrzesień 2015, Polskie Towarzystwo Badań nad Otyłością
- Dietetyka Sportowa w teorii i praktyce, listopad 2014, Dietetykasportowa.pl
- VI Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka, maj 2014, Warszawski Uniwersytet Medyczny
- VIII Ogólnopolski Zjazd Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci, maj 2014, Polskie Towarzystwo Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci
- Dyplom Firma przyjazna Internautom - data uzyskania wyróżnienia, kwiecień 2014 od Komisja ekspercka programu Firma Przyjazna Internautom pod patronatem Ministerstwa Gospodarki i Krajowej Izby Gospodarczej, organizator Firmy.net: Za bardzo dobry kontakt przedsiębiorcy z klientami poprzez kanały internetowe.
- Konferencja Komisji Polskiego Komitetu Olimpijskiego: Żywienie ludzi aktywnych, październik 2013, Polski Komitet Olimpijski
- Ryby w diecie współczesnego człowieka - konferencja, wrzesień 2013, Stowarzyszenie Rozwoju Rynku Rybnego
- Szkolenie dla dietetyków organizowane w ramach programu "Mądre żywienie, zdrowe pokolenie": Zasady prawidłowego oraz konsekwencje nieprawidłowego żywienia dzieci i młodzieży. Zaburzenia odżywiania., wrzesień 2013, Polskie Towarzystwo Dietetyki
- Badanie i Rozwój Produktu - szkolenie, marzec 2011, Danone
- Buduj wiedzę o odporności.
- Kurs - Innowacyjne techniki masażu spa & wellness oraz warsztat kompetencji miękkich. Numer kursu 46/2013
- Kurs - Lekarz w internecie
- Kurs MEDakademia - nowoczesny gabinet lekarski
- Szkolenie - Nutrigenetyka w dietetyce. Praktyczne wykorzystanie testów DNA w dietetyce.
- Warsztat - Wyzwania zrównoważonego rozwoju w kraju i na świecie. Praktyki stosowane przez firmy w zakresie odpowiedzialności społecznej. Szkolenie w siedzibie PwC Polska w Warszawie dla drużyn SIFE Poland
- Wykłady - 15-godzinny cykl pt.: Ochrona prawna twórczości artystycznej i naukowej - prowadzonego przez prof. J. Błeszyńskiego i dr I. Oleksiuk i ukończony z wynikiem bardzo dobrym (5) 2006/2007

Edukacja

Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Specjalizacja Dietetyka, magisterskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Specjalizacja Dietetyka, inżynierskie
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Specjalizacje

Sprzedaż
Farmacja/Medycyna
Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Lekarze/Opieka medyczna
Zdrowie/Uroda/Rekreacja
Inne

Zainteresowania

Podróże, zwierzęta, taniec, muzyka, film, kontakt z naturą, książka.
Ogólnie w wolnych chwilach - bycie off-line!

Organizacje

Polskie Towarzystwo Dietetyki w Warszawie
Polskie Stowarzyszenie Dietetyków w Łodzi

Inne

Jestem dietetykiem z przeszkoleniem do wystąpień medialnych oraz wywiadów eksperckich - prasa, radio, telewizja, kanały internetowe etc. (potwierdzone certyfikatem).
Przygotowuję też na zlecenie artykuły, materiały reklamowe (lekkie pióro) o tematyce prozdrowotnej zarówno w tonie czysto naukowym, jak i pisząc językiem prostym i zrozumiałym dla pacjenta, mimo że nadal w oparciu o badania naukowe.

Grupy

sggw
sggw
SGGW to jedna z najstarszych polskich uczelni. Zawsze wysoko w rankingach. Otrzymała tytuł „Najbardziej innowacyjnej i kreatywnej uczelni w Polsce”.
Białystok
Białystok
Ludzie związani z Białymstokiem w jakikolwiek sposób - życiem, pracą, szkołą...
Business Marketing
Business Marketing
Marketing Sekrety. Social Media Marketing. Marketing wirusowy, marketing szeptany, event marketing, experiential marketing, guerilla marketing, marketing doświadczeń, content marketing.
Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..
Dieta
Dieta
Czyli jeść ze smakiem i zachować właściwą wagę :)
DIETETYCY
DIETETYCY
Dietetyka - nasza pasja
Dietetycy.org.pl
Dietetycy.org.pl
Dietetycy.org.pl - Polska Społeczność Dietetyków.
MEDYCYNA
MEDYCYNA
[i]Grupa ta powstała aby integrować ludzi zawodowo zajmujących się tematyką usług medycznych. Skierowana jest do osób dynamicznych, którzy już posiadają pozycje na rynku usług medycznych
Porady Żywieniowe na GoldenLine
Porady Żywieniowe na GoldenLine
Serwis o tym jak jeść mądrze !
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
Praca w branży medycznej i farmaceutycznej
medycyna, farmacja - oferty pracy, opinie o pracodawcach, informacje o branży
WELLNESS
WELLNESS
Czy jesteś uczestnikiem tego wielkiego megatrendu ? WELLNESS to stan dobrego zdrowia i samopoczucia . To również nazwa trendu , który powstał w wyniku wzrastającej świadomości ludzi , że
Własna firma. Odkrywamy przepisy na sukces.
Własna firma. Odkrywamy przepisy na sukces.
Jesteśmy przedsiębiorcami aktywnymi...albo jeszcze nieujawnionymi:). Wierzymy, że warto pracować na własny rachunek. Dzielimy się inspiracjami i doświadczeniami. Razem odkrywamy przepisy na...