Jolanta Księżopolska (Hirsch)

Kierownik Gastronomii

Języki

polski
ojczysty
angielski
biegły
niemiecki
podstawowy

Doświadczenie zawodowe

Novotel Centrum Poznań
Zastępca Kierownika Gastronomii
Logo
Kierownik Restauracji
Sofitel Grand Sopot
Zarządzanie personelem 20 pracowników restauracji i baru. Koordynacja codziennego funkcjonowania restauracji i baru zapewniając pięciogwiazdkowy standard usług.
Kontrola przepływ gotówki. Rozwiązywanie sytuacji problemowych zarówno z klientami, jak i z personelem
ANDERSIA HOTEL & SPA POZNAN, a member of Radisson Individuals
F&B Supervisor
Bliska współpraca z Kierownikiem Gastronomii i Szefem Kuchni w fazie projektowej nowego obiektu.
Udział w kreowaniu procedur dla działu gastronomii oraz współtworzenie planu funkcjonowania działu zgodnie z założeniami sieci Ibb.
Rekrutacja pracowników oraz prowadzenie rozległych szkoleń z zakresu obsługi gości, znajomości produktów oraz sprzedaży w gastronomii.
Organizacja współpracy z dostawcami.
Współtworzenie menu posiłków i napojów w dwóch wersjach językowych (polskiej i angielskiej).
Zarządzanie personelem 15 pracowników.
Kontrola magazynu oraz przepływu gotówki.
Logo
Assistant General Manager & Restaurant Manager
Maverick Hotels and Inns Ltd., The Queen’s Head Hotel / UK
Bliska współpraca z kierownikiem hotelu we wszelkich działaniach dotyczących hotelu, restauracji i baru oraz zastępowanie kierownika podczas jego nieobecności.
Odpowiedzialność za płynną pracę przedsiębiorstwa zarówno ze strony zarządzania pracownikami, zatrudniania i szkolenia nowego personelu, jak i rezerwacji i organizacji konferencji i imprez okolicznościowych.
Kontrola przychodów i przepływu gotówki.
Odpowiedzialność za zaopatrzenie.
Logo
Restaurant Supervisor , Senior Receptionist
Best Western Barnsdale Hall Hotel / UK
Koordynacja personelem dwóch restauracji podczas śniadań, lunchów i kolacji jak również szkolenie nowych pracowników.
Odpowiedzialność za grafik personelu.
Kontrola rezerwacji i organizacja imprez okolicznościowych.
Zaopatrzenie i kontrola karty win.

Wszelkie obowiązki recepcjonisty związanych z zameldowaniem gości, udzielaniem wszelkich informacji oraz pośredniczeniem w rozwiązywaniu wszelkich trudności i działanie w celu zadowolenia rezydentów.
Praca w systemie Hotel Executive 2000.
Szkolenie nowych pracowników.
Kontrola rezerwacji indywidualnych i grupowych.
Logo
Starsza Recepcjonistka/ Consierge
Domina Residence
Współpraca w tworzeniu recepcji oraz zaplecza recepcji w nowo otwartym obiekcie.
Pomoc we wstępnych działaniach marketingowych i sprzedażowych.
Wypełnianie wszelkich obowiązków recepcjonisty i consierge’a, jak również nadzorowanie pracą portierów.
Praca w systemie Fidelio.
Szkolenie nowych pracowników.

Szkolenia i kursy

Certyfikat zaawansowanej znajomości języka angielskiego CAE - Cambridge Certificate in Advanced English
Szkolenie ze znajomości win i alkoholi “ WSET Intermediate Certificate in Wine and Spirits”
Szkolenie ze znajomości szampana “Moet & Chandon”
Szkolenie baristy „Elite Coffee Training”
Szkolenie “Obsługa klienta w gastronomii” Achive Global
Praktyczna znajomość obsługi hotelowych systemów komputerowych Fidelio i Executive 2000 oraz gastronomicznych systemów komputerowych Micros i WinHotel

Edukacja

Logo
Zarządzanie Przedsiębiorstwami, studia podyplomowe
Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Logo
Turystyka i Rekreacja, magisterskie
Akademia Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu

Specjalizacje

Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Hotelarstwo

Zainteresowania

Jazda konna, snowboarding

Grupy

Hotel & Hotelarze
Hotel & Hotelarze
To miejsce spotkań wszystkich których istotną część w życiu stanowi praca w Hotelu. Zaproś znajomych.
Jeździectwo
Jeździectwo
Konie, koniki, jazda konna, rekreacja, sport.. P.S. Nie przyjmujemy osób anonimowych.
Snowboard
Snowboard
Grupa osób jeżdżących na snowboardzie