Umiejętności
HACCP
Angielski
TFMS
znakowanie żywności
Rozwój produktów
Jakość żywności
Języki
angielski
biegły
Doświadczenie zawodowe
Kierownik ds. Technologii Produktów w Europie Centralnej, Grocery Food
Zarządzanie bazą dostawców produktów Tesco (dostawcy lokalni i międzynarodowi)
-wizytowanie podległych zakładów zgodnie ze Standardem Produkcji Żywności Tesco
-weryfikacja i akceptacja działań naprawczych
-rozwiązywanie problemów związanych z kwestionowaniem inspekcji handlowych, reklamacjami klientowskimi oraz wycofaniami produktów
-aktualizacja specyfikacji produktów Tesco w wewnętrznych bazach
-weryfikacja jakości istniejących produktów Tesco
Zarządzanie rozwojem lokalnych i międzynarodowych produktów Marki Własnej Tesco zgodnie ze ścieżką krytyczną
-udział przeglądów jakościowych
-tworzenie product briefów
-akceptacja produktów i organizowanie testów konsumenckich
-weryfikacja dokumentacji i akceptacja specyfikacji
-koordynowanie procesu tworzenia etykiet Marki Własnej Tesco oraz ich weryfikacja zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego
-udział w pierwszych produkcjach produktów Tesco
-wizytowanie podległych zakładów zgodnie ze Standardem Produkcji Żywności Tesco
-weryfikacja i akceptacja działań naprawczych
-rozwiązywanie problemów związanych z kwestionowaniem inspekcji handlowych, reklamacjami klientowskimi oraz wycofaniami produktów
-aktualizacja specyfikacji produktów Tesco w wewnętrznych bazach
-weryfikacja jakości istniejących produktów Tesco
Zarządzanie rozwojem lokalnych i międzynarodowych produktów Marki Własnej Tesco zgodnie ze ścieżką krytyczną
-udział przeglądów jakościowych
-tworzenie product briefów
-akceptacja produktów i organizowanie testów konsumenckich
-weryfikacja dokumentacji i akceptacja specyfikacji
-koordynowanie procesu tworzenia etykiet Marki Własnej Tesco oraz ich weryfikacja zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego
-udział w pierwszych produkcjach produktów Tesco
Technolog żywności w Dziale Prawa Handlowego i Spraw Technicznych, Kraków
- weryfikacja znakowania produktów spożywczych marki własnej Tesco (produkty pakowane i sprzedawane luzem) zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego - wszystkie kategorie produktów spożywczych
- zarządzanie projektem FIR - poprawa znakowania międzynarodowych produktów marki własnej Tesco i koordynacja pracy osób biorących udział w projekcie
- nadzór nad dokumentacją techniczną
- rozwój produktów marki własnej Tesco
- wsparcie przy rozwiązywaniu problemów związanych z kwestionowaniem inspekcji handlowych oraz reklamacjami klientowskimi
- wizytowanie zakładów branży spożywczej
- przegląd i weryfikacja poauditowych działań
- zarządzanie projektem FIR - poprawa znakowania międzynarodowych produktów marki własnej Tesco i koordynacja pracy osób biorących udział w projekcie
- nadzór nad dokumentacją techniczną
- rozwój produktów marki własnej Tesco
- wsparcie przy rozwiązywaniu problemów związanych z kwestionowaniem inspekcji handlowych oraz reklamacjami klientowskimi
- wizytowanie zakładów branży spożywczej
- przegląd i weryfikacja poauditowych działań
Szkolenia i kursy
- Wrażliwość sensoryczna - test kwalifikacyjny przeprowadzony przez Centrum Oceny Produktów / Tesco /Polska/ Sp. z o.o.
- Szkolenie z zakresu zagadnień handlu etycznego wymagań kodeksu ETI Base Code i metodyki auditowej SMETA
- Kurs wdrażania i auditowania ISO 22000:2005
- Kurs wdrażania i auditowania ISO 9001:2000
- Kurs wdrażania i auditowania systemów GMP, GHP, HACCP
- Prawo jazdy kat. B (od 2007r.)
- Szkolenie z zakresu zagadnień handlu etycznego wymagań kodeksu ETI Base Code i metodyki auditowej SMETA
- Kurs wdrażania i auditowania ISO 22000:2005
- Kurs wdrażania i auditowania ISO 9001:2000
- Kurs wdrażania i auditowania systemów GMP, GHP, HACCP
- Prawo jazdy kat. B (od 2007r.)
Edukacja
Specjalizacje
Badania i rozwój
FMCG
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości
Inne
- Bardzo dobra znajomość prawa żywnościowego w zakresie znakowania produktów spożywczych - szkolenia wewnętrzne Tesco
- Bardzo dobra znajomość standardu produkcji żywności Tesco (TFMS 6)
- Umiejętność obsługi komputera (Excel, Office,Windows)
- Bardzo dobra znajomość standardu produkcji żywności Tesco (TFMS 6)
- Umiejętność obsługi komputera (Excel, Office,Windows)
Grupy
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Uczelnia wywodzi się z Uniwersytetu Jagiellońskiego, gdzie od 1890 r. rozwijały się nauki rolnicze i leśne.