Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
Szef kuchni
-dostosowanie projektu kuchni do ergonomicznej pracy i kontrola realizacji
-wybór sprzętu podstawowego i drobnego
-stworzenie i realizacja procedur pracy kuchni
-stworzenie zestawów menu dla działu sprzedaży
-nabór personelu
-przygotowanie kuchni do odbioru sanepidu
-zatowarowanie i negocjacje z dostawcami
-rozruch i otwarcie kuchni
-wybór sprzętu podstawowego i drobnego
-stworzenie i realizacja procedur pracy kuchni
-stworzenie zestawów menu dla działu sprzedaży
-nabór personelu
-przygotowanie kuchni do odbioru sanepidu
-zatowarowanie i negocjacje z dostawcami
-rozruch i otwarcie kuchni
Szef kuchni
Do moich dotychczasowych obowiązków należało m.in.:
- przygotowanie kuchni hotelowej do otwarcia,
- udział w tworzeniu projektu technologicznego kuchni,
- wyposażenie kuchni w sprzęt ciężki,
- opracowanie menu według obecnie panujących trendów w gastronomii,
- organizowanie i obsługa imprez, konferencji, bankietów, cateringów,
- opracowywanie grafików pracy i prowadzenie kart ewidencji czasu pracy podległego – personelu,
- przygotowywanie norm i receptur technologicznych potraw,
- nadzór nad pracownikami kuchni w zakresie jakości wydawanych potraw,
- zamawianie towaru i kontrola stanów magazynowych,
- negocjowanie kontraktów na dostawy towarów i surowców
- nadzór nad dokumentacją systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
- utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów
- przygotowanie kuchni hotelowej do otwarcia,
- udział w tworzeniu projektu technologicznego kuchni,
- wyposażenie kuchni w sprzęt ciężki,
- opracowanie menu według obecnie panujących trendów w gastronomii,
- organizowanie i obsługa imprez, konferencji, bankietów, cateringów,
- opracowywanie grafików pracy i prowadzenie kart ewidencji czasu pracy podległego – personelu,
- przygotowywanie norm i receptur technologicznych potraw,
- nadzór nad pracownikami kuchni w zakresie jakości wydawanych potraw,
- zamawianie towaru i kontrola stanów magazynowych,
- negocjowanie kontraktów na dostawy towarów i surowców
- nadzór nad dokumentacją systemu bezpieczeństwa żywności HACCP
- utrzymanie odpowiedniego wskaźnika FC oraz całkowitych kosztów
Szkolenia i kursy
Kuchnia Tajska w restauracji Dong Nam Suparom,
Kuchnia „Cztery Pory Roku”, program Orbisu
Regionalna kuchnia włoska, Spoleto Włochy 2003
Uczestnictwo w programie UE praktyczna nauka zawodu w Hiszpanii, Sewilla 2005
Uczestnictwo w programie UE, Szkolenie Somelier, Włochy 2009
Regionalna kuchnia toskańska, Kołobrzeg 2010
I inne
Kuchnia „Cztery Pory Roku”, program Orbisu
Regionalna kuchnia włoska, Spoleto Włochy 2003
Uczestnictwo w programie UE praktyczna nauka zawodu w Hiszpanii, Sewilla 2005
Uczestnictwo w programie UE, Szkolenie Somelier, Włochy 2009
Regionalna kuchnia toskańska, Kołobrzeg 2010
I inne
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Zainteresowania
Historia Kołobrzegu, fotografia, gotowanie, ruch na świeżym powietrzu.
Inne
Technik żywienia zbiorowego
Kucharz okrętowy
Kuchmistrz
Fotoblog jacek-ciesina.flog.pl
Kucharz okrętowy
Kuchmistrz
Fotoblog jacek-ciesina.flog.pl
Grupy
Kuchnia włoska. La Cucina Italiana.
Makaron, makaron i jeszcze raz makaron. Ale nie tylko, sprawdź jak wspaniały jest ten świat!