Iwona Wierzchowska

Główny Technolog/ Pełnomocnik ds. ZSZ, P.W ŁUCZNICZKA Sp. z o.o.

Umiejętności

Prawo jazdy kat B Język angielski - poziom średniozaawansowany, Biegła obsługa komputera: pakiet Office Kwalifikacje auditora wewnętrznego systemu HACCP Znajomość aktów prawnych dotyczących znakowania żywności oraz towarów paczkowanych

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Główny Technolog/ Pełnomocnik ds. ZSZ
P.W ŁUCZNICZKA Sp. z o.o.
- wdrażanie nowych receptur oraz procesów na liniach technologicznych
- optymalizacja procesów produkcyjnych
- opracowywanie opisów na opakowaniach zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi
- opracowywanie, nadzór i aktualizacja procedur systemowych
- reprezentacja zakładu podczas kontroli urzędowych
Logo
Product Manager
TOMLAB K. Tomera Sp. k.
- obsługa obecnych Klientów oraz pozyskiwanie nowych
- realizacja planów sprzedażowych
- doradztwo technologiczne pod kątem szczepionek mleczarskich, dodatków do żywności, prawa żywnościowego
- przeprowadzanie prób technologicznych w branży spożywczej
- wdrożenie oraz nadzór systemu jakości (ISO)
AGROCOMEX Sp. z o.o.
Kierownik laboratorium kontroli jakości
- opracowanie, nadzór i weryfikacja systemów jakości
(HACCP, ISO, IFS/BRC)
- kontakt z kontrahentami (krajowymi oraz zagranicznymi) w sprawie reklamacji
- dobór surowców/opakowań, analizowanie zapotrzebowania, monitorowanie
zapasów, utrzymanie kontaktów z dostawcami dodatków
- nadzór nad analizami fizyko-chemicznymi oraz mikrobiologicznymi mleka
surowego oraz wyrobu gotowego
- tworzenie oraz nadzór nad dokumentacją powiązaną
z laboratorium mleka surowego oraz laboratorium wyrobu gotowego
- nadzór nad procesem kontroli towarów paczkowanych
- tworzenie oraz weryfikacja tekstów umieszczanych na opakowaniach
produktów zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi (pod marką własną
oraz sieci handlowych)
- koordynowanie oraz uczestnictwo w kontrolach wewnętrznych zakładu
(inspekcje, audity wewnętrzne) oraz w kontrolach zewnętrznych
- planowanie i przeprowadzanie szkoleń
- nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesów produkcyjnych
- analizowanie przyczyn powstania problemów oraz opracowywanie strategii ich
uniknięcia
- tworzenie oraz weryfikacja receptur technologicznych
- nadzorowanie pracy podległego zespołu (zarządzenie, motywacja, ocena)

Edukacja

Logo
Europejski Model Zarządzania, studia podyplomowe
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego w Warszawie
Logo
Przygotowanie Pedagogiczne i kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela, licencjackie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie Centrum Edukacji Nauczycielskiej i Doradztwa Zawodowego
Logo
Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, magisterskie
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

Specjalizacje

Produkcja
Optymalizacja procesu produkcji
Produkcja
Utrzymanie ruchu
Produkcja
Zarządzanie produkcją
Zarządzanie jakością
Kontrola jakości
Zarządzanie jakością
Zapewnienie jakości

Zainteresowania

- sport (biegi średniodystansowe)
- książki (np.: dzieje kobiet podczas II Wojny Światowej)

Grupy

Darmowe szkolenia
Darmowe szkolenia
Po prostu wymiana informacji na temat darmowych szkoleń..