Umiejętności
HORECA
kretywność
Pasja twórcza
Wyzwania
Doświadczenie zawodowe
Ambasadorzy Warmii i Mazur
Laur Najlepsi z Najlepszych
Z satysfakcja informujemy, iż firma Snails Garden znalazła się w elitarnym gronie przedsiębiorstw uhonorowanych laurem Najlepszym z Najlepszych. Nagrodzeni za szczególne zasługi, innowacje i rozwój. Jest to nagroda przyznawana przez Marszałka woj. warmińsko-mazurskiego - Gustawa Brzezina. To nie tyle konkurs, ile uhonorowanie swoistych ambasadorów naszego województwa, którzy w poszczególnych latach wyróżnili się na forum krajowym i międzynarodowym i przyczynili się do promocji regionu Warmii i Mazurach, miejsca, w którym mieszkają i funkcjonują.
Finalista
Food Business Awards
Szósta edycja Food Business Awards 2017 rozstrzygnięta. Finalistów i zwycięzców poznaliśmy podczas uroczystej Gali z kolacją na zakończenie XV Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2017, które odbyło się 13 września w Sheraton Warsaw Hotel. Nagrody wręczono 17 laureatom w 15 kategoriach.
Food Business Awards już od sześciu lat towarzyszy Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Konkurs służy promocji najlepszych firm, lokali i restauracji. Jest także formą uznania dla właścicieli oraz uhonorowania pracowników.
Bistro Ślimaka zostało finalistą Food Business Awards 2017 w kategorii: Debiut konceptu gastronomicznego.
Food Business Awards już od sześciu lat towarzyszy Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Konkurs służy promocji najlepszych firm, lokali i restauracji. Jest także formą uznania dla właścicieli oraz uhonorowania pracowników.
Bistro Ślimaka zostało finalistą Food Business Awards 2017 w kategorii: Debiut konceptu gastronomicznego.
Finalista
Gourmand World Cookbook Awards
"Ślimaka kulinarna podróż" o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte" z finałowym Oskarem - BEST IN THE WORLD!
Najsławniejsi mistrzowie kulinarni oraz uczestnicy Top Chef, MasterChef i Hell's Kitchen - autorzy przepisów, wzięli udział w premierze książki "Ślimaka kulinarna podróż " o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte, która odbyła się w podwarszawskiej Zielonce 10 lipca 2016 roku. Wydarzeniu towarzyszyły pierwsze Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaka.
Pozycja wydana przez Wydawnictwo Editorial jest pierwszą na polskim rynku książką w całości poświęconą potrawom ze ślimaka i kawioru ślimaczego. Zawiera ona 120 oryginalnych receptur stworzonych przez 64 mistrzów kulinarnych. Książka uzupełniona jest wieloma zdjęciami i liczy ponad 250 stron.
Przy tworzeniu tej książki przyświecała nam idea przywrócenia ślimaka na polskie stoły. Wielu osobom ślimak na talerzu kojarzy się z obcą, francuską lub hiszpańską kuchnią. Mało kto wie, że dla naszych przodków dania ze ślimaka były codziennością. Jak donoszą źródła historyczne, pierwsze przepisy ze ślimaków pojawiły się w XVII wieku i były bardziej popularne niż dania z wieprzowiny, co potwierdza najstarsza polska książka kucharska (Compendium ferculorum) wydana w 1682 roku przez Stanisława Czernieckiego, w opracowaniu dr Jarosława Dumanowskiego.
Najsławniejsi mistrzowie kulinarni oraz uczestnicy Top Chef, MasterChef i Hell's Kitchen - autorzy przepisów, wzięli udział w premierze książki "Ślimaka kulinarna podróż " o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte, która odbyła się w podwarszawskiej Zielonce 10 lipca 2016 roku. Wydarzeniu towarzyszyły pierwsze Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaka.
Pozycja wydana przez Wydawnictwo Editorial jest pierwszą na polskim rynku książką w całości poświęconą potrawom ze ślimaka i kawioru ślimaczego. Zawiera ona 120 oryginalnych receptur stworzonych przez 64 mistrzów kulinarnych. Książka uzupełniona jest wieloma zdjęciami i liczy ponad 250 stron.
Przy tworzeniu tej książki przyświecała nam idea przywrócenia ślimaka na polskie stoły. Wielu osobom ślimak na talerzu kojarzy się z obcą, francuską lub hiszpańską kuchnią. Mało kto wie, że dla naszych przodków dania ze ślimaka były codziennością. Jak donoszą źródła historyczne, pierwsze przepisy ze ślimaków pojawiły się w XVII wieku i były bardziej popularne niż dania z wieprzowiny, co potwierdza najstarsza polska książka kucharska (Compendium ferculorum) wydana w 1682 roku przez Stanisława Czernieckiego, w opracowaniu dr Jarosława Dumanowskiego.
Finalista
Gourmand World Cookbook Awards
Najlepsza książka kulinarna ŚWIATA!
Ślimaka Kulinarna Podróż z finałowym Oskarem - BEST IN THE WORLD!.
To teraz już całkiem oficjalnie! Książka - "Ślimaka kulinarna podróż - o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte" - zajęła I miejsce w kategorii mięso, czyli ślimaki na światowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Chinach z tytułem BEST IN THE WORLD!
Ślimaka Kulinarna Podróż z finałowym Oskarem - BEST IN THE WORLD!.
To teraz już całkiem oficjalnie! Książka - "Ślimaka kulinarna podróż - o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte" - zajęła I miejsce w kategorii mięso, czyli ślimaki na światowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Chinach z tytułem BEST IN THE WORLD!
Finalista
World Food Travel Association
Światowe Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej - World Food Travel Association (Portland, Oregon USA), wiodący światowy urząd ds. Turystyki żywności i napojów, ogłosiło laureatów swoich nagród Food Trekking Awards 2017!
EKO SNAILS GARDEN
Winner of the 2017 FoodTrekking Awards in the farms and farmers’ markets category!!
Turystyka kulinarna jest unikalna i niezapomniana, jest doświadczaniem, w którym obowiązuje zasada:
To nie tylko posiłek, ale również wspomnienie - Erik Wolf
EKO SNAILS GARDEN
Winner of the 2017 FoodTrekking Awards in the farms and farmers’ markets category!!
Turystyka kulinarna jest unikalna i niezapomniana, jest doświadczaniem, w którym obowiązuje zasada:
To nie tylko posiłek, ale również wspomnienie - Erik Wolf
prelegent
Nagroda Food Show Star 2017 - Najlepszy produkt rynku HoReCa - Ślimaki mazurskie
W dniach 16-18 marca 2017 roku w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach trwała I edycja FOOD SHOW - unikalnego wydarzenia biznesu spożywczego, branży HoReCa oraz całego sektora kulinariów. W ramach wydarzenia odbywały się debaty poświęcone rynkowi żywności oraz gastronomii, w których wziął udział szereg ekspertów związanych z tym sektorem.
Podczas konferencji, firma Eko Snails Garden zaprezentowała książkę "Ślimaka Kulinarna Podróż - o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte" Temat całej debaty - "Lokalność i regionalność jako przeciwwaga dla produkcji masowej", w debacie udział wzięli Izabella Byszewska, Paweł Łukasik, Adam Pajewski, Wojciech Płachetka, Grzegorz Skalmowski - Eko Snails Garden, Marlena Stremler, Grzegorz Targorz.
Podczas konferencji, firma Eko Snails Garden zaprezentowała książkę "Ślimaka Kulinarna Podróż - o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte" Temat całej debaty - "Lokalność i regionalność jako przeciwwaga dla produkcji masowej", w debacie udział wzięli Izabella Byszewska, Paweł Łukasik, Adam Pajewski, Wojciech Płachetka, Grzegorz Skalmowski - Eko Snails Garden, Marlena Stremler, Grzegorz Targorz.
Kosynierzy Przedsiębiorczości 2017
Na co dzień zmagają się z wieloma problemami. Mimo to nie uciekają za granicę, żeby tam odnosić sukcesy. Piąty już raz olsztyńska loża Business Centre Club wręczyła statuetki Kosyniera Przedsiębiorczości Polskiej wyróżniającym się przedstawicielom biznesu i samorządu.
Członek - Założyciel
ZP Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu
Branża gastronomiczna powołała ZP Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu. Na jej czele stanął Sylwester Cacek ze Sfinks Polska SA. W skład wchodzi 22 członków od sieci gastronomii po catering i producentów, które zrzesza łącznie około 2000 restauracji.
Branża cateringu i gastronomii powołała ZP KRGiC, która ma reprezentować interesy tego środowiska.
Branża cateringu i gastronomii powołała ZP KRGiC, która ma reprezentować interesy tego środowiska.
prelegent
Forum Rynku Spożywczego Rynku Spożywczego i Handlu / Food Market & Retail Forum
Forum Rynku Spożywczego Rynku Spożywczego i Handlu / Food Market & Retail Forum – największa konferencja skierowana do sektora spożywczego i handlowego w Polce.
Grzegorz Skalmowski Snails Garden – reprezentantem rynku Helikultury ( hodowla i przetwórstwo ślimaków)
W trakcie debaty "Branża rybna – rynek na fali wznoszącej" pierwszy raz podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu rozmawiano na temat głównych problemów polskiego sektora rybnego oraz perspektyw jego dalszego rozwoju.
Uczestnicy pochylili się nad problemem uniezależnienia polskiego przetwórstwa od sytuacji na rynkach surowcowych, a także szansach związanych z wykorzystaniem ostatniego strumienia znaczących środków płynących do Polski z Unii Europejskiej.
Nie zabrakło także problemu niskiego spożycia ryb i ślimaków jadalnych w Polsce. Prelegenci mówili o sposobach podniesienia konsumpcji ryb jaki i ślimaków hodowlanych w naszym kraju, a także o rosnącej świadomości konsumentów oraz jej wpływie na strategie firm produkcyjnych.
http://www.frsih.pl/2016/pl/prelegenci/skalmowski-grzegorz,6386.html
Grzegorz Skalmowski Snails Garden – reprezentantem rynku Helikultury ( hodowla i przetwórstwo ślimaków)
W trakcie debaty "Branża rybna – rynek na fali wznoszącej" pierwszy raz podczas Forum Rynku Spożywczego i Handlu rozmawiano na temat głównych problemów polskiego sektora rybnego oraz perspektyw jego dalszego rozwoju.
Uczestnicy pochylili się nad problemem uniezależnienia polskiego przetwórstwa od sytuacji na rynkach surowcowych, a także szansach związanych z wykorzystaniem ostatniego strumienia znaczących środków płynących do Polski z Unii Europejskiej.
Nie zabrakło także problemu niskiego spożycia ryb i ślimaków jadalnych w Polsce. Prelegenci mówili o sposobach podniesienia konsumpcji ryb jaki i ślimaków hodowlanych w naszym kraju, a także o rosnącej świadomości konsumentów oraz jej wpływie na strategie firm produkcyjnych.
http://www.frsih.pl/2016/pl/prelegenci/skalmowski-grzegorz,6386.html
Członek Stowarzyszenia
Euro-Toques Polska
Przyjęcie w poczet Członków Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, Euro-Toques Polska!
Euro-Toques International (ETI)
Kucharska Wspólnota Europejska, którą tworzy ponad 7000 kucharzy i szefów kuchni w Zjednoczonej Europie. Rok 1986 r. zapoczątkował powstanie tej mocnej i stabilnej organizacji, a zaczęło się od dwóch "wielkich nazwisk", Romeyer Pierre i Paul Bocuse, wizjonerów, którzy postanowili wprowadzić nową jakość produktów do produkcji żywności.
Euro-Toques International (ETI)
Kucharska Wspólnota Europejska, którą tworzy ponad 7000 kucharzy i szefów kuchni w Zjednoczonej Europie. Rok 1986 r. zapoczątkował powstanie tej mocnej i stabilnej organizacji, a zaczęło się od dwóch "wielkich nazwisk", Romeyer Pierre i Paul Bocuse, wizjonerów, którzy postanowili wprowadzić nową jakość produktów do produkcji żywności.
Juror wraz z Top Chef i Hell's Kitchen!
Konkurs Kulinarny Beef&Grill
Nasza kolejna podróż ze ślimakiem - konkurs kulinarny Beef&Grill - wraz uczestnikami Top Chef i Hell's Kitchen w Jury zasiadał Grzegorz Skalmowski, właściciel firmy Snails Garden.
Szanowne Jury, wspaniałe doświadczenie i fantastyczni ludzie. Gratulacje dla wygranych. Praca, pasja i zabawa. Partnerem konkursu była firma Snails Garden!
Przy Arenie Legionowo amatorzy i mistrzowie kuchni pokazali, jakie smaki można uzyskać, gdy na ruszcie położy się wołowinę. „Beef&Grill to nowa odsłona konkursu gastronomicznego, który tym razem odbył się 3 maja br. Jak co roku konkurs skierowany jest do amatorów sztuki gastronomicznej. Ideą przedsięwzięcia, którego organizatorami są Urząd Miasta Legionowo, Carlos Gonzalez Tejera oraz Daniel Twardo jest propagowanie i pogłębianie wiedzy o grillowaniu oraz integrowanie mieszkańców poprzez wspólną zabawę.
Jury pod kierunkiem Łukasza Kawallera, wybierało najsmaczniejsze danie, a jego autorzy otrzymali atrakcyjne nagrody. Tego dnia Daniel Twardo przyrządzał ślimaki, a zadaniem firmy Snails Garden było wprowadzenie w świat ślimaków. Sensacją okazało się znoszenie jaj - "ślimak wkłada głowę jak struś do ziemi,... i tak to robi...
Szanowne Jury, wspaniałe doświadczenie i fantastyczni ludzie. Gratulacje dla wygranych. Praca, pasja i zabawa. Partnerem konkursu była firma Snails Garden!
Przy Arenie Legionowo amatorzy i mistrzowie kuchni pokazali, jakie smaki można uzyskać, gdy na ruszcie położy się wołowinę. „Beef&Grill to nowa odsłona konkursu gastronomicznego, który tym razem odbył się 3 maja br. Jak co roku konkurs skierowany jest do amatorów sztuki gastronomicznej. Ideą przedsięwzięcia, którego organizatorami są Urząd Miasta Legionowo, Carlos Gonzalez Tejera oraz Daniel Twardo jest propagowanie i pogłębianie wiedzy o grillowaniu oraz integrowanie mieszkańców poprzez wspólną zabawę.
Jury pod kierunkiem Łukasza Kawallera, wybierało najsmaczniejsze danie, a jego autorzy otrzymali atrakcyjne nagrody. Tego dnia Daniel Twardo przyrządzał ślimaki, a zadaniem firmy Snails Garden było wprowadzenie w świat ślimaków. Sensacją okazało się znoszenie jaj - "ślimak wkłada głowę jak struś do ziemi,... i tak to robi...
Właściciel
Zakład Przetwórstwa ślimaków jadalnych i kawioru
Zatwierdzenie zakładu Przetwórstwa ślimaków jadalnych i kawioru.
Jesteśmy jedyną firmą w Polsce, która zajmuje się hodowlą ślimaków mięsnych, przetwórstwem i produkcją białego kawioru z ikry ślimaka! Specjalizujemy się w produkcji filetów mięsnych ze ślimaków hodowlanych, ściśle według norm francuskich, pozostawiając wątróbkę. Posiadamy wyspecjalizowany zakład przetwórczy spełniający ścisłe wymogi unijne. Opracowano system HACCP.
Jesteśmy jedyną firmą w Polsce, która zajmuje się hodowlą ślimaków mięsnych, przetwórstwem i produkcją białego kawioru z ikry ślimaka! Specjalizujemy się w produkcji filetów mięsnych ze ślimaków hodowlanych, ściśle według norm francuskich, pozostawiając wątróbkę. Posiadamy wyspecjalizowany zakład przetwórczy spełniający ścisłe wymogi unijne. Opracowano system HACCP.
Członek - Obserwatorium Gospodarcze
Obserwatorium Gospodarcze - KRAJOWE INTELIGENTNE SPECJALIZACJE (KIS) - 8 kwietnia 2014 r. Rada Ministrów przyjęła Program Rozwoju Przedsiębiorstw, którego integralną część stanowi Krajowa Inteligentna Specjalizacja (KIS). Efektem opracowania KIS jest wskazanie krajowych inteligentnych specjalizacji stanowiących priorytety w zakresie polityki naukowej i innowacyjnej do roku 2020. - 19 inteligentnych specjalizacji określono w ramach następujących działów: zdrowe społeczeństwo, biogospodarka rolno-spożywcza i środowiskowa, zrównoważona energetyka, surowce naturalne i gospodarka odpadami oraz innowacyjne technologie i procesy przemysłowe - http://smart.gov.pl
Grono Oxford Encyklopedia - FACTUM - CREATO - CHARISMA
Oxford Encyklopedia
OXFROD ENCYKLOPEDIA
Gdy pasja staje się zawodem. W 1849 roku w Wielkiej Brytanii została opublikowana pierwsza encyklopedia biograficzna. Dzisiaj po 160 letniej historii z wielką dumą i zaszczytem znajdujemy w niej Grzegorza Skalmowskiego Twórcę Snails Garden. W "Encyklopedii Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej" znajdują się ludzie, którzy za swoje dotychczasowe dokonania są postrzegani jako wybitne OSOBISTOŚCI. Wśród nich znajdują sie: Lech Wałęsa, Jerzy Buzek, Robert Kubica, Roman Polański, Magda Gessler, Snails Garden Skalmowscy...
Gdy pasja staje się zawodem. W 1849 roku w Wielkiej Brytanii została opublikowana pierwsza encyklopedia biograficzna. Dzisiaj po 160 letniej historii z wielką dumą i zaszczytem znajdujemy w niej Grzegorza Skalmowskiego Twórcę Snails Garden. W "Encyklopedii Osobistości Rzeczypospolitej Polskiej" znajdują się ludzie, którzy za swoje dotychczasowe dokonania są postrzegani jako wybitne OSOBISTOŚCI. Wśród nich znajdują sie: Lech Wałęsa, Jerzy Buzek, Robert Kubica, Roman Polański, Magda Gessler, Snails Garden Skalmowscy...
odtwórca roli
FILM "ŚLIMAKI" Z WAJDA STUDIO NA 55.KRAKOWSKIM FESTIWALU FILMOWYM!
FILM "ŚLIMAKI" Z WAJDA STUDIO NA 55.KRAKOWSKIM FESTIWALU FILMOWYM!
Miejsce imprezy: Kraków
Data rozpoczęcia: 31 maj 2015
Data zakończenia: 7 czerwiec 2015
Aż sześć produkcji Wajda Studio zostanie zaprezentowanych na Krakowskim Festiwalu Filmowym! Do Konkursu Polskiego zakwalifikowały się dokumenty "K2" w reżyserii Elizy Kubarskiej, "Koniec świata" w reżyserii Moniki Pawluczuk, "Wyspa" w reżyserii Natalii Krasilnikovej oraz "Ślimaki" w reżyserii Grzegorza Szczepaniaka. W sekcji Panorama znalazły się filmy "Trampkarze" w reżyserii Marcina Filipowicza i "Oczy mojego ojca" w reżyserii Bartosza Blaschke.
"Ślimaki" w reżyserii Grzegorza Szczepaniaka to dokument o przygotowaniach towarzyszącym założeniu parku hodowlanego, szkoleniu prowadzonym przez polskiego guru tego przemysłu, "Ślimaczanego Króla" - Grzegorza Skalmowskiego z Pasłęka oraz o samej hodowli. Jednak prawdziwa treścią filmu są rozmowy - o życiu i śmierci, miłości i przyjaźni, o tym jak dać sobie radę w obecnym świecie - które bohaterowie toczą podczas wspólnych zajęć.
Serdecznie Zapraszamy na to wielkie filmowe wydarzenie. Wszystkie szczegóły dotyczące festiwalu znajdziesz tutaj
http://www.snailsgarden.com/index.php/news/42-news/492-film-%C5%9Blimaki-z-wajda-studio-na-55-krakowskim-festiwalu-filmowym.html
Miejsce imprezy: Kraków
Data rozpoczęcia: 31 maj 2015
Data zakończenia: 7 czerwiec 2015
Aż sześć produkcji Wajda Studio zostanie zaprezentowanych na Krakowskim Festiwalu Filmowym! Do Konkursu Polskiego zakwalifikowały się dokumenty "K2" w reżyserii Elizy Kubarskiej, "Koniec świata" w reżyserii Moniki Pawluczuk, "Wyspa" w reżyserii Natalii Krasilnikovej oraz "Ślimaki" w reżyserii Grzegorza Szczepaniaka. W sekcji Panorama znalazły się filmy "Trampkarze" w reżyserii Marcina Filipowicza i "Oczy mojego ojca" w reżyserii Bartosza Blaschke.
"Ślimaki" w reżyserii Grzegorza Szczepaniaka to dokument o przygotowaniach towarzyszącym założeniu parku hodowlanego, szkoleniu prowadzonym przez polskiego guru tego przemysłu, "Ślimaczanego Króla" - Grzegorza Skalmowskiego z Pasłęka oraz o samej hodowli. Jednak prawdziwa treścią filmu są rozmowy - o życiu i śmierci, miłości i przyjaźni, o tym jak dać sobie radę w obecnym świecie - które bohaterowie toczą podczas wspólnych zajęć.
Serdecznie Zapraszamy na to wielkie filmowe wydarzenie. Wszystkie szczegóły dotyczące festiwalu znajdziesz tutaj
http://www.snailsgarden.com/index.php/news/42-news/492-film-%C5%9Blimaki-z-wajda-studio-na-55-krakowskim-festiwalu-filmowym.html
Organizator
Kulinarne wydarzenie - "Leniwy weekend ze ślimakiem" Łódż
Snails Garden na nowo wprowadza ślimaki do polskich restauracji!
Firma Snails Garden od lat organizuje Dzień Ślimaka hodowlanego, tym razem impreza odbyła się w mieście Łodzi, gdzie mieści się główna siedziba firmy przy ulicy: Łąkowej 29 Hotel Hilton - Media HUB.
Organizatorem wydarzenia, został Festiwal Dobrego Smaku, imprezę zatytułowano "Leniwy weekend ze ślimakiem", w trakcie której dwanaście restauracji serwowało przystawki (w cenie 15 zł) oraz dania główne (w cenie 25 zł), w których jednym z elementów były ślimaki firmy Snails Garden HoReCa
"Pierwsza polska książka kucharska (z 1682r.) zawiera kilka przepisów na potrawy ze ślimaków - i co ciekawe - jest ich więcej, niż liczba przepisów na dania z wieprzowiny"
Firma Snails Garden od lat organizuje Dzień Ślimaka hodowlanego, tym razem impreza odbyła się w mieście Łodzi, gdzie mieści się główna siedziba firmy przy ulicy: Łąkowej 29 Hotel Hilton - Media HUB.
Organizatorem wydarzenia, został Festiwal Dobrego Smaku, imprezę zatytułowano "Leniwy weekend ze ślimakiem", w trakcie której dwanaście restauracji serwowało przystawki (w cenie 15 zł) oraz dania główne (w cenie 25 zł), w których jednym z elementów były ślimaki firmy Snails Garden HoReCa
"Pierwsza polska książka kucharska (z 1682r.) zawiera kilka przepisów na potrawy ze ślimaków - i co ciekawe - jest ich więcej, niż liczba przepisów na dania z wieprzowiny"
Producent kremów ze śluzem ślimaka
Certyfikat Warmia Mazury - krem z naturalnym śluzem ślimaka
Firma Snails Garden położona jest w ekologicznym regionie Warmii i Mazur na obszarze 2,5 ha. Już od 12 lat specjalizujemy się w hodowli ślimaków afrykańskich Helix Aspersa Müller, Helix Aspersa Maxima oraz Helix Pomatia. Od początku istnienia firmy jesteśmy nastawieni na ciągły rozwój oraz perfeckycjne podejście do szczegółów, co zapewniło nam objęcie pozycji lidera na europejskim rynku. Dzięki zdobytej wiedzy oraz bogatemu doświadczeniu, jako pierwsi w Polsce pragniemy rozwijać nie tylko sektor hodowlany, ale także sektor żywnościowy i kosmetyczny, wykorzystując wszystkie dobrodziejstwa jakie niesie ze sobą ślimak.
W przyszłości planujemy poszerzyć naszą ofertę o inne produkty ze śluzem ślimaka, np. maseczki, peelingi, ampułki. szampony czy odżywki. Zamierzamy również wprowadzić kosmetyki z białym kawiorem (czytaj więcej) oraz masą perłową
" CERTYFIKAT PRODUKT WARMIA MAZURY" dla kremu SNAILS GARDEN Prestige z odżywczo-regenerujący śluzem ślimaka przyznanego przez Marszałka Województwa Warmińsko - Mazurskiego.
http://www.snailsgardencosmetics.com/
W przyszłości planujemy poszerzyć naszą ofertę o inne produkty ze śluzem ślimaka, np. maseczki, peelingi, ampułki. szampony czy odżywki. Zamierzamy również wprowadzić kosmetyki z białym kawiorem (czytaj więcej) oraz masą perłową
" CERTYFIKAT PRODUKT WARMIA MAZURY" dla kremu SNAILS GARDEN Prestige z odżywczo-regenerujący śluzem ślimaka przyznanego przez Marszałka Województwa Warmińsko - Mazurskiego.
http://www.snailsgardencosmetics.com/
Twórca Snails Garden
Innowacyjny biznes! Nowy oddział
Firma Snails Garden przetarła szlaki i jest pierwszym Gospodarstwem Rolnym w Polsce które eksportowało gatunek ślimaka Helix aspersa Muller w postaci hibernowanej do krajów śródziemnomorskich. Hiszpania gdzie konsumpcja tego gatunku jest na poziomie dziennym, dowiedziała się w ten sposób o polskich ślimakach, potencjale naszego rynku a przede wszystkim jakości jaką dysponuje polski rolnik. Warto to wykorzystać!
Snails Garden zajmuje szóste piętro biurowca DoubleTree by Hilton.
Adres: Łąkowa 29, 90-554 Łódź
Eko Snails Garden lider w produkcji ślimaków pragnie zaproponować Państwu spotkanie z zakresu hodowli ślimaków.
Konferencja ma na celu przekazanie wiedzy dotyczącej samego produktu, jak i sposobów produkcji. Podczas teoretycznej części poznają Państwo produkt i jego specyfikę, otrzymają informacje niezbędne do rozpoczęcia hodowli, zdobędą wiedzę z zakresu przygotowania ziemi pod hodowlę, pomieszczeń do reprodukcji, systemów wentylacji i nawadniania, i wiele innych cennych wskazówek niezbędnych przy produkcji ślimaków.
Zaprezentujemy pokaz fermy na żywo za pomocą 12 kamer zainstalowanych na fermie Snails Garden na Mazurach.
SNAILS GARDEN Tel : 42 236 31 00
Snails Garden zajmuje szóste piętro biurowca DoubleTree by Hilton.
Adres: Łąkowa 29, 90-554 Łódź
Eko Snails Garden lider w produkcji ślimaków pragnie zaproponować Państwu spotkanie z zakresu hodowli ślimaków.
Konferencja ma na celu przekazanie wiedzy dotyczącej samego produktu, jak i sposobów produkcji. Podczas teoretycznej części poznają Państwo produkt i jego specyfikę, otrzymają informacje niezbędne do rozpoczęcia hodowli, zdobędą wiedzę z zakresu przygotowania ziemi pod hodowlę, pomieszczeń do reprodukcji, systemów wentylacji i nawadniania, i wiele innych cennych wskazówek niezbędnych przy produkcji ślimaków.
Zaprezentujemy pokaz fermy na żywo za pomocą 12 kamer zainstalowanych na fermie Snails Garden na Mazurach.
SNAILS GARDEN Tel : 42 236 31 00
EFNI Europejskie Forum Nowych Idei to międzynarodowe spotkanie dyskusyjne środowisk biznesowych.
PANELLISTS AND GUESTS
Each year, approximately 150 panellists and guests from all over Europe and other continents take part in plenary sessions, discussion panels and all sorts of debates organised during the European Forum for New Ideas. To date we have hosted representatives of more than 30 countries. They were outstanding managers and entrepreneurs, experts boasting significant business, scientific or political achievements, leaders in the fields of culture, media and NGOs. Each year, during the 3 days and nearly 60 hours of discussions they brainstorm new ideas for Europe. After the event, the outcom of their work, namely the Recommendations, are forwarded to political and economic decision-makers in Poland and the EU.
Grzegorz Skalmowski - http://efni.pl/en/panelisci/skalmowski-2/
Grzegorz Skalmowski - http://efni.pl/en/panelisci/skalmowski-2/
Wizjonerzy gwarantują sukces swoim przedsięwzięciom.
Grzegorz Skalmowski lauratem Dziennika Gazety Prawnej – „Wizjonerzy 2014"
Wizjonerzy"wizjonerzy to nagroda przyznawana przez Dziennik Gazetę Prawną dla menedżerów, których nieszablonowe myślenie oraz trafne prognozy wniosły na rynek zupełnie nową jakość. Ludzi, którzy podążają zupełnie nowymi ścieżkami i w ten sposób gwarantują sukces swoim przedsięwzięciom.
Kilka słów od siebie - Grzegorz Skalmowski
Nagroda Wizjoner 2014 jest uwieńczeniem naszej 10 letniej pracy przy ślimakach. Cytując to co napisałem w strefie hodowcy na naszym czacie, uważam że to jedyna słuszna droga do sukcesu – „ Przeczytana książka, kilka godzin na fermie nie dadzą absolutnie gwarancji SUKCESU! Sukces to wyrzeczenie, sukces to pasja, sukces to dążenie do doskonałości i ciężka praca. „
Jak widać także firmy rodzinne moją Wizję przyszłości, tę wizje tworzę wraz ze swoją partnerką biznesową i życiową. Czy tak jest łatwiej? Oczywiście że tak, tworzymy na wczasach, wieczorem i w pracy. Dziękuje Pani Prezes firmy Snails Garden, Marioli Piłat – dodał Wizjoner.
Kilka słów od siebie - Grzegorz Skalmowski
Nagroda Wizjoner 2014 jest uwieńczeniem naszej 10 letniej pracy przy ślimakach. Cytując to co napisałem w strefie hodowcy na naszym czacie, uważam że to jedyna słuszna droga do sukcesu – „ Przeczytana książka, kilka godzin na fermie nie dadzą absolutnie gwarancji SUKCESU! Sukces to wyrzeczenie, sukces to pasja, sukces to dążenie do doskonałości i ciężka praca. „
Jak widać także firmy rodzinne moją Wizję przyszłości, tę wizje tworzę wraz ze swoją partnerką biznesową i życiową. Czy tak jest łatwiej? Oczywiście że tak, tworzymy na wczasach, wieczorem i w pracy. Dziękuje Pani Prezes firmy Snails Garden, Marioli Piłat – dodał Wizjoner.
Rekomendacja potwierdzona znakiem "Certyfikatu Dobry Produkt"
CERTYFIKAT DOBRY PRODUKT - ŚLIMAKI W PUSZCE
Celem przyznania Certyfikatów Dobry Produkt jest promocja doskonałej polskiej żywności i popularyzacja najlepszych produktów spożywczych, które wyróżniają się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
"DOBRY PRODUKT" Ślimaki w bulionie warzywnym - konkurencje zostaw w tyle!
Certyfikaty Dobry Produkt , a także Nagrody Rynku Spożywczego 2014, prestiżowe wyróżnienia dla najlepszych produktów spożywczych oraz liderów branży i wydarzeń wspierających pozytywne zmiany zachodzące w polskim przemyśle i handlu spożywczym zostały wręczone podczas pierwszego dnia największej w Polsce debaty sektora spożywczego i handlu - VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Certyfikaty Dobry Produkt to prestiżowe nagrody przyznawane przez redakcje magazynu Rynek Spożywczy, serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl wspólnie
z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji oraz gronem ekspertów.
"DOBRY PRODUKT" Ślimaki w bulionie warzywnym - konkurencje zostaw w tyle!
Certyfikaty Dobry Produkt , a także Nagrody Rynku Spożywczego 2014, prestiżowe wyróżnienia dla najlepszych produktów spożywczych oraz liderów branży i wydarzeń wspierających pozytywne zmiany zachodzące w polskim przemyśle i handlu spożywczym zostały wręczone podczas pierwszego dnia największej w Polsce debaty sektora spożywczego i handlu - VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Certyfikaty Dobry Produkt to prestiżowe nagrody przyznawane przez redakcje magazynu Rynek Spożywczy, serwisów portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl wspólnie
z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji oraz gronem ekspertów.
ORGANIZATOR Fusion Night. Europejska Noc Naukowców
Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk
SKOSZTUJ NAUKI W NAJSMACZNIEJSZYM WYDANIU - Ślimak, ślimak pokaż rogi!
Współpraca z naukowcami, pozwala hodowcom wykorzystywać ślimaki m.in. w przemyśle spożywczym czy kosmetycznym.
Fusion Night. Europejska Noc Naukowców Olsztyn 2014 razem z Snails Garden
Współpraca z naukowcami, pozwala hodowcom wykorzystywać ślimaki m.in. w przemyśle spożywczym czy kosmetycznym.
Fusion Night. Europejska Noc Naukowców Olsztyn 2014 razem z Snails Garden
Snails Garden Zdobyło najwięcej głosów internautów!
"Przedsiębiorca Aktywny Lokalnie"
Warszawa, 14 lipca 2014 r.: Grzegorz Skalmowski, właściciel Eko Snails Garden, jest laureatem wojewódzkiego etapu konkursu "Przedsiębiorca Aktywny Lokalnie". Zdobył najwięcej głosów internautów i pokonał innych przedsiębiorców z województwa warmińsko-mazurskiego. Nagrodę finansową zwycięzca przeznaczy na edukację społeczną w swojej wsi. Wzięło w nim udział kilkudziesięciu przedsiębiorców z całej Polski. Inicjatywa stanowiła element globalnego konkursu realizowanego przez spółki METRO Cash & Carry w 16 krajach na całym świecie z okazji 50. rocznicy powstania firmy. W Polsce jubileuszowy projekt firmy MAKRO miał formę ogólnopolskiego konkursu.
Członek Założyciel Ogólnopolskiego Stowarzyszenia "Żywność dla przyszłości"
Polska żywność - Food4Future
Już ponad rok trwały działania w zakresie utworzenia polskiego konsorcjum/stowarzyszenia „Żywność dla Przyszłości" jako odpowiednika europejskiej platformy „FoodBest". Wszystkie te działania zmierzają do zajęcia właściwej pozycji w procesie kreowania do 2016 roku Wspólnoty Wiedzy i Innowacji (KIC = Knowledge Innovation Communities) pod nazwą „Food4Future".
Utworzenie w Polsce jednego z centrów w ramach KIC Food4Future to cel stowarzyszenia "Żywność dla przyszłości", powołanego w czwartek z inicjatywy naukowców wrocławskiego Uniwersytetu Przyrodniczego.
Członkami założycielami stowarzyszenia są wybrani naukowcy i producenci z branży żywnościowej.
Utworzenie w Polsce jednego z centrów w ramach KIC Food4Future to cel stowarzyszenia "Żywność dla przyszłości", powołanego w czwartek z inicjatywy naukowców wrocławskiego Uniwersytetu Przyrodniczego.
Członkami założycielami stowarzyszenia są wybrani naukowcy i producenci z branży żywnościowej.
Autoryzowany Partner Snails Garden Gospodarstwo Rolne BPSG - Mariola Piłat
Pierwszy w Polsce BIO PARTNERS SNAILS GARDEN
Cykl biologiczny
Metoda : pełny cykl biologiczny zakłada hodowlę i chów ślimaków gatunku Muller na wolnym powietrzem w specjalnych obudowach (parkach hodowlanych) z wcześniej wysianymi warzywami dający ślimakowi naturalny biologiczny cykl hodowli towarowej z poszanowaniem czasu naturalnego wzrostu i zastoju sezonowej przerwy zimowej w spoczynku tzw. zwanej " Hibernacji " ze względu na okres zimowy nie sprzyjający hodowli w miesiącu od października do marca . Z tego systemu hodowli biologicznej można uzyskać najlepsze wyniki w smaku i zapachu mięsa mięczaków i wyższą wydajnością w gastronomi i co za tym idzie lepszą cenę w sprzedaży.
Moc ekologii : W przeciwieństwie do ślimaków, które mieszkają na wolności w przyrodzie bez możliwości kontroli smaku mięsa jadalnego, paszą w przypadku tego typu hodowli w rolnictwie są wysiane rośliny przystosowane do nadawania przyjemnego smaku mięsa.
Gatunki hodowane (wysiene) w specjalnych obudowach są głównie różne rodzaje kapusty i buraki, słonecznik i rzepak zawsze uprawiane w gospodarstwie hodowlanym ślimaków.
Wybór odmian warzyw należy dokonać po kilku testach porównawczych oraz biorąc pod uwagę klimat i typ gleby .
,,Jeżeli ktoś ma pasję, w jakimkolwiek kierunku, powinien tej pasji używać. Jeżeli będzie konsekwentny w swoich działaniach to bez wątpienia ta pasja będzie się rozwijać i na pewno poprowadzi w dobrym kierunku.
Tak już jest. Trzeba dać jej upust.''
Mariola Piłat
www.biopartners.snailsgarden.com
Metoda : pełny cykl biologiczny zakłada hodowlę i chów ślimaków gatunku Muller na wolnym powietrzem w specjalnych obudowach (parkach hodowlanych) z wcześniej wysianymi warzywami dający ślimakowi naturalny biologiczny cykl hodowli towarowej z poszanowaniem czasu naturalnego wzrostu i zastoju sezonowej przerwy zimowej w spoczynku tzw. zwanej " Hibernacji " ze względu na okres zimowy nie sprzyjający hodowli w miesiącu od października do marca . Z tego systemu hodowli biologicznej można uzyskać najlepsze wyniki w smaku i zapachu mięsa mięczaków i wyższą wydajnością w gastronomi i co za tym idzie lepszą cenę w sprzedaży.
Moc ekologii : W przeciwieństwie do ślimaków, które mieszkają na wolności w przyrodzie bez możliwości kontroli smaku mięsa jadalnego, paszą w przypadku tego typu hodowli w rolnictwie są wysiane rośliny przystosowane do nadawania przyjemnego smaku mięsa.
Gatunki hodowane (wysiene) w specjalnych obudowach są głównie różne rodzaje kapusty i buraki, słonecznik i rzepak zawsze uprawiane w gospodarstwie hodowlanym ślimaków.
Wybór odmian warzyw należy dokonać po kilku testach porównawczych oraz biorąc pod uwagę klimat i typ gleby .
,,Jeżeli ktoś ma pasję, w jakimkolwiek kierunku, powinien tej pasji używać. Jeżeli będzie konsekwentny w swoich działaniach to bez wątpienia ta pasja będzie się rozwijać i na pewno poprowadzi w dobrym kierunku.
Tak już jest. Trzeba dać jej upust.''
Mariola Piłat
www.biopartners.snailsgarden.com
Wykładowca dla grona naukowego Polskiej Akademii NAUK
Polska Akademia Nauk - "Hodowla ślimaków w kraju i na świece. Potencjał ślimak
W Olsztynie, odbyło się I Seminarium dla grona naukowego z POLSKIEJ AKADEMII NAUK, które poświęcone było - Hodowli ślimaków w kraju i na świece. Potencjał ślimaka.
W trakcie Seminarium zostały szeroko zaprezentowane możliwości hodowli ślimaków w krajowych warunkach i potencjał jaki niesie ślimak, dla przyszłego świata nauki i biznesu.
Ogromną zaletą organizowanego Seminarium był udział samych naukowców, którzy zapoznali się z warunkami panujący na fermie ślimaków i gatunkach hodowlanych konsumpcyjnych z przeznaczeniem dla eksportu do Francji i Hiszpanii. Właściciel i pasjonat firmy EKO SNAILS GARDEN Grzegorz Skalmowski podzielił się swoimi doświadczeniami, opowiadając o drodze, którą trzeba przejść aby stworzyć produkty ze ślimaków i jak zająć się zawodowo hodowlą w sposób praktyczny. Panel pierwszy dotyczył prezentacji, natomiast panel drugi poświęcony był dyskusji i pytaniom naukowców, którzy otrzymali bardzo szczegółowe i jasne wyjaśnienia.
W trakcie Seminarium zostały szeroko zaprezentowane możliwości hodowli ślimaków w krajowych warunkach i potencjał jaki niesie ślimak, dla przyszłego świata nauki i biznesu.
Ogromną zaletą organizowanego Seminarium był udział samych naukowców, którzy zapoznali się z warunkami panujący na fermie ślimaków i gatunkach hodowlanych konsumpcyjnych z przeznaczeniem dla eksportu do Francji i Hiszpanii. Właściciel i pasjonat firmy EKO SNAILS GARDEN Grzegorz Skalmowski podzielił się swoimi doświadczeniami, opowiadając o drodze, którą trzeba przejść aby stworzyć produkty ze ślimaków i jak zająć się zawodowo hodowlą w sposób praktyczny. Panel pierwszy dotyczył prezentacji, natomiast panel drugi poświęcony był dyskusji i pytaniom naukowców, którzy otrzymali bardzo szczegółowe i jasne wyjaśnienia.
Naukowe Koło Żywienia Zwierząt – Wydział Bioinżynierii Zwierząt
Firma Snails Garden jest otwarta na Świat Nauki
Studenci specjalności Żywienia Zwierząt z Uniwersytetu Warmińsko Mazurskiego z Olsztyna wraz z opiekunami odbyli wieczorną wizytę w przedsiębiorstwie gospodarki żywnościowej.
Odwiedzonym miejscem był nasz Zakład Produkcji Mięczaków EKO SNAILS GARDEN, gdzie w towarzystwie Prezesa firmy Pani Marioli Piłat studenci zapoznali się z zasadami funkcjonowania przedsiębiorstwa, technologią produkcji, a także systemem zapewnienia jakości w przedsiębiorstwie. Dyskutowali także na temat ekonomicznych czynników rozwoju oraz strategii konkurencyjnej Eko Snails Garden w nadchodzących latach.
Po tak owocnym dniu przyszła pora na część towarzysko – podsumowującą. Przy degustacji sztandarowych wyrobów firmy jakimi są ślimaki w sosie warzywnym po Burgundzku i biały kawior, wymieniano spostrzeżenia ze spotkania do późnych godzin wieczornych.
Odwiedzonym miejscem był nasz Zakład Produkcji Mięczaków EKO SNAILS GARDEN, gdzie w towarzystwie Prezesa firmy Pani Marioli Piłat studenci zapoznali się z zasadami funkcjonowania przedsiębiorstwa, technologią produkcji, a także systemem zapewnienia jakości w przedsiębiorstwie. Dyskutowali także na temat ekonomicznych czynników rozwoju oraz strategii konkurencyjnej Eko Snails Garden w nadchodzących latach.
Po tak owocnym dniu przyszła pora na część towarzysko – podsumowującą. Przy degustacji sztandarowych wyrobów firmy jakimi są ślimaki w sosie warzywnym po Burgundzku i biały kawior, wymieniano spostrzeżenia ze spotkania do późnych godzin wieczornych.
Innowacje w inteligentnych specjalizacjach 2014 Warmińsko-Mazurska Agencja Rozwoju Regionalnego
Ślimaki Snails Garden - żywność wysokiej jakości
Większość polskich regionów wybrała już tzw. inteligentne specjalizacje, na których oprze swój rozwój. Inteligentne specjalizacje to dziedziny, na które regiony postawią w okresie 2014–2020 w gospodarce i współpracującej z nią nauce. To ważny element strategii rozwoju województw. Dzięki specjalizacjom regiony chcą zwiększyć dochody i podnieść poziom życia, wykorzystując przy tym pieniądze unijne, bo określenie inteligentnych specjalizacji jest jednym z warunków uruchomienia nowych programów operacyjnych.
Specjalizacje są filarami, na których opieramy rozwój gospodarczy w Polsce. Wystawa „Innowacje w inteligentnych specjalizacjach regionu Warmii i Mazur" zaprezentowała postawy innowacyjnych przedsiębiorstw reprezentujących inteligentne specjalizacji regionu tj: żywność wysokiej jakości, ekonomię wody oraz drewno i meblarstwo. Ważnym celem w tych przedsiębiorstwach stało się ukazanie najlepszych praktyk, propagowanie nowoczesnych produktów i procesów, rozwiązań organizacyjnych.
Podczas wydarzenia swoje osiągnięcia i możliwości w zakresie rozwiązać innowacyjnych zaprezentowało nasze Gospodarstwo Rolne SNAILS GARDEN Grzegorz Skalmowski które zaopatruje Polskę i Europę w ślimaki w celach spożywczych i siostrzana firma P.P.H.U Eko Snails Garden wykorzystująca potencjał własnego gospodarstwa, tworząc kremy kosmetyczne na bazie czystego śluzu ze ślimaków, kawior biały PEARLS OF NATURE i puszki z mięsem ślimaka.
Specjalizacje są filarami, na których opieramy rozwój gospodarczy w Polsce. Wystawa „Innowacje w inteligentnych specjalizacjach regionu Warmii i Mazur" zaprezentowała postawy innowacyjnych przedsiębiorstw reprezentujących inteligentne specjalizacji regionu tj: żywność wysokiej jakości, ekonomię wody oraz drewno i meblarstwo. Ważnym celem w tych przedsiębiorstwach stało się ukazanie najlepszych praktyk, propagowanie nowoczesnych produktów i procesów, rozwiązań organizacyjnych.
Podczas wydarzenia swoje osiągnięcia i możliwości w zakresie rozwiązać innowacyjnych zaprezentowało nasze Gospodarstwo Rolne SNAILS GARDEN Grzegorz Skalmowski które zaopatruje Polskę i Europę w ślimaki w celach spożywczych i siostrzana firma P.P.H.U Eko Snails Garden wykorzystująca potencjał własnego gospodarstwa, tworząc kremy kosmetyczne na bazie czystego śluzu ze ślimaków, kawior biały PEARLS OF NATURE i puszki z mięsem ślimaka.
Centrum Wdrażania i Promocji Innowacji w Olsztynie.
Społecznie Odpowiedzialny Biznes na Warmii i Mazurach
We wtorek (26.11) w Centrum Wdrażania i Promocji Innowacji przy ul. Jagiellońskiej w Olsztynie odbyła się konferencja pod hasłem „Społecznie odpowiedzialny biznes na Warmii i Mazurach". Konferencję zorganizował samorząd województwa warmińsko-mazurskiego.
Spotkanie otworzył Radosław Zawadzki, dyrektor Departamentu Koordynacji Promocji Urzędu Marszałkowskiego w Olsztynie.
W pierwszej części konferencji wzięli udział doświadczeni eksperci, natomiast w drugiej części (w panelu dyskusyjnym) uczestniczyła Pani Prezes Eko Snails Garden Mariola Piłat, która podzieliła się doświadczeniami w dziedzinie wdrażania zasad społecznej odpowiedzialności biznesu w swojej firmie.
Jak podkreśliła Prezes Eko Snails Garden Mariola Piłat, biorąca udział w dyskusji, inwestowanie w ludzi poprzez dostarczanie wiedzy, edukowanie i rozwój jest obowiązkiem przedsiębiorców. Dzięki temu osoby prowadzące biznes mogą odnieść sukces i osiągać większe zyski. W naszej firmie jest to standard bez którego nie wyobrażamy sobie prowadzenie tak wszechstronnych zagadnień i innowacyjnych wyzwań jakich podejmuje się Eko Snails Garden. Na każdym etapie produkcji dbamy o wysoki aspekt CSR który płynie z nawyków wypracowanych latami. Inna perspektywa skazuje przedsiębiorstwo prędzej czy później na kapitulacje. Etyka w BIZNESIE jest na pierwszym miejscu.
Spotkanie otworzył Radosław Zawadzki, dyrektor Departamentu Koordynacji Promocji Urzędu Marszałkowskiego w Olsztynie.
W pierwszej części konferencji wzięli udział doświadczeni eksperci, natomiast w drugiej części (w panelu dyskusyjnym) uczestniczyła Pani Prezes Eko Snails Garden Mariola Piłat, która podzieliła się doświadczeniami w dziedzinie wdrażania zasad społecznej odpowiedzialności biznesu w swojej firmie.
Jak podkreśliła Prezes Eko Snails Garden Mariola Piłat, biorąca udział w dyskusji, inwestowanie w ludzi poprzez dostarczanie wiedzy, edukowanie i rozwój jest obowiązkiem przedsiębiorców. Dzięki temu osoby prowadzące biznes mogą odnieść sukces i osiągać większe zyski. W naszej firmie jest to standard bez którego nie wyobrażamy sobie prowadzenie tak wszechstronnych zagadnień i innowacyjnych wyzwań jakich podejmuje się Eko Snails Garden. Na każdym etapie produkcji dbamy o wysoki aspekt CSR który płynie z nawyków wypracowanych latami. Inna perspektywa skazuje przedsiębiorstwo prędzej czy później na kapitulacje. Etyka w BIZNESIE jest na pierwszym miejscu.
DOTACJA HODOWLA ŚLIMAKÓW odwiedziła nas delegacja z Ministerstwa Rolnictwa
HODOWLA ŚLIMAKÓW - MINISTERSTWO ROLNICTWA - perspektywy finansowe na lata 2014-2020 rozwój obszarów
Fermę Snails Garden odwiedziła delegacja z Wydziału Pomocy Inwestycyjnej Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi w celu zapoznania pracowników Ministerstwa ze specyfiką produkcji ślimaków. W związku z tym już teraz uruchomiliśmy produkcję rozmnażania ślimaków (normalny cykl zaczyna się od lutego). Delegacja zapoznała się z opisem produkcji, nowoczesnymi elementami technologicznymi hodowli, zwiedzając jej infrastrukturę, chłodnię pełną ślimaków, będące w stanie hibernacji, a także parki hodowlane. Ponieważ pracownicy Ministerstwa byli szczególnie zainteresowani racjonalnością prowadzenia produkcji ślimaków w małych gospodarstwach, przedstawiliśmy biznesplan z analizą finansową i rynkową.
A na koniec odbyła się degustacja ślimaków z naszej fermy.
Cieszymy się, że ślimaki, które przyrządziliśmy po burgundzku, bardzo posmakowały naszym gościom.
Pragniemy podziękować za odwiedziny oraz pozytywne reakcje ze strony delegacji.
A na koniec odbyła się degustacja ślimaków z naszej fermy.
Cieszymy się, że ślimaki, które przyrządziliśmy po burgundzku, bardzo posmakowały naszym gościom.
Pragniemy podziękować za odwiedziny oraz pozytywne reakcje ze strony delegacji.
SNAILS GARDEN - DOTACJE NA ŚLIMAKI
Wystawa Innowacyjności "Innowacyjność na Warmii i Mazurach
02 października 2013 r. odbyła się wystawa innowacyjności w Centrum Wdrażania i Promocji Innowacji w Olsztynie zorganizowana przez Warmińsko-Mazurską Agencję Rozwoju Regionalnego.
Głównym celem Wystawy było zaprezentowanie nowatorskich rozwiązań, produktów oraz procesów wdrożonych w przedsiębiorstwach, a także podsumowanie ich dotychczasowych doświadczeń.
W wystawie wzięli również udział samorządowcy, wspierający innowacyjną gospodarkę, z którymi podjęliśmy rozmowę w sprawie dotacji na nasze ślimaki. Na miejscu zjawili się m.in. Julian Osiecki, Przewodniczący Sejmiku Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz Jarosław Słoma, Wicemarszałek Województwa Warmińsko - Mazurskiego.
RELACJA Z WYDARZENIA NEWS WWW.SNAILSGARDEN.COM
Głównym celem Wystawy było zaprezentowanie nowatorskich rozwiązań, produktów oraz procesów wdrożonych w przedsiębiorstwach, a także podsumowanie ich dotychczasowych doświadczeń.
W wystawie wzięli również udział samorządowcy, wspierający innowacyjną gospodarkę, z którymi podjęliśmy rozmowę w sprawie dotacji na nasze ślimaki. Na miejscu zjawili się m.in. Julian Osiecki, Przewodniczący Sejmiku Województwa Warmińsko-Mazurskiego oraz Jarosław Słoma, Wicemarszałek Województwa Warmińsko - Mazurskiego.
RELACJA Z WYDARZENIA NEWS WWW.SNAILSGARDEN.COM
Rydzówka - pierwsza ferma SNAILS GARDEN
W sobotę 7 września odbyło się otwarcie nowego boiska w miejscowości Rydzówka
Odbyło się otwarcie nowego boiska w miejscowości Rydzówka - pierwsza ferma SNAILS GARDEN
Z tej okazji odbył się festyn, który był jednocześnie wspaniałą okazją do wypróbowania naszych ślimaków ;)
11:15 – 13:00 zaplanowane zostały gry i zabawy dla dzieci i młodzieży (jazda na rolkach,
strzelanie z wiatrówki,
biegi w workach,
przeciąganie liny
oraz przejażdżki na kucach.
Będzie też okazja do wypróbowania i zakupu potraw przyrządzonych ze ślimaków oraz innych produktów, w których użyto ślimaki.
13:00 swoje umiejętności zaprezentują strażacy z Jednostki Ratowniczo Gaśniczej w Pasłęku,
14:15 do 18:15 trwały będą mecze siatkówki i piłki nożnej,
18:30 zaplanowano ognisko,
20:00 dyskoteka.
Organizację imprezy wspiera firma Snails Garden
Z tej okazji odbył się festyn, który był jednocześnie wspaniałą okazją do wypróbowania naszych ślimaków ;)
11:15 – 13:00 zaplanowane zostały gry i zabawy dla dzieci i młodzieży (jazda na rolkach,
strzelanie z wiatrówki,
biegi w workach,
przeciąganie liny
oraz przejażdżki na kucach.
Będzie też okazja do wypróbowania i zakupu potraw przyrządzonych ze ślimaków oraz innych produktów, w których użyto ślimaki.
13:00 swoje umiejętności zaprezentują strażacy z Jednostki Ratowniczo Gaśniczej w Pasłęku,
14:15 do 18:15 trwały będą mecze siatkówki i piłki nożnej,
18:30 zaplanowano ognisko,
20:00 dyskoteka.
Organizację imprezy wspiera firma Snails Garden
Burmistrz Pasłęka dr Wiesław Śniecikowski wraz z Marszałkiem Województwa Warmińsko-Mazurskiego
Wizyta Burmistrza i Marszałka na naszej fermie
10 września 2013 r. Burmistrz Pasłęka dr Wiesław Śniecikowski wraz z Marszałkiem Województwa Warmińsko-Mazurskiego Jackiem Protasem odwiedzili naszą hodowlę ślimaków Snails Garden, podczas którego zaprezentowaliśmy Gościom naszą ofertę
P.P.H.U EKO SNAILS GARDEN
PRZETWÓRSTWO ŚLIMAKÓW
SNAILS GARDEN HORECA JEST LIDEREM W HODOWLI ŚLIMAKÓW NA POLSKIM RYNKU. POSIADAMY NOWOCZESNY SPRZĘT, ODPOWIADAJĄCY POTRZEBOM PIERWSZEJ KLASY, GDZIE STOSOWANE SĄ ODPOWIEDNIE PRAKTYKI PRODUKCYJNE. HODOWLA ORAZ PRZETWARZANIE ŚLIMAKÓW W GOTOWE WYROBY ODBYWA SIĘ W TYM SAMYM MIEJSCU, CO PRZEKŁADA SIĘ NA GWARANCJĘ ICH ŚWIEŻOŚCI.
Nasze ślimaki mają zapewnione najlepsze warunki dla ich rozwoju. Hodujemy je w idealnym środowisku, w którym występuje bujna roślinność i naturalna poranna rosa. Dodatkowo mieszanki paszowe sporządzamy z wyselekcjonowanych i ekologicznych ziaren zbóż z domieszką specjalnych ziół. Każdego dnia je kontrolujemy i doglądamy osobiście, a podczas selekcji poddawane są rygorystycznej ocenie jakościowej.
Już od czasów starożytnych Rzymian przypisuje się ślimakom właściwości afrodyzjaku. Ich mięso jest bardzo delikatne, chude i zdrowe, zawierają bowiem wiele cennych wartości odżywczych takich jak: białko, wapń, magnez, cynk, miedź czy jod. Mogą być przyrządzone poprzez gotowanie, pieczenie lub duszenie w sosie.
NASZE PRODUKTY
Nie zawierają konserwantów, polepszaczy i sztucznych środków barwiących żywność
Pochodzą z własnego gospodarstwa
Mogą być pakowane w różnej wielkości i ilości
Występują w postaci mrożonej i chłodzonej
Posiadają najwyższą jakość Smaku!
ŚLIMAKI, KAWIOR, RAKI, KASZTANY JADALNE, SZPARAGI ZIMOWE, JESIOTR WĘDZONY.
Nasze ślimaki mają zapewnione najlepsze warunki dla ich rozwoju. Hodujemy je w idealnym środowisku, w którym występuje bujna roślinność i naturalna poranna rosa. Dodatkowo mieszanki paszowe sporządzamy z wyselekcjonowanych i ekologicznych ziaren zbóż z domieszką specjalnych ziół. Każdego dnia je kontrolujemy i doglądamy osobiście, a podczas selekcji poddawane są rygorystycznej ocenie jakościowej.
Już od czasów starożytnych Rzymian przypisuje się ślimakom właściwości afrodyzjaku. Ich mięso jest bardzo delikatne, chude i zdrowe, zawierają bowiem wiele cennych wartości odżywczych takich jak: białko, wapń, magnez, cynk, miedź czy jod. Mogą być przyrządzone poprzez gotowanie, pieczenie lub duszenie w sosie.
NASZE PRODUKTY
Nie zawierają konserwantów, polepszaczy i sztucznych środków barwiących żywność
Pochodzą z własnego gospodarstwa
Mogą być pakowane w różnej wielkości i ilości
Występują w postaci mrożonej i chłodzonej
Posiadają najwyższą jakość Smaku!
ŚLIMAKI, KAWIOR, RAKI, KASZTANY JADALNE, SZPARAGI ZIMOWE, JESIOTR WĘDZONY.
PASJONAT FIRMY - GRZEGORZ SKALMOWSKI
LEAURAT KONKURSU "SPOSÓB NA SUKCES PATRONAT PREZYDENTA RP
WYGRANA - NAJLEPSZE DZIAŁANIA KREUJĄCE PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ.
LIST GRATULACYJNY:
- PREZYDENT RP - BRONISŁAW KOMOROWSKI
- BURMISTRZ PASŁĘKA
- WOJEWODA WARMIŃSKO MAZURKI
- MINISTER ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
Jednak naszym największym sukcesem są zadowoleni Klienci, którzy wspierają nas w codziennych naszych działaniach. Wszystko co robimy, robimy z myślą o Was, dlatego JAKOŚĆ stawiamy na pierwszym miejscu.
LIST GRATULACYJNY:
- PREZYDENT RP - BRONISŁAW KOMOROWSKI
- BURMISTRZ PASŁĘKA
- WOJEWODA WARMIŃSKO MAZURKI
- MINISTER ROLNICTWA I ROZWOJU WSI
Jednak naszym największym sukcesem są zadowoleni Klienci, którzy wspierają nas w codziennych naszych działaniach. Wszystko co robimy, robimy z myślą o Was, dlatego JAKOŚĆ stawiamy na pierwszym miejscu.
ORGANIZATOR
PIERWSZY W POLSCE DZIEŃ ŚLIMAKA HODOWLANEGO
Odwiedziło nas ok. pól tysiąca osób. Zabawa swoim zasięgiem objęła fermę SNAILS GARDEN aż po całą wieś KRASIN z FAMILIADĄ ZE ŚLIMAKIEM.
Przyrządziliśmy potrawy z czterech regionów świata:
Polska - pierogi po polsku ze ślimakami;
Włochy - zupa i gulasz ze ślimakami;
Hiszpania - ślimaki po katalońsku w całości z muszla;
Francja - ślimaki po burgundzku, ślimaki w cieście francuskim,
oraz kawior z jaj ŚLIMAKA.
Przygotowaliśmy:
- 1500 pierogów po polsku ze ślimakami
- 60 litrów zupy i 60 litrów gulaszu
- 60 litrów ślimaków w pomidorach po katalońsku
- 3000 sztuk ślimaków po burgundzku – z masłem czosnkowo-pietruszkowym
- 500 sztuk ślimaków w cieście francuskim
- 40 słoiczków białego kawioru – czyli 2 kg
Nad obsługą i wydawaniem potraw czuwała 20-sto osobowa grupa SNAILS GARDEN
Przyrządziliśmy potrawy z czterech regionów świata:
Polska - pierogi po polsku ze ślimakami;
Włochy - zupa i gulasz ze ślimakami;
Hiszpania - ślimaki po katalońsku w całości z muszla;
Francja - ślimaki po burgundzku, ślimaki w cieście francuskim,
oraz kawior z jaj ŚLIMAKA.
Przygotowaliśmy:
- 1500 pierogów po polsku ze ślimakami
- 60 litrów zupy i 60 litrów gulaszu
- 60 litrów ślimaków w pomidorach po katalońsku
- 3000 sztuk ślimaków po burgundzku – z masłem czosnkowo-pietruszkowym
- 500 sztuk ślimaków w cieście francuskim
- 40 słoiczków białego kawioru – czyli 2 kg
Nad obsługą i wydawaniem potraw czuwała 20-sto osobowa grupa SNAILS GARDEN
MIKROPRZEDSIĘBIORCA
Przedsiębiorca Społecznie Zaangażowany 2012
Miło nam poinformować, że nasza firma wygrała po raz kolejny w kategorii „MIKROPRZEDSIĘBIORCA" w konkursie „Przedsiębiorca Społecznie Zaangażowany 2012 „ zorganizowany przez Warmińsko – Mazurską Agencje Rozwoju Regionalnego
Tytuł przyznany przez Kapitułę Konkursu w kategorii
MIKROPRZEDSIĘBIORCA
W dowód uznania działania w obszarze Społecznej Odpowiedzialności Biznesu,
prospołecznej i proekologicznej postawy
Oraz zaangażowania na rzecz rozwoju społeczności lokalne
Tytuł przyznany przez Kapitułę Konkursu w kategorii
MIKROPRZEDSIĘBIORCA
W dowód uznania działania w obszarze Społecznej Odpowiedzialności Biznesu,
prospołecznej i proekologicznej postawy
Oraz zaangażowania na rzecz rozwoju społeczności lokalne
SIOSTRZANA FIRMA SNAILS GARDEN
SNAILS GARDEN HORECA
ŚLIMAKI I KAWIOR
W MENU WESELNYM
Serdecznie zapraszamy do współpracy restauracje, hotele, pałace, zamki, dworki oraz inne lokale, które zechciałaby wzbogacić swoje menu weselne o KAWIOR lub ŚLIMAKI. Potrawy te na pewno wyróżnią Państwa spośród konkurencji, umożliwiając swoim Parom Młodym zróżnicowane dania na weselu. Można je potraktować jako przystawkę zaserwowaną na początku uroczystego obiadu lub jako prawdziwą atrakcją na weselu na szwedzkim stole, która zaskoczy niejednego gościa.
Oferujemy Państwu:
-Ślimaki oraz kawior w atrakcyjnych cenach
-Odpowiedni sprzęt gastronomiczny, ( możliwość
wypożyczenia na potrzeby konkretnych wesel)
- Sprawdzone i pyszne przepisy kulinarne
W MENU WESELNYM
Serdecznie zapraszamy do współpracy restauracje, hotele, pałace, zamki, dworki oraz inne lokale, które zechciałaby wzbogacić swoje menu weselne o KAWIOR lub ŚLIMAKI. Potrawy te na pewno wyróżnią Państwa spośród konkurencji, umożliwiając swoim Parom Młodym zróżnicowane dania na weselu. Można je potraktować jako przystawkę zaserwowaną na początku uroczystego obiadu lub jako prawdziwą atrakcją na weselu na szwedzkim stole, która zaskoczy niejednego gościa.
Oferujemy Państwu:
-Ślimaki oraz kawior w atrakcyjnych cenach
-Odpowiedni sprzęt gastronomiczny, ( możliwość
wypożyczenia na potrzeby konkretnych wesel)
- Sprawdzone i pyszne przepisy kulinarne
SIOSTRZANA FIRMA SNAILS GARDEN
SNAILS GARDEN COSMETICS
Snails Garden Cosmetics pragnie Państwu zaoferować serię polskich kremów pielęgnacyjnych o niezwykłej i przełomowej formule. Wspólnie z laboratorium stworzyliśmy receptury pięciu kremów, bazujących na śluzie ślimaka, pozyskiwanym w naszej hodowli w Pasłęku. Jest to składnik najwyższej jakości, 100% naturalny, czysty, bez żadnych konserwantów, a tym samym bardzo skuteczny w walce z różnymi problemami skórnymi. Jest to efekt naszych wieloletnich prac, dzięki którym uzyskaliśmy jedyne takie produkty na EUROPEJSKIM RYNKU!
pochodzenie ferma Snails Garden
Pierwsza w Polsce próbka kremu ze śluzu ślimaków
Próbka została wykonana przez laboratorium, zgodnie z zasadami GMP,
Systemem Zarządzania Jakością PN-EN ISO 9001:2001 w zakresie produkcji preparatów kosmetycznych i przy certyfikacie AQAP 2110:2006
Systemy te dają Kontrahentowi pewność, że proces obsługi jest tworzony tak, aby jak najlepiej zaspakajał ich potrzeby, a także że podlega regularnej kontroli przez niezależny, zewnętrzny podmiot – firmę certyfikującą.
Odżywczo – naturalny krem z wyciągu ŚLUZU ŚLIMAKA:
Działanie kremu:
- ujędrnia, wygładza i uelastycznia skórę, poprzez stymulowanie produkcji włókien kolagenowych w skórze,
- łagodzi podrażnienia skóry, zmniejsza widoczność blizn potrądzikowych, blizn po ospie,
- wzmacnia strukturę skory, wspomaga jej funkcjonowanie naprawcze,
- silnie wygładza i nawilża skórę,
- likwiduje stany zapalne
- ma dzianie antyseptyczne.
Systemem Zarządzania Jakością PN-EN ISO 9001:2001 w zakresie produkcji preparatów kosmetycznych i przy certyfikacie AQAP 2110:2006
Systemy te dają Kontrahentowi pewność, że proces obsługi jest tworzony tak, aby jak najlepiej zaspakajał ich potrzeby, a także że podlega regularnej kontroli przez niezależny, zewnętrzny podmiot – firmę certyfikującą.
Odżywczo – naturalny krem z wyciągu ŚLUZU ŚLIMAKA:
Działanie kremu:
- ujędrnia, wygładza i uelastycznia skórę, poprzez stymulowanie produkcji włókien kolagenowych w skórze,
- łagodzi podrażnienia skóry, zmniejsza widoczność blizn potrądzikowych, blizn po ospie,
- wzmacnia strukturę skory, wspomaga jej funkcjonowanie naprawcze,
- silnie wygładza i nawilża skórę,
- likwiduje stany zapalne
- ma dzianie antyseptyczne.
Jedyna rzeźba na ŚWIECIE - w samym centrum fermy ślimaków jadalnych...
SNAILS GARDEN - rzeźba - ŚLIMAK
Rzeźba wykonana jest z gliny pochodzącej z fermy SNAILS GARDEN, dach natomiast ręcznie bity z gontu dębowego. W środku ślimaka znajduje się salonik z kominkiem, łazienką i sauną, na górze dwa pokoje usytuowane w samym centrum muszli. Na zewnątrz taras z grillem do pieczenia mięczaków.
Ślimak sunący nieśpiesznie jest zarazem niedostępny, nieprzenikniony,wszędzie właściwie pozostaje u siebie. Kosmopolita i myśliciel, przedkłada naturę nad cywilizację. Posiada łatwość adaptacji i umiejętność osiedlenia się w jakimkolwiek miejscu. Symbol przeciwko prędkości świata, oznacza pragnienie odwrócenia czasu, jest pochwałą odpoczynku i relaksu. Niespieszny, daleki gwałtownym zrywom, ale rozważny i wytrwały w dążeniach do celu.
Ślimak sunący nieśpiesznie jest zarazem niedostępny, nieprzenikniony,wszędzie właściwie pozostaje u siebie. Kosmopolita i myśliciel, przedkłada naturę nad cywilizację. Posiada łatwość adaptacji i umiejętność osiedlenia się w jakimkolwiek miejscu. Symbol przeciwko prędkości świata, oznacza pragnienie odwrócenia czasu, jest pochwałą odpoczynku i relaksu. Niespieszny, daleki gwałtownym zrywom, ale rozważny i wytrwały w dążeniach do celu.
PRAWO OCHRONNE NR 249816
ZNAK TOWAROWY SNAILS GARDEN
Firma Snails Garden posiada nadane przez Urząd Patentowy Rzeczpospolitej Polskiej prawa ochronne do znaków towarowych produktów do których prawo na wykorzystywanie posiada wyłącznie nasza firma.
W tym między innymi:
potrawy ze ślimaków, raków i żab
ślimaki żywe i nieżywe, konserwowane i mrożone
tuszki ze ślimaków
jajeczka ślimaków
śluz ze ślimaków
muszle ślimaków
suszone mięczaki
ryby, owoce morza, skorupiaki, kalmary, homary
kawior
W tym między innymi:
potrawy ze ślimaków, raków i żab
ślimaki żywe i nieżywe, konserwowane i mrożone
tuszki ze ślimaków
jajeczka ślimaków
śluz ze ślimaków
muszle ślimaków
suszone mięczaki
ryby, owoce morza, skorupiaki, kalmary, homary
kawior
właściciel - http://agro.snailsgarden.com/
Agroturystyka Snails Garden
DOMKI Z MAZURSKIM KRAJOBRAZEM
Jedyne takie w Pasłęku!
WITAMY!
Serdecznie zapraszamy Państwa do korzystania z naszych domków turystycznych, które położone są na malowniczym terenie w miejscowości Krasin koło Pasłęka. Jest to niezwykłe miejsce w którym możecie Państwo znaleźć chwilę głębokiego wytchnienia, spokoju i zapomnienia od męczącego zgiełku codzienności! Jeśli ktoś, choć raz wypoczywał wśród urzekających pagórków porośniętych lasem, kwitnących łąk, przejrzystych jezior, tajemniczych borów, oddychał powietrzem nasączonym aromatem rzepakowych pól i wonią ukwieconych koniczyną łąk, ten z pewnością będzie tęsknił za powrotem w nasze strony.
Zapraszamy, więc - urzeczonych pięknem mazurskiego krajobrazu - do naszych domków turystycznych SNAILS GARDEN AGRO
Jedyne takie w Pasłęku!
WITAMY!
Serdecznie zapraszamy Państwa do korzystania z naszych domków turystycznych, które położone są na malowniczym terenie w miejscowości Krasin koło Pasłęka. Jest to niezwykłe miejsce w którym możecie Państwo znaleźć chwilę głębokiego wytchnienia, spokoju i zapomnienia od męczącego zgiełku codzienności! Jeśli ktoś, choć raz wypoczywał wśród urzekających pagórków porośniętych lasem, kwitnących łąk, przejrzystych jezior, tajemniczych borów, oddychał powietrzem nasączonym aromatem rzepakowych pól i wonią ukwieconych koniczyną łąk, ten z pewnością będzie tęsknił za powrotem w nasze strony.
Zapraszamy, więc - urzeczonych pięknem mazurskiego krajobrazu - do naszych domków turystycznych SNAILS GARDEN AGRO
SNAILS GARDEN - I WYRÓŻNIENIE W KATEGORII MIKRO
Mikroprzedsiębiorca Roku 2009
Fundacja Kronenberga przy Citi Handlowy. Mikroprzedsiębiorcom kryzys niestraszny!
Zaledwie 3 % mikroprzedsiębiorców uważa, że panujący obecnie kryzys może zagrozić funkcjonowaniu ich firmy – wynika z raportu Mikroprzedsiębiorczość w Polsce.
Analiza barier rozwoju i dostępu do finansowania, który opublikowała Fundacja Kronenberga.
Raport powstał przy merytorycznej współpracy z Microfinance Centre.
Zaledwie 3 % mikroprzedsiębiorców uważa, że panujący obecnie kryzys może zagrozić funkcjonowaniu ich firmy – wynika z raportu Mikroprzedsiębiorczość w Polsce.
Analiza barier rozwoju i dostępu do finansowania, który opublikowała Fundacja Kronenberga.
Raport powstał przy merytorycznej współpracy z Microfinance Centre.
Właściciel - produkcja
Snails Garden
Pierwsza w Polsce, druga na świece współpraca przy produkcji kawioru z jajeczek ślimaków - Snail Caviar!
Poświęcone 5 lat badań, udoskonalanie sztuki przetwarzania i techniki chowu, przyczyniło się do stworzenia wyselekcjonowanych jaj ślimaczego kawioru.
Każdy ślimak znosi raz w roku średnio około 100 jaj, co stanowi około 4 gramów.
Z wielką cierpliwością jesteśmy zobowiązani do zebrania jajeczek jedno po drugim, a następnie, po skrupulatnym czyszczeniu, sortowaniu, myjemy je ręcznie, tak aby zachować tylko jaja dobrej jakości. Dlatego, w celu wyprodukowania kilograma kawioru z jaj ślimaków, potrzeba około 26000 sztuk starannie wybranych lśniący białych perłowych jajeczek.
Poświęcone 5 lat badań, udoskonalanie sztuki przetwarzania i techniki chowu, przyczyniło się do stworzenia wyselekcjonowanych jaj ślimaczego kawioru.
Każdy ślimak znosi raz w roku średnio około 100 jaj, co stanowi około 4 gramów.
Z wielką cierpliwością jesteśmy zobowiązani do zebrania jajeczek jedno po drugim, a następnie, po skrupulatnym czyszczeniu, sortowaniu, myjemy je ręcznie, tak aby zachować tylko jaja dobrej jakości. Dlatego, w celu wyprodukowania kilograma kawioru z jaj ślimaków, potrzeba około 26000 sztuk starannie wybranych lśniący białych perłowych jajeczek.
Członkostwo w stowarzyszeniu
Slow Food Polska
Slow Food jest międzynarodową organizacją typu non-profit, która w manifeście określa swój cel jako: "ochrona prawa do smaku".
Powstała w 1986 roku we Włoszech i od początku zajęła się szeroko rozumianą ochroną oraz wspieraniem niewielkich regionalnych producentów żywności - szczególnie żywności oryginalnej, produkowanej w sposób niespotykany w innych miejscach na świecie, żywności tradycyjnej, zdrowej i niestety zagrożonej zniknięciem w wyniku coraz bardziej natarczywej ekspansji tego, co na całym świecie znane jest jako fast food.
Obecnie organizacja skupia ponad 100 000 ludzi z 45 krajów, w tym blisko 150 osób z Polski.
Powstała w 1986 roku we Włoszech i od początku zajęła się szeroko rozumianą ochroną oraz wspieraniem niewielkich regionalnych producentów żywności - szczególnie żywności oryginalnej, produkowanej w sposób niespotykany w innych miejscach na świecie, żywności tradycyjnej, zdrowej i niestety zagrożonej zniknięciem w wyniku coraz bardziej natarczywej ekspansji tego, co na całym świecie znane jest jako fast food.
Obecnie organizacja skupia ponad 100 000 ludzi z 45 krajów, w tym blisko 150 osób z Polski.
Właściciel
Snails Garden - fermowa hodowla lądowych ślimaków jadalnych
Ferma zajmuje chowem i reprodukcją lądowych ślimaków przeznaczonych do spożycia. Oferowanym produktem jest zarówno mięso i kawior dla smakoszy, ale także śluz wykorzystywany w kosmetyce. Wykorzystanie ślimaków z rodzaju afrykańskich przyczynia się zarazem do zachowania populacji ślimaka winniczka.
Wykładowca
Autorski wyklad na temat ,,Specyfikacja i uwarunkowania hodowli ślimaka w Polsce i napotykane problemy".
Specjalizacje
Hotelarstwo/Gastronomia/Turystyka
Katering/Restauracje/Gastronomia
Media/Sztuka/Rozrywka
Organizacja i obsługa imprez
Organizacje
1. Slow Food Polska - Włochy
2. WHO IS WHO Polska
3. Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności
4. STOWARZYSZENIE POPRAWNYCH OPTYMISTÓW KRASINA
5. Ogólnopolskie Stowarzyszenie "Żywność dla przyszłości - CZŁONEK ZAŁOŻYCIEL
2. WHO IS WHO Polska
3. Polskie Towarzystwo Promocji Zdrowego Życia i Żywności
4. STOWARZYSZENIE POPRAWNYCH OPTYMISTÓW KRASINA
5. Ogólnopolskie Stowarzyszenie "Żywność dla przyszłości - CZŁONEK ZAŁOŻYCIEL
Inne
Kontakt
Grzegorz Skalmowski
skalmowski@snailsgarden.com
Tel: 660512199
Grzegorz Skalmowski
skalmowski@snailsgarden.com
Tel: 660512199
Grupy
A co to jest PSYCHOLOGIA SUKCESU
Co to jest PSYCHOLOGIA SUKCESU?
Od czego zależy sukces osobisty?
CO ma wpływ na Twój sukces?
AFTER WORK
NASZYM CELEM JEST POZNANIE JAK NAJWIĘKSZEJ ILOŚCI NOWYCH ZNAJOMYCH ! Zapraszamy osoby tylko ze ZDJĘCIEM i kompletnym profilem. Nie przyjmujemy żadnych reklamacji.
Aktualne zagadnienia prawno podatkowe
Grupa dedykowana pracownikom działów księgowych i dyrektorom finansowym. Branża usług prawnych wymusza na nas ciągłe doskonalenie, reagowanie na zmiany lub zapowiedzi zmian. W grupie chcemy dzi
Aleja Smakoszy Kuchnia Francuska
Grupa zrzeszająca wielbicieli i smakoszy francuskiej kuchnii i tradycji kulinarnej znad Loary.
AnK Luxury Group. Luksus. Luxury.
Rynek dóbr luksusowych - informacje i inspiracje. // Luxury goods market - information and inspiration.
b2b BANKI, Płatności, akredytywy
Tu dyskutujemy i dzielimy sie informacjami nt roznych sposobow finansowania transakcji, bankow a przede wszystkim akredytyw
b2b EUROPEAN Trade. Rozliczenia. VAT.
To wszystko, co rozni handel hurtowy w Polsce od handlu z Unia. Przeplyw towarow i uslug w ramach unii Europejskiej - strona ogloszeniowa dla ofert i zapotrzebowan.
International trade within Europea
b2b EXPORT IMPORT, Pułapki i błędy
To forum sluzy do dyskusji i wymiany informacji nt handlu miedzynarodowego. Glownym zalozeniem jest wymiana doswiadczen dla unikniecia bledow i oszustw, bedacych powszechnym elementem handlu w dobie I
b2b FREIGHT INLAND Spedycja Drogowa i kanałowa
Tu zamieszczamy zapotrzebowania na konkretne dostawy lub oferty.
Zapotrzebowanie i oferty na FREIGHT MORSKI:
www.goldenline.pl/grupa/freight-forwarding-mors...
b2b FREIGHT LCL, COURIERS Załadunki częściowe, Usługi kurierskie, drobnica
Grupa dla zajmujacych sie spedycją międzynarodową - ladunkami czesciowymi i kurierskimi.
Grupa dla profesjonalistow - Nie przyjmujemy osob o nazwiskach sugerujacych falszywe dane, a zatem i osob ukr
b2b HURT Kupię
Tu prosze zamieszczac ogloszenia dla firm handlujacych towarem hurtowo. Nie ma miejsca dla ogloszen drobnych.
Ogloszenia powinny byc w miare precyzyjne i fachowe.
b2b HURT Sprzedam
Ogloszenia firm sprzedajacych hurtowo. Dla kupujacych Hurtem: www.goldenline.pl/forum/kupie-towar-w-ilosciach...
Nie ma miejsca dla ogloszen drobnych.