Języki
angielski
dobry
Doświadczenie zawodowe
kierownik projektu
czynności niezbędne do uzyskania wymaganych zezwoleń i koncesji;
przygotowanie kosztorysu budowy na podstawie analizy zebranych wcześniej ofert;
wyszukiwanie dostawców i podwykonawców, negocjacja cen oraz warunków umów i gwarancji;
nadzór nad budową lokali gastronomicznych i mieszkalnych;
zarządzanie zespołem pracowników;
przygotowanie harmonogramu prac, koordynacja dostaw materiałów i wyposażenia;
nadzór nad zewnętrznymi firmami podwykonawczymi oraz odbiory powykonawcze;
przygotowanie okresowych raportów dotyczących stopnia zaawansowania oraz kosztów projektu;
przygotowanie lokali do przeprowadzenia odbiorów wymaganych prawem budowlanym oraz przepisami; sanitarnymi, organizacja wykonania tych odbiorów
przygotowanie kosztorysu budowy na podstawie analizy zebranych wcześniej ofert;
wyszukiwanie dostawców i podwykonawców, negocjacja cen oraz warunków umów i gwarancji;
nadzór nad budową lokali gastronomicznych i mieszkalnych;
zarządzanie zespołem pracowników;
przygotowanie harmonogramu prac, koordynacja dostaw materiałów i wyposażenia;
nadzór nad zewnętrznymi firmami podwykonawczymi oraz odbiory powykonawcze;
przygotowanie okresowych raportów dotyczących stopnia zaawansowania oraz kosztów projektu;
przygotowanie lokali do przeprowadzenia odbiorów wymaganych prawem budowlanym oraz przepisami; sanitarnymi, organizacja wykonania tych odbiorów
Opening Manager KFC Bulgaria
szkolenie kadry kierowniczej, udział w rekrutacji i treningu pracowników dla pierwszej restauracji KFC w Sofii;
praca przy kreowaniu cen i kosztów sprzedaży;
stały nadzór nad firmą budowlaną i pomoc przy rozwiązywaniu problemów technicznych;
koordynacja pracy firm z Polski, Węgier i Bułgarii, które współuczestniczyły w projekcie Mall of Sofia;
wykonywanie wszelkich zadań operacyjnych związanych z terminowym otwarciem restauracji;
po otwarciu zapewnienie wsparcia operacyjnego dla kierownictwa i zespołu.
praca przy kreowaniu cen i kosztów sprzedaży;
stały nadzór nad firmą budowlaną i pomoc przy rozwiązywaniu problemów technicznych;
koordynacja pracy firm z Polski, Węgier i Bułgarii, które współuczestniczyły w projekcie Mall of Sofia;
wykonywanie wszelkich zadań operacyjnych związanych z terminowym otwarciem restauracji;
po otwarciu zapewnienie wsparcia operacyjnego dla kierownictwa i zespołu.
Kierownik Restauracji KFC: Kraków, Zakopane, Czechowice
tworzenie krótko- i długookresowych prognoz finansowych oraz działania zmierzające do ich realizacji;
zarządzanie i dążenie do minimalizacji kosztów pracy, sprzedaży i kosztów półzmiennych;
dążenie do maksymalizacji sprzedaży i zyskowności;
zarządzanie zespołem (30-60 osób);
dbanie o najwyższą jakość produktów i obsługi;
realizowanie filozofii i kultury firmy w restauracji;
zapewnienie bezpieczeństwa klientów, pracowników, sprzętu, towarów i pieniędzy;
okresowe kontrole przestrzegania standardów i procedur;
analiza KPI i podejmowanie w razie potrzeby odpowiednich działań;
analiza finansowa akcji promocyjnych i marketingowych;
kreowanie i przeprowadzanie akcji LSM w restauracjach.
zarządzanie i dążenie do minimalizacji kosztów pracy, sprzedaży i kosztów półzmiennych;
dążenie do maksymalizacji sprzedaży i zyskowności;
zarządzanie zespołem (30-60 osób);
dbanie o najwyższą jakość produktów i obsługi;
realizowanie filozofii i kultury firmy w restauracji;
zapewnienie bezpieczeństwa klientów, pracowników, sprzętu, towarów i pieniędzy;
okresowe kontrole przestrzegania standardów i procedur;
analiza KPI i podejmowanie w razie potrzeby odpowiednich działań;
analiza finansowa akcji promocyjnych i marketingowych;
kreowanie i przeprowadzanie akcji LSM w restauracjach.
Szkolenia i kursy
1996 PDC Consensus
Komunikacja, nagradzanie i informacja zwrotna.
1997 PDC Consensus
Kierowanie i przywództwo. Budowanie zespołu.
1998 PDC Consensus
Współpraca w zespole.
2004 Schenk Institute
Sprawne kierowanie restauracją
2005 Franklin Covey
Life & Work Ballance
SEKA SA
Szkolenie dla pracodawców i osób kierujących
pracownikami - aktualizacja i uzupełnienie wiedzy
i umiejętności w zakresie bezpieczeństwa i higieny
pracy
2000, 2006
Udzielanie pierwszej pomocy przedlekarskiej
Komunikacja, nagradzanie i informacja zwrotna.
1997 PDC Consensus
Kierowanie i przywództwo. Budowanie zespołu.
1998 PDC Consensus
Współpraca w zespole.
2004 Schenk Institute
Sprawne kierowanie restauracją
2005 Franklin Covey
Life & Work Ballance
SEKA SA
Szkolenie dla pracodawców i osób kierujących
pracownikami - aktualizacja i uzupełnienie wiedzy
i umiejętności w zakresie bezpieczeństwa i higieny
pracy
2000, 2006
Udzielanie pierwszej pomocy przedlekarskiej
Specjalizacje
IT - Rozwój oprogramowania
Zarządzanie projektem
Zainteresowania
motoryzacja, sport i turystyka, historia, muzyka
Inne
Prawo jazdy: kat. B;
MS Office: zaawansowany użytkownik;
MS Office: zaawansowany użytkownik;