Grzegorz Piskorz

Doceniony w obszarze budowania strategii i business development. Rozumie biznes, potrafi interpretować wskaźniki, doskonale wie jak osiągnąć więcej niż planowano. Skoncentrowany na jakości i osiąganiu celów. Analizuje problemy i na bieżąco szuka rozwiązań

Języki

angielski
dobry

Doświadczenie zawodowe

Logo
Kierownik Projektu
Apartment Eos Sp. z o.o. S.K.A. (nowa firma wykształcona z Robo Sp. z o.o.)
Firma developerska – wyszukiwanie podwykonawców oraz nowoczesnych rozwiązań konstrukcyjnych, negocjowanie
i podpisywanie umów z podwykonawcami i kontrahentami, tworzenie kosztorysów.
Robo Sp z o.o.
kierownik projektu
 czynności niezbędne do uzyskania wymaganych zezwoleń i koncesji;
 przygotowanie kosztorysu budowy na podstawie analizy zebranych wcześniej ofert;
 wyszukiwanie dostawców i podwykonawców, negocjacja cen oraz warunków umów i gwarancji;
 nadzór nad budową lokali gastronomicznych i mieszkalnych;
 zarządzanie zespołem pracowników;
 przygotowanie harmonogramu prac, koordynacja dostaw materiałów i wyposażenia;
 nadzór nad zewnętrznymi firmami podwykonawczymi oraz odbiory powykonawcze;
 przygotowanie okresowych raportów dotyczących stopnia zaawansowania oraz kosztów projektu;
 przygotowanie lokali do przeprowadzenia odbiorów wymaganych prawem budowlanym oraz przepisami; sanitarnymi, organizacja wykonania tych odbiorów
American Restaurants Sp. z o.o.
Opening Manager KFC Bulgaria
 szkolenie kadry kierowniczej, udział w rekrutacji i treningu pracowników dla pierwszej restauracji KFC w Sofii;
 praca przy kreowaniu cen i kosztów sprzedaży;
 stały nadzór nad firmą budowlaną i pomoc przy rozwiązywaniu problemów technicznych;
 koordynacja pracy firm z Polski, Węgier i Bułgarii, które współuczestniczyły w projekcie Mall of Sofia;
 wykonywanie wszelkich zadań operacyjnych związanych z terminowym otwarciem restauracji;
 po otwarciu zapewnienie wsparcia operacyjnego dla kierownictwa i zespołu.
American Restaurants Sp. z o.o.
Kierownik Restauracji KFC: Kraków, Zakopane, Czechowice
 tworzenie krótko- i długookresowych prognoz finansowych oraz działania zmierzające do ich realizacji;
 zarządzanie i dążenie do minimalizacji kosztów pracy, sprzedaży i kosztów półzmiennych;
 dążenie do maksymalizacji sprzedaży i zyskowności;
 zarządzanie zespołem (30-60 osób);
 dbanie o najwyższą jakość produktów i obsługi;
 realizowanie filozofii i kultury firmy w restauracji;
 zapewnienie bezpieczeństwa klientów, pracowników, sprzętu, towarów i pieniędzy;
 okresowe kontrole przestrzegania standardów i procedur;
 analiza KPI i podejmowanie w razie potrzeby odpowiednich działań;
 analiza finansowa akcji promocyjnych i marketingowych;
 kreowanie i przeprowadzanie akcji LSM w restauracjach.
Logo
Zastępca kierownika restauracji KFC Kraków
Tricon Polska Sp. z o.o., Pepsico Poland Sp. z o.o.

Szkolenia i kursy

1996 PDC Consensus
Komunikacja, nagradzanie i informacja zwrotna.

1997 PDC Consensus
Kierowanie i przywództwo. Budowanie zespołu.

1998 PDC Consensus
Współpraca w zespole.

2004 Schenk Institute
Sprawne kierowanie restauracją

2005 Franklin Covey
Life & Work Ballance

SEKA SA
Szkolenie dla pracodawców i osób kierujących
pracownikami - aktualizacja i uzupełnienie wiedzy
i umiejętności w zakresie bezpieczeństwa i higieny
pracy

2000, 2006
Udzielanie pierwszej pomocy przedlekarskiej

Specjalizacje

IT - Rozwój oprogramowania
Zarządzanie projektem

Zainteresowania

motoryzacja, sport i turystyka, historia, muzyka

Inne

Prawo jazdy: kat. B;
MS Office: zaawansowany użytkownik;