Katarzyna
S.
Psycholog, Trener,
Interwent Kryzysowy,
Kierownik Personalny
Temat: Zupka Meksykanska (chilli con carne)
Moja ulubiona zupka. Najprostsza na świecie, dosyć tania, pożywna, mniam.Składniki: puszki pomidorów pelati, pól słoiczka koncentratu pomidorowego, jedna cebula, jedna kostka rosołowa, pól kilo mięsa mielonego, puszka fasoli czerwonej, starty żółty serek.
Kostka rosołowa gotuje sie razem z 2 szklankami wody w garnku, na patelni rozgrzewa sie tłuszcz a na nim cebulka na szklisto. Chwile potem do cebulki wskakuje mięso +sol+pieprz+ oregano. Do wody wskakują pomidorki pelati , a później mięsko, gotuje sie to wszystko 10 minutek dodaje czerwonej papryki ostrej ok. łyżeczkę i na ostatnie dwie minuty gotowania czerwona fasolę. na talerzyk posypać startym serem i zupa robi za cały obiad.
Opisana porcja jest mniej więcej na 5 talerzy.
Tym przepisem witam sie ze wszystkimi.