Agata C. PR
Temat: DLA ZDROWIA I DOBREGO SAMOPOCZUCIA :)
Oto kilka prostych zasad, które pomogą nam zminimalizować ryzyko wystąpienia niemiłych konsekwencji wspólnego gotowania ;)1. Po przyjściu do Lokalu każdy MUSI umyć ręce. Musi i już! :)
2. Podczas gotowania próbujemy potraw nakładając sobie na talerzyk. Ewentualnie robimy to czystą łyżką, którą następnie odkładamy do umycia w zmywarce czyli nie ładujemy jej po spróbowaniu ponownie do michy bo dosoliliśmy i chcemy sprawdzić czy już jest ok.
3. Nie pozwalajmy sobie na oblizywanie palców, próbowanie potraw z łyżek służących do mieszania/nakładania.
4. Jeśli mamy swoją łyżkę/widelec nie nakładajmy nią potraw, mówiąc wprost: co było w buzi nie ląduje później we wspólnym jedzeniu.
5. Nie obrażamy się jeśli ktoś nam zwróci uwagę żebyśmy się trzymali powyższych zasad :p
Planujemy przystawkę przygotować na godz. 19.00 a główne danie około 20.00. Wcześniejsze podjadanie będzie srogo karane :pp jak wszyscy to wszyscy żeby nikt nie miał żalu, że dla niego zabrakło.
A może sami chcecie jeszcze dorzucić jakiś pomysł dotyczący przebiegu spotkania - śmiało! :) Uwaga striptiz wykluczony chyba, że w męskim wykonaniu i nie w kuchni :ppp :)))