Rafał
Markowski
1001 pomysłów na
minutę
Temat: 13 stycznia 2010 szkolenie podstawowe
Kurs sushi.Wszystko o sushi, sashimi i maki.
Filetowanie surowej ryby, gotowanie krewetek, wodorosty,
wyrabianie wasabi, sos sojowy oraz gotowanie ryżu w domowych warunkach.
Nasze szkolenie to nie tylko wiedza oraz praktyka niezbędna do przygotowania sushi,
ale również czas spędzony w miłej i wesołej atmosferze przy wspólnym posiłku
z kieliszkiem wina w ręce
Małe kameralne grupy
max. 12 osób
Sushi dla początkujących
-historia sushi
-kryteria wyboru ryby oraz pokaz filetowania
-przygotowanie ryżu i zaprawy
-hosomaki (z jednym składnikiem)
-futomaki ( z wieloma składnikami)
-uramaki ( z ryzem na zewnątrz)
-nigiri
- podstawowe składniki
(łosoś, tuńczyk, krewetka, ogórek, oliwki, paluszki krabowe, rzepa, tykwa, awokado, serek)
-trening praktyczny
-konkurs z nagrodami
-degustacja wina japońskiego
Każdy z uczestników otrzymuje od Sushi Academy dyplom ukończenia kursu
Pytania oraz zapisy
511 160 610 Rafał
500 195 901 Maja
zapisy@szkoleniasushi.pl
Adres, w którym odbywa się kurs sushi
ul. Obozowa 61, Warszawa
Szkolenia odbywają się, w każdą środę miesiąca o godzinie 18:00Rafał Markowski edytował(a) ten post dnia 12.01.10 o godzinie 12:35