Temat: Źli ludzie, bo karmią Whiskas'em
Alicja B.:
Arkadiusz G.:
To nie kupuj kociego zarcia, ktore jest do bani a kup mieso drobiowe lub wolowe, pomiel, przemroz je i podaj kotu. Na pewno bedzie zadowolony a i z kilograma miesa bedzie wiecej i lepsze jedzenie niz z puszki whiskasa.
Pozdr.
Przeczytaj raz jeszcze - napisałam ten wątek nie po to, by debatować o wyższości lepszych karm nad Whiskasami, a o sytuacjach finansowych, gorszych niż sądzisz, gdzie człowiek sam nie je tak jak powinien. I gwoli ścisłości, mięso jest drogie, szczególnie wołowina.
A pomijając ten aspekt, o którym napisałam w głównym poście, to chyba wiesz, że zwierzęta hodowlane są pędzone antybiotykami i innymi świństwami? I co? Myślisz, że wymrożenie takiego mięsa cokolwiek pomoże??? I najgorsze są w tym względzie właśnie kurczaki..
Z całym szacunkiem i sympatią dla autorki tej wypowiedzi, chciałam zauwazyć , że w skład karm, zarówo suchych , jak i mokrych wchodzi mniej lub wiecej mięsa, wiec i te "świństwa" i tam się dostaną.
Własnie o gotowaniu dla kotów mówiłam w kontekście tego, aby nie kupować tych najtańszych saszetek, w których nie wiadomo co się mieści, bo jak podają skład 4% miesa, to ja się pytam co jeszcze jest w nich takiego cennego dla naszych drapieżników domowych.
Jeżeli kogoś nie stać na karmy, niech lepiej zrobi sam jedzonko dla pupila. Nie mówię o drogim mięsie. Proszę ugootować same 4 porcje rosołowe z marchewą(może dodać jakieś żyłki z wołowiny, może kawałek udka kurczaka, serc , czy żołądków). Starannie obrać mięsko z tych porcji rosołowych , zmiksować jak zupkę dla dzieci i zagęścić niewielką ilością kleiku ryżowego, Zamrozić porcje i podawać rozmrożone. Cena tych porcji rosołowych to ok. 1,2zł ,marchewka, kleik ryżowy - super tania.Może za oszczędzone pieniążki kupić troszkę dobrej, suchej karmy, albo kawałek wołowiny gulaszowej (ok. 16zł a kg)
Uważam, że te wypowiedzi są na temat. Nie ma kaski na lepsze, droższe karmy, można zrobić smamu i już!!! Po co kupować takie wynalazki, w których nie wiadomo co jest oprócz tych 4% mięsa???
Magdalena Grzegorzewska edytował(a) ten post dnia 16.11.08 o godzinie 16:17