Katarzyna
Z.
aktualna praca:
koordynacja
projektów,
szkolenia,
wdrażan...
Temat: Kraków: Wiem co jem! - menu na jesień i zimę 22.10.2011
"Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem" Hipokrates (460 - 359 r. p.n.e)W okresie jesienno - zimowym trudniej o urozmaicenie codziennego jadłospisu. Skończył się już sezon na większość lokalnych produktów roślinnych i wydawać by się mogło, że jedyne, co pozostaje to sięgnąć po bardziej tropikalne warzywa i owoce. Tylko, czy to faktycznie najlepszy pomysł?
Kiedy temperatura na zewnątrz spada, a dni stają się krótsze, częściej wpadamy w kiepski nastrój, pogarsza się odporność, a brak aktywności fizycznej i większy apetyt łatwo stają się przyczyną nadprogramowych kilogramów. Warto wówczas wiedzieć, co na te kilka miesięcy powinno częściej zagościć w menu, aby organizm skuteczniej bronił się przed infekcjami, dopisywało nam dobre samopoczucie i, co najważniejsze, nie zabrakło żadnych cennych składników. Jeśli zatem chcesz uzyskać kilka przydatnych w kuchni i podczas zakupów wskazówek, zapraszam na warsztat.
Uczestniczki zajęć po zapoznaniu się z podstawowymi zaleceniami żywieniowymi samodzielnie ułożą w ramach warsztatu jadłospis i przygotują jeden z jesienno - zimowych przysmaków. Na zakończenie zajęć każdy otrzyma również kilka przykładowych planów żywieniowych oraz smacznych i prostych przepisów.
WIĘCEJ INFORMACJI, REZERWACJE:
http://www.poskrzydla.rubikon.pl/wiem_co_jem.html