Tomasz
R.
Wyjątki od reguły
stanowią o uroku
życia.
Temat: załączniki do ustawy..
a jaką stawkę zastosować dla mięsa i wyrobów z mięsa?są w tej chwili grupowane pod tym samym PKWiU i występują w załączniku 3 (8%)(poz. 24 ex 10.1 Mięso i wyroby z mięsa, zakonserwowane, z wyłączeniem:
1) tłuszczów technicznych,
2) produktów ubocznych garbarń,
3) skór i skórek, niejadalnych,
4) piór, puchu, pierza i skórek ptaków.)
i załączniku 10 (5%)(poz. 17 ex 10.1 Mięso i wyroby z mięsa, zakonserwowane, z wyłączeniem:
1) tłuszczów technicznych,
2) produktów ubocznych garbarń,
3) skór i skórek, niejadalnych,
4) piór, puchu, pierza i skórek ptaków.)
Może 5% a może 8% ?