Jan Mikołajski

Jan Mikołajski Auditor, ISOmanager

Temat: specjaliści od wdrażania HACCP

Witam serdecznie, zapraszamy do kontaktu wszystkie osoby zainteresowane obniżeniem kosztów wdrażania systemów HACCP: http://isomanager.pl/kontakt

Pozdrawiam,

Jan Mikołajski
ISO-Manager Sp. z.o.o.

konto usunięte

Temat: specjaliści od wdrażania HACCP

Witaj, jestem zainteresowany wdrożeniem systemu HACCP, jednak istnieje wymóg aby ten system był wdrożony przez podmiot akredytowany. Czy istnieje w ogóle akredytacja podmiotów wdrażających HACCP?
Radosław Szczerski

Radosław Szczerski Inspektor Ochrony
Danych, Compliance
Officer, Audytor i
T...

Temat: specjaliści od wdrażania HACCP

Nie. Wymaganie które nie ma sensu.

W Polsce akredytacja jest prowadzona przez Polskie Centrum Akredytacji w Warszawie i możesz akredytować się np z działalności laboratoryjnej (lab. badawcze lub wzorcujące), organizowania badania biegłości, czy certyfikacji systemów/wyrobów .
Są też inne organizacje, które nadają tzw akredytację ministerialną np wyższym uczelniom lub szpitalom w zakresie ich działalności - sprawy finansowania.

W zakresie Systemu HACCP można się certyfikować (firmy typu DEKRA, PCBC, BSI itd), możesz szukac firmy która ma jakiś certyfikat ISO 9001 w zakresie szkoleniowo-doradczym.

Jak się nie boisz :) to sam wprowadź System HACCP - droga optymalna - system ten jest dla ludzi - stosunkowo prosty - przynajmniej będziesz wiedział po co to wszystko jest w Twojej firmie.

Poszukaj dobrego szkolenia. Pozdrawiam

konto usunięte

Temat: specjaliści od wdrażania HACCP

dokładnie jak wyżej
"Zrób to sam" jak Adam Słodowy
Idź na szkolenie i zaprojektuj sobie system sam. Sam będziesz go aktualizował, kiedy zajdzie potrzeba i zmusi to Ciebie do odpowiedzenia sobie na pytania: jakie są zagrożenia na poszczególnych etapach, jak je kontroluję, czy je kontroluję, jak mogę zrobić to lepiej.
Jak dostaniesz "gotowca" to wyląduje w szafie...
Fabian Smela

Fabian Smela Processing
Specialist / Office
Coordinator

Temat: specjaliści od wdrażania HACCP

Witam,

Mój dobry kolega ukończył studia w zakresie technologii żywności i chętnie pomoże w przebrnięciu przez gąszcz przepisów, napisze księgę HACCP i wykona projekty technolog. na potrzeby lokalu. Może nawet pomóc przy odbiorze przez SANEPID oraz w wyszkoleniu pracowników. Podejrzewam, że nie byłoby problemu, żeby nawet nauczył Cię wykonywania tego wszystkiego samodzielnie, żeby tego nie zlecać komuś "z zewnątrz". Można się kontaktować ze mną tutaj na goldenline.
Alicja Dowiedczyk

Alicja Dowiedczyk Technolog żywności,
SZJ

Temat: specjaliści od wdrażania HACCP

Dzień dobry,

Nazywam się Alicja Dowiedczyk i zachęcam do zapoznania się z moją ofertą. Od wielu lat pomagam swoim klientom sprostać obowiązkowi HACCP - tworzę dokumentację, wdrażam system i prowadzę szkolenia.

Co więcej?
- prowadzę swoją, małą firmę - sama decyduje o cenach - duża elastyczność w negocjacjach,
- przez 8 lat zdążyłam zdobyć na tyle doświadczenia, by móc powiedzieć że jestem nie tylko wyuczonym "teoretykiem", ale wiem jak praktycznie podejść do sprawy,
- każdego klienta traktuję indywidualnie, wiedząc że nie ma dwóch takich samych przypadków i potrzeb; nie korzystam z gotowców czy też szablonów - to się nie sprawdza, niespójność wyjdzie przy pierwszej kontroli,
- staram się unikać przerostu formy nad treścią,
- biorę pełna odpowiedzialność za swoją pracę, na każdej stronie dokumentacji podpisuję się własnoręcznie, jeśli konieczne są poprawki wykonuję je nieodpłatnie,
- przy współpracy staję się dla klienta jego "prywatnym sanepidowcem", zajrzę w każdy kąt i wskażę błędy tylko po to, by pomóc poprawić niedoskonałości; poprzez to wizyta Sanepidu nie musi wiązać się już ze stresem i niepokojem,
- nawet po zakończeniu współpracy ze swoimi klientami utrzymuje kontakt i zawsze służę radą i pomocą,
-oczywiście posiadam kierunkowe wykształcenie (mgr inż Technologii Żywności +dodatkowe kursy i szkolenia).

- oferuję również kompleksowe usługi: wykonanie projektu technologicznego niezbędnego do uruchomienia obiektu + projekt dokumentacji HACCP

Po niskich kosztach i zachowaniem zdrowego rozsądku tez można wdrożyć HACCP!

Więcej na http://arscogito.pl

Pozdrawiam
Alicja Dowiedczyk

Następna dyskusja:

innowacyjna platforma do wd...




Wyślij zaproszenie do