Anna
Kaniszewska
Student, Akademia
Rolnicza im. Hugona
Kołłątaja w Krakowie
Mieczysław
Obiedziński
Dyrektor operacyjny,
Auditor wiodący TÜV
SÜD MS
Temat: Restauracje i wprowadzanie systemu HACCP
Anna Kaniszewska:
Proszę o zamieszczanie swoich spostrzeżeń odnośnie wdrażania systemu HACCP w restauracjach, czy system ten istnieje tylko napapierze?? czy jest żywym i funkcjonującym tworem??
TO zależy od nastawienia Szefostwa...jeżeli rozumieją filozofię to dalej jest łatwiej.
jak logicznie tworząc plan HACCP ogarnąć chaos jaki panuje przy produkcji w żywieniu zbiorowym otwartym??
Chaos? Podaj trochę przykładów. Skupić się na głównych zagrożeniach jakie mogą wystąpić ( przechowywanie, zdrowie pracowników, czystość, obróbka termiczna i inne zagrożenia)
liczę na propozycje
rozwiązania rejestru kontroli dostaw i przepływu towarów w momencie gdy Firma posiada jeden magazyn główny i kuchnię wytwarzającą półprodukty oraz sieć lokali do których te artykuły spożywcze oraz poddane wstępnej obróbce surowce trafiają?
Wejście na magazyn (przyjęcie) Oraz przyjęcie w lokalu (ilość,rodzaj, dzień przyjęcia).
Arleta
W.
Fundacja Żółty
Kapelusz
Temat: Restauracje i wprowadzanie systemu HACCP
Anna Kaniszewska:O jakim chaosie mówisz?
Proszę o zamieszczanie swoich spostrzeżeń odnośnie wdrażania systemu HACCP w restauracjach, czy system ten istnieje tylko na papierze?? czy jest żywym i funkcjonującym tworem?? jak logicznie tworząc plan HACCP ogarnąć chaos jaki panuje przy produkcji w żywieniu zbiorowym otwartym??
liczę na propozycje
rozwiązania rejestru kontroli dostaw i przepływu towarów w momencie gdy Firma posiada jeden magazyn główny i kuchnię wytwarzającą półprodukty oraz sieć lokali do których te artykuły spożywcze oraz poddane wstępnej obróbce surowce trafiają?Zgadzam się z Mieczysławem ,czy system funkcjonuje faktycznie czy tylko na papierze zalezy od szefostwa.Wdrazałam HACCP w bardzo duzych restauracjach i zapewniam Cie,że system funkcjonuje tam świetnie,chociaż oczywiście wymagało to czasu.
Temat: Restauracje i wprowadzanie systemu HACCP
Do tępienia nornic, szczurów, kun i różnych szkodników jak pluskwy itp polecam sprawdzoną i wyspecjalizowaną firmę, gdyż tutaj chodzi o dobór środków i stałą obsługę. Ja mam lokal gastronomiczny i muszę co jakiś czas korzystać z firmy DDD. Firma Efekt DDD https://efektddd.pl/ wykonuje dla mnie dezynsekcje i inne rzeczy, działają na terenie woj. małopolskiego i śląskiego. Wdrażali mi HACCP, wszystko monitorują. Także firma godna polecenia, też zajmują się klientem indywidualnym B2C.Kontakt:
Dawid Markowski
ul. Olszyny 47
34-120 Andrychów
tel. 600 443 462
e-mail: efektddd@gmail.com
efekt.ddd@wp.pl
Podobne tematy
-
System HACCP » Wpływ systemu HACCP na bezpieczeństwo żywności -
-
System HACCP » Pełnomocnik Systemu HACCP -
-
System HACCP » Auditor wewnętrzny systemu HACCP -
-
System HACCP » [KATOWICE] Poszukuję towarzysza: szkolenie - Auditor... -
-
System HACCP » bezpłatne opracowanie i wdrożenie systemu HACCP -
-
System HACCP » Poszukuję profesjonalnego szkolenia z podstaw GMP/GHP i... -
-
System HACCP » Kraków: Szkolenie Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania... -
-
System HACCP » Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem... -
-
System HACCP » Zapraszam na szkolenie pełnomocnik i auditor wewnętrznego... -
-
System HACCP » Szkolenia z zakresu systemu HACCP -
Następna dyskusja: