Monika Kaniecka

Monika Kaniecka Kierownik ds.
kontroli jakości

Temat: haccp w piekarni

Witam
Gdzie "zazwyczaj" są ustalane CCP/CP w piekarni?
Pozdrawiam
Anna M Avraham Makahleh

Anna M Avraham Makahleh HSE Manager IPP4
Power Plant Project
Amman Jordan

Temat: haccp w piekarni

Monika Kaniecka:
Witam
Gdzie "zazwyczaj" są ustalane CCP/CP w piekarni?
Pozdrawiam

Sita, magnesy,alergeny (te silne jak sezam etc), detektor metalu i jesli producent mrozi
produkt lub go wychladza to rowniez chlodnia.
Pozdrawiam
AnnaAnna M Avraham edytował(a) ten post dnia 09.03.10 o godzinie 20:48
Monika Kaniecka

Monika Kaniecka Kierownik ds.
kontroli jakości

Temat: haccp w piekarni

Panie, z jednego z powiatowych sanepidów z woj. mazowieckiego, stwierdziły, ze rozkręcenie automatycznego sita w piekarni jest większym zagrożeniem niż kontrola pozostałości na nim i dlatego nie może to być CCP, a jakie jeszcze inne uwagi miały to nawet nie chce mi się pisać bo są żenujące i pokazują jaki "poziom wiedzy" reprezentują kontrolujący.
Pozdrawiam
Estera Konieczko

Estera Konieczko BG & GK Sp z o.o.
Jakość Zarządzanie
Doradztwo

Temat: haccp w piekarni

Monika Kaniecka:
Witam
Gdzie "zazwyczaj" są ustalane CCP/CP w piekarni?
Pozdrawiam

Witam

Podstawowa kwestia to różnica pomiędzy CCP a CP. CCP (Critical Control Point) jest to miejsce, proces lub surowiec, który musimy nadzorować ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
CP(Control Point) to zwykły punkt kontrolny, potrzebny nam w przebiegu produkcji.
Pozdrawiam



Wyślij zaproszenie do