Temat: sushi w Warszawie
kochani i przyszedł czas na nowy numer 1 (to co napiszę może sprawic wrażenie że zostałem skorumpowany stosem kolorowych talerzyków , rozczaruje Was , rachunek został pokryty gotówką:).
SushiZushi na Żurawiej , bo o tym chcę opowiedzieć. Knajpa powstała , co ewidentnie widac na bazie doświadczeń Sakany i Tomo .Ci sami ludzie którzy tam pracowali , świetny Maciek z Sakany.
Wybór lepszy niż tamże , duża karta dodatkowa oprócz talerzyków.
Ryba świeża , pomysły rewelacyjne , oprócz tego klasyczne hity z tamtych miejsc : pieczony łosoś w makach , tatar łosoś i tuńczyk , sashimi z Yellow Taila , ebitempury - wszystko na najwyższym poziomie . Dodatkowo nowe wynalazki chłopaków.
Ceny - nieco drożej niż w Sakanie , ale w normie , biorąc pod uwagę porcje wychodzi taniej niż w większości kiepskich suszarni.
Dla tych którzy lubią nowoczesne i europejskie sushi - rewelacja , dla ortodoksów ze wschodu - nie warto wchodzić:)