Jakub
Hartman
Kuchnia Japonska od
A do Z
Leszek K. Optymalizator
Radosław
Bolałek
http://twitter.com/H
anamiPL Właściciel,
Hanami
Temat: Noże
Jeśli chodzi o tradycyjne japońskie, to nasza firma sprowadza takowe z Japonii (możemy mieć nawet coś na stanie). Na razie nikt nie narzekał. :)Zależy co potrzeba. Ewentualnie proszę kontakt na skrzynkę.
Maciej Rydz Zu-shi Man
Piotr
Biesiadecki
Szef produkcji,
Granpian, Handa-
Japonia
Temat: Noże
Ja mam dostep do wszystkich nozy, jakie sobie zyczysz? Okresl kwote, jakiej wielkosci, czy amatorsko czy zawodowo?Czy umiesz ostrzyc?
konto usunięte
Temat: Noże
witam,czy prawdą jest to, że noze do susshi sa odwrotnie ostrzone? :)?
Piotr
Biesiadecki
Szef produkcji,
Granpian, Handa-
Japonia
Temat: Noże
Co to znaczy odwrotnie ostrzone?? Noz do sushi czyli klasyczna Yanagiba jest jednostronnie ostrzony.Piotr Biesiadecki edytował(a) ten post dnia 18.01.11 o godzinie 03:02
Piotr
Biesiadecki
Szef produkcji,
Granpian, Handa-
Japonia
Temat: Noże
LESZEK K.:Po pierwsze, nie ma nozy do sushi, po drugie, w informacji zawartej na temat nozy Kasumi, pisza bzdury.Fabryka w Seki nie jest jedyna na swiecie, jest wiele fabryk w Japonii, najwieksze skupiska sa w Sakai kolo Osaki. Pozatym technologia nozy Kasaumi jest zupelnie inna niz w opisie. Noze Kasumi ma "laminaty" tzw. "damasty", w srodku jest rdzen, prawdopodobnie VG10.
spróbuj tutaj:
http://www.horecasupply.info/shop/index.php?main_page=...
Piotr
Biesiadecki
Szef produkcji,
Granpian, Handa-
Japonia
Temat: Noże
Maciej Rydz:Rzeczywiscie potezny wybor ;), jeden noz 24 cm Yanagiba z raczka z wisni? Chyba z magnolii.
Osobiście polecam noże FDick asiacut dobra cena, jeszcze lepsza jakość.
http://fdick.pl