Seweryn Kosmala IS Service Leader HR
Wojtek Szywalski PressPadApp.com
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Witaj,Tak. Wrażenia z lokalu ok, lecz uczucia co do sushi mam co najmniej mieszane.
Nigiri było akceptowalne, natomiast sashimi podali owinięte w kulkę słodkiego ryżu i chyba(!) majonezu. Nie bardzo mi to pasowało.
Spróbowałem też Maki i Kalifornia-maki. Były smaczne lecz po majonezowym tuningu ;[
Osobiście wolę EDO.
Pamiętaj proszę, że jest to moje subiektywne odczucie.
p.s byłem w piątek czyli rybka była świeża ;)
p.p.s wiesz czy w Krakowie podają gdzieś Chirashi?
konto usunięte
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
czyli to w piątki ryby łowią? :)Wojtek Szywalski PressPadApp.com
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Marcin Pierzchalski:
czyli to w piątki ryby łowią? :)
:) W Krakowie dostawy tych zacnych istot wodnych odbywają się w Czwartki ;-)
konto usunięte
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
iiii tam, to chyba jakas mocno zakurzona informacja :)Wojtek Szywalski PressPadApp.com
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Marcin Pierzchalski:
iiii tam, to chyba jakas mocno zakurzona informacja :)
Marcin: w takim razie bardzo proszę o nawrócenie mnie na właściwą ścieżkę, bo widzę że "z branży susharnianej" jesteś ;)
konto usunięte
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
już jest kilka firm, na krakowskim rynku dostarczających szeroki asortyment ryb i owoców morza, świeże mule można kupić praktycznie przez cały tydzień - pewnie są sprowadzane raz w tygodniu fakt ale rożne firmy robią to w rożne dni, niektóre maja dostawy kilka razy w tygodniu.do tego warszawscy dostawcy którzy dostarczają swoje produkty do Krakowa - jest w czym wybierać (choć wciąż mało moim zdaniem)
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
hmm jeśli chcesz zrobić w domu to w czwartki w makro są dostawy :)Ps. sushi w edo wg mnie wcale nie jest takie dobre, szczerze mówiąc nie jadłam dobrego sush i Krakowie... A co do nowego lokalu dzieki za info trzeba będzie wypróbować :)
konto usunięte
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
w domu robiac skazana jestes na takie miejsca jak makro lub inne ogolnodostepne sklepy z rybnym działemjednak restauracje i bary nie zaopatrują sie w makro (przynajmniej taka mam nadzieję :)) a w specjalistycznych hurtowniach
Anna Dymek Office Manager
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
ide dzis do nowej shusharni, opowiem jak było.A jestem zmuszona iść gdyż dodzwonienie sie do youmiko sushi jest niemożliwe :(
Wojtek Szywalski PressPadApp.com
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Marcin Pierzchalski:
już jest kilka firm, na krakowskim rynku dostarczających szeroki asortyment ryb i owoców morza, świeże mule można kupić praktycznie przez cały tydzień - pewnie są sprowadzane raz w tygodniu fakt ale rożne firmy robią to w rożne dni, niektóre maja dostawy kilka razy w tygodniu.
do tego warszawscy dostawcy którzy dostarczają swoje produkty do Krakowa - jest w czym wybierać (choć wciąż mało moim zdaniem)
Dzięki za info.
Co do jakości sushaka w Polsce to zauważyłem, że po prostu trzeba trafić. Niestety Lokale jeszcze nie zachowują nazwijmy to powtarzalności ;D Jednak nie ma się co dąsać bo z miesiąca na miesiąc jest lepiej ;)
Justyna Juta Korusiewicz politolog; stylista
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Witam!Wedlug mnie Genji Premium-restauracja na Dietla serwuje bardzo dobre sushi. Polecam zestawy lunchowe - na ktore skladaja sie m.in nigiri, koreczki, sashimi oraz koreanska kapusta -kimchi. Zestaw wyborny, podawany z zupa miso oraz zielona herbata. Narazie nie mialam okzaji skosztowac zbyt wielu potraw ale wszystko w swoim czasie :)generalnie jestem na tak.
Tomasz
Kozieł
właściciel,
Restauracja Musso
Sushi
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Witam,pytaliście o Genji Sushi na Dietla.
Według mnie, sushi całkiem przeciętne.
Niektóre nigiri bez smaku ( halibut ).
Maki w porządku, z wyjątkiem maków w tempurze.
Panierka bardzo ciężka, przytłaczająca smak ryby i ryżu.
Co do wystroju, to podobają mi się małe salki w podziemiach.
Monika
L.
Student, Uniwersytet
Jagielloński w
Krakowie
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Wojtek Szywalski:
Witaj,
Tak. Wrażenia z lokalu ok, lecz uczucia co do sushi mam co najmniej mieszane.
Nigiri było akceptowalne, natomiast sashimi podali owinięte w kulkę słodkiego ryżu i chyba(!) majonezu. Nie bardzo mi to pasowało.
Spróbowałem też Maki i Kalifornia-maki. Były smaczne lecz po majonezowym tuningu ;[
Osobiście wolę EDO.
Pamiętaj proszę, że jest to moje subiektywne odczucie.
p.s byłem w piątek czyli rybka była świeża ;)
p.p.s wiesz czy w Krakowie podają gdzieś Chirashi?
To ja może sprostuję...
Sashimi nie podajemy owinięte w "kulkę słodkiego ryżu" ,czy też majonezu. Sashimi to kawałek surowej ryby i z definicji nie jest podawane z czymkolwiek. Gdyby do sashimi dolepić kulkę ryżu nie byłoby to już sashimi tylko nigiri, gdyby dołożyć jeszcze majonez to nie mam pojęcia czym by to było...
Jedyne tradycyjne maki jakie mamy z majonezem to avocado maki.Skoro nie lubi Pan majonezu wystarczyło zerknąć w kartę na skład maków-tam wszystko jest napisane..
California Roll ani California Salmon Roll nie zawierają w swoim składzie majonezu..
Nie dostajemy ryb we czwartki..
Podajemy Chirashi na specjalne życzenie klienta
Radzę Szanownemu Panu obserwować co się je lub gdzie się je- może pomylił Pan lokale..
Pozdrawiam serdecznie
Wojtek Szywalski PressPadApp.com
Temat: Nowa susharnia w Krakowie
Monika Lazar:
Wojtek Szywalski:
Witaj,
Tak. Wrażenia z lokalu ok, lecz uczucia co do sushi mam co najmniej mieszane.
Nigiri było akceptowalne, natomiast sashimi podali owinięte w kulkę słodkiego ryżu i chyba(!) majonezu. Nie bardzo mi to pasowało.
Spróbowałem też Maki i Kalifornia-maki. Były smaczne lecz po majonezowym tuningu ;[
Osobiście wolę EDO.
Pamiętaj proszę, że jest to moje subiektywne odczucie.
p.s byłem w piątek czyli rybka była świeża ;)
p.p.s wiesz czy w Krakowie podają gdzieś Chirashi?
To ja może sprostuję...
Sashimi nie podajemy owinięte w "kulkę słodkiego ryżu" ,czy też majonezu. Sashimi to kawałek surowej ryby i z definicji nie jest podawane z czymkolwiek. Gdyby do sashimi dolepić kulkę ryżu nie byłoby to już sashimi tylko nigiri, gdyby dołożyć jeszcze majonez to nie mam pojęcia czym by to było...
Jedyne tradycyjne maki jakie mamy z majonezem to avocado maki.Skoro nie lubi Pan majonezu wystarczyło zerknąć w kartę na skład maków-tam wszystko jest napisane..
California Roll ani California Salmon Roll nie zawierają w swoim składzie majonezu..
Nie dostajemy ryb we czwartki..
Podajemy Chirashi na specjalne życzenie klienta
Radzę Szanownemu Panu obserwować co się je lub gdzie się je- może pomylił Pan lokale..
Pozdrawiam serdecznie
Monika,
Dziękuję za pouczenie mam tylko pytanie czy zawsze używasz takiego tonu?
Twoja wypowiedź uświadomiła mi, że wyraziłem się niezbyt dokładnie - shame on me ;)
Powinienem napisać, że "sashimi było podane na słodkiej papce ryżowej", która niestety przekazywała swój smak rybce, co nie wpływało pozytywnie na jej smak. Nie tylko mi to nie "podchodziło", ale i moim japońskim towarzyszom ;)
Kropka.
Zapewniam Cię, że zwracam uwagę na to co i gdzie jem, a ostatnie Twoje zdanie kierowane do mnie sugeruje, że jakoby jadam w "odmiennych stanach świadomości" ;) skoro nie wiem co się ze mną dzieje. Czy taka była intencja Twojej wypowiedzi?
Podobne tematy
-
sushi » Co polecacie w Krakowie pilne -
-
sushi » Sushi w Krakowie za pół ceny!!! -
-
sushi » Kurs Sushi w Krakowie -
-
sushi » Jedz ile chcesz za jedyne 40pln - Nowa promocja w... -
-
sushi » Nowy sklep-japońskie produkty w Krakowie!! -
-
sushi » skladniki -gdzie mozna kupic w krakowie -
-
sushi » SUSHI W KRAKOWIE -
-
sushi » warsztaty kulinarne sushi w krakowie -
-
sushi » Nowa Narada w CH 3 Stawy w Katowicach -
-
sushi » NOWA SUSZARNIA NA PRADZE POŁUDNIE -
Następna dyskusja: