Seweryn Kosmala

Seweryn Kosmala IS Service Leader HR

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Czy ktos moze byl juz w nowej susharni w Krakowie na Dietla? Jak wrazenia?
Wojtek Szywalski

Wojtek Szywalski PressPadApp.com

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Witaj,

Tak. Wrażenia z lokalu ok, lecz uczucia co do sushi mam co najmniej mieszane.
Nigiri było akceptowalne, natomiast sashimi podali owinięte w kulkę słodkiego ryżu i chyba(!) majonezu. Nie bardzo mi to pasowało.

Spróbowałem też Maki i Kalifornia-maki. Były smaczne lecz po majonezowym tuningu ;[

Osobiście wolę EDO.

Pamiętaj proszę, że jest to moje subiektywne odczucie.

p.s byłem w piątek czyli rybka była świeża ;)
p.p.s wiesz czy w Krakowie podają gdzieś Chirashi?

konto usunięte

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

czyli to w piątki ryby łowią? :)
Wojtek Szywalski

Wojtek Szywalski PressPadApp.com

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Marcin Pierzchalski:
czyli to w piątki ryby łowią? :)

:) W Krakowie dostawy tych zacnych istot wodnych odbywają się w Czwartki ;-)

konto usunięte

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

iiii tam, to chyba jakas mocno zakurzona informacja :)
Wojtek Szywalski

Wojtek Szywalski PressPadApp.com

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Marcin Pierzchalski:
iiii tam, to chyba jakas mocno zakurzona informacja :)

Marcin: w takim razie bardzo proszę o nawrócenie mnie na właściwą ścieżkę, bo widzę że "z branży susharnianej" jesteś ;)

konto usunięte

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

już jest kilka firm, na krakowskim rynku dostarczających szeroki asortyment ryb i owoców morza, świeże mule można kupić praktycznie przez cały tydzień - pewnie są sprowadzane raz w tygodniu fakt ale rożne firmy robią to w rożne dni, niektóre maja dostawy kilka razy w tygodniu.
do tego warszawscy dostawcy którzy dostarczają swoje produkty do Krakowa - jest w czym wybierać (choć wciąż mało moim zdaniem)

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

hmm jeśli chcesz zrobić w domu to w czwartki w makro są dostawy :)

Ps. sushi w edo wg mnie wcale nie jest takie dobre, szczerze mówiąc nie jadłam dobrego sush i Krakowie... A co do nowego lokalu dzieki za info trzeba będzie wypróbować :)

konto usunięte

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

w domu robiac skazana jestes na takie miejsca jak makro lub inne ogolnodostepne sklepy z rybnym działem
jednak restauracje i bary nie zaopatrują sie w makro (przynajmniej taka mam nadzieję :)) a w specjalistycznych hurtowniach
Anna Dymek

Anna Dymek Office Manager

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

ide dzis do nowej shusharni, opowiem jak było.
A jestem zmuszona iść gdyż dodzwonienie sie do youmiko sushi jest niemożliwe :(
Wojtek Szywalski

Wojtek Szywalski PressPadApp.com

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Marcin Pierzchalski:
już jest kilka firm, na krakowskim rynku dostarczających szeroki asortyment ryb i owoców morza, świeże mule można kupić praktycznie przez cały tydzień - pewnie są sprowadzane raz w tygodniu fakt ale rożne firmy robią to w rożne dni, niektóre maja dostawy kilka razy w tygodniu.
do tego warszawscy dostawcy którzy dostarczają swoje produkty do Krakowa - jest w czym wybierać (choć wciąż mało moim zdaniem)

Dzięki za info.

Co do jakości sushaka w Polsce to zauważyłem, że po prostu trzeba trafić. Niestety Lokale jeszcze nie zachowują nazwijmy to powtarzalności ;D Jednak nie ma się co dąsać bo z miesiąca na miesiąc jest lepiej ;)
Justyna Juta Korusiewicz

Justyna Juta Korusiewicz politolog; stylista

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Witam!
Wedlug mnie Genji Premium-restauracja na Dietla serwuje bardzo dobre sushi. Polecam zestawy lunchowe - na ktore skladaja sie m.in nigiri, koreczki, sashimi oraz koreanska kapusta -kimchi. Zestaw wyborny, podawany z zupa miso oraz zielona herbata. Narazie nie mialam okzaji skosztowac zbyt wielu potraw ale wszystko w swoim czasie :)generalnie jestem na tak.
Tomasz Kozieł

Tomasz Kozieł właściciel,
Restauracja Musso
Sushi

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Witam,
pytaliście o Genji Sushi na Dietla.
Według mnie, sushi całkiem przeciętne.
Niektóre nigiri bez smaku ( halibut ).
Maki w porządku, z wyjątkiem maków w tempurze.
Panierka bardzo ciężka, przytłaczająca smak ryby i ryżu.
Co do wystroju, to podobają mi się małe salki w podziemiach.
Monika L.

Monika L. Student, Uniwersytet
Jagielloński w
Krakowie

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Wojtek Szywalski:
Witaj,

Tak. Wrażenia z lokalu ok, lecz uczucia co do sushi mam co najmniej mieszane.
Nigiri było akceptowalne, natomiast sashimi podali owinięte w kulkę słodkiego ryżu i chyba(!) majonezu. Nie bardzo mi to pasowało.

Spróbowałem też Maki i Kalifornia-maki. Były smaczne lecz po majonezowym tuningu ;[

Osobiście wolę EDO.

Pamiętaj proszę, że jest to moje subiektywne odczucie.

p.s byłem w piątek czyli rybka była świeża ;)
p.p.s wiesz czy w Krakowie podają gdzieś Chirashi?


To ja może sprostuję...

Sashimi nie podajemy owinięte w "kulkę słodkiego ryżu" ,czy też majonezu. Sashimi to kawałek surowej ryby i z definicji nie jest podawane z czymkolwiek. Gdyby do sashimi dolepić kulkę ryżu nie byłoby to już sashimi tylko nigiri, gdyby dołożyć jeszcze majonez to nie mam pojęcia czym by to było...

Jedyne tradycyjne maki jakie mamy z majonezem to avocado maki.Skoro nie lubi Pan majonezu wystarczyło zerknąć w kartę na skład maków-tam wszystko jest napisane..

California Roll ani California Salmon Roll nie zawierają w swoim składzie majonezu..

Nie dostajemy ryb we czwartki..

Podajemy Chirashi na specjalne życzenie klienta

Radzę Szanownemu Panu obserwować co się je lub gdzie się je- może pomylił Pan lokale..

Pozdrawiam serdecznie
Wojtek Szywalski

Wojtek Szywalski PressPadApp.com

Temat: Nowa susharnia w Krakowie

Monika Lazar:
Wojtek Szywalski:
Witaj,

Tak. Wrażenia z lokalu ok, lecz uczucia co do sushi mam co najmniej mieszane.
Nigiri było akceptowalne, natomiast sashimi podali owinięte w kulkę słodkiego ryżu i chyba(!) majonezu. Nie bardzo mi to pasowało.

Spróbowałem też Maki i Kalifornia-maki. Były smaczne lecz po majonezowym tuningu ;[

Osobiście wolę EDO.

Pamiętaj proszę, że jest to moje subiektywne odczucie.

p.s byłem w piątek czyli rybka była świeża ;)
p.p.s wiesz czy w Krakowie podają gdzieś Chirashi?


To ja może sprostuję...

Sashimi nie podajemy owinięte w "kulkę słodkiego ryżu" ,czy też majonezu. Sashimi to kawałek surowej ryby i z definicji nie jest podawane z czymkolwiek. Gdyby do sashimi dolepić kulkę ryżu nie byłoby to już sashimi tylko nigiri, gdyby dołożyć jeszcze majonez to nie mam pojęcia czym by to było...

Jedyne tradycyjne maki jakie mamy z majonezem to avocado maki.Skoro nie lubi Pan majonezu wystarczyło zerknąć w kartę na skład maków-tam wszystko jest napisane..

California Roll ani California Salmon Roll nie zawierają w swoim składzie majonezu..

Nie dostajemy ryb we czwartki..

Podajemy Chirashi na specjalne życzenie klienta

Radzę Szanownemu Panu obserwować co się je lub gdzie się je- może pomylił Pan lokale..

Pozdrawiam serdecznie

Monika,

Dziękuję za pouczenie mam tylko pytanie czy zawsze używasz takiego tonu?

Twoja wypowiedź uświadomiła mi, że wyraziłem się niezbyt dokładnie - shame on me ;)

Powinienem napisać, że "sashimi było podane na słodkiej papce ryżowej", która niestety przekazywała swój smak rybce, co nie wpływało pozytywnie na jej smak. Nie tylko mi to nie "podchodziło", ale i moim japońskim towarzyszom ;)

Kropka.

Zapewniam Cię, że zwracam uwagę na to co i gdzie jem, a ostatnie Twoje zdanie kierowane do mnie sugeruje, że jakoby jadam w "odmiennych stanach świadomości" ;) skoro nie wiem co się ze mną dzieje. Czy taka była intencja Twojej wypowiedzi?

Następna dyskusja:

Co polecacie w Krakowie pilne




Wyślij zaproszenie do