konto usunięte

Temat: Mrożenie ryby.

Bardzo proszę o opinię na temat mrożenia świeżej ryby. Był wątek, w którym ktoś przytoczył że to obowiązek w UE.

Czy naprawdę w knajpach mrożą ryby na 48 h przed podaniem?

Zastanawiam się czy jest sens robić to w domu, jeśli serwują mi nie mrożoną w knajpie, czyli pasożyta mogę złapać i tak. ;)
Czasem więc mrożę, a jak nie mam czasu to jem bez, to bez sensu.

Poza tym w mojej zamrażarce nie ma takiej niskiej temperatury.

Mrozicie czy nie?

konto usunięte

Temat: Mrożenie ryby.

Katarzyna G.:
Bardzo proszę o opinię na temat mrożenia świeżej ryby. Był wątek, w którym ktoś przytoczył że to obowiązek w UE.

Czy naprawdę w knajpach mrożą ryby na 48 h przed podaniem?

Zastanawiam się czy jest sens robić to w domu, jeśli serwują mi nie mrożoną w knajpie, czyli pasożyta mogę złapać i tak. ;)
Czasem więc mrożę, a jak nie mam czasu to jem bez, to bez sensu.

Poza tym w mojej zamrażarce nie ma takiej niskiej temperatury.

Mrozicie czy nie?

Ja zupełnie szczerze pojęcia nie mam, ale skoro jest taki obowiązek, to podejrzewam, że te "świeże" ryby kupne w sklepie są już przemrożone...
A jak nie to muszę się chyba przebadać na pasożyty :D
Adam Krajewski

Adam Krajewski Manager Działu
Reklamy i
Sponsoringu

Temat: Mrożenie ryby.

widziałem w knajpie taki numer, który potem zastosowałem w domu.

płaty z łososia, owija się ręcznikiem papierowym i zamraża. po rozmrożeniu jest taki jak przed zamrożeniem :) cała woda z syfem, wsiąka w papier :))))

konto usunięte

Temat: Mrożenie ryby.

Ale moja wątpliwość dotyczny konieczności zamrożenia ryby w domu na 48 godzin przed spożyciem na surowo.

Przy okazji tematu sushi na sylwestra wyniknął ten temat i ktoś przytoczył paragrafy nakazujące taką czynność w restauracjach.

Czy Wy przed wrzuceniem do sushi mrozicie rybę żeby powybijać to co tam ewentualnie może zamieszkiwać (nicienie, dobrze pamiętam?) czy nie?

Następna dyskusja:

świeże ryby




Wyślij zaproszenie do