konto usunięte
- 1
- 2
Stanisław Głuc Szukam pracy
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
u nas Kikoman Yamasa jest mniej znana nie wiem miałem kilka różnych sosów sojowych ale Kikoman najlepiej mi podchodzikonto usunięte
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Również preferuję Kikkoman.Nie macie wrażenia, że czasem nie dość, że sos jest rozcieńczony, to jeszcze mocno przesolony?
Stanisław Głuc Szukam pracy
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Karolina Fijołek:co do rozcieńczenia to są oszczędności lokalu a co do przesolenia to związane jest to z parowaniem sosu im więcej wyparuje tym bardziej słony druga rzecz w restauracjach jest on rozlewany z dużych opakowań gastronomicznych i powiem że ten z jest smaczniejszy niż te z buteleczek (chyba świeższy tak przypuszczam)
Również preferuję Kikkoman.
Nie macie wrażenia, że czasem nie dość, że sos jest rozcieńczony, to jeszcze mocno przesolony?
konto usunięte
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
No i Często żeby było śmieszniej Yamasa jest Lana do Kikomana ! heMariusz K. edytował(a) ten post dnia 07.06.10 o godzinie 14:15Jerzy Skraba TecHome
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Mariusz K.:
Jak wiele osób rozróżnia te sosy. Wybór to kwestia przywiązania do marki, smak ? W Japoni numer 1 to Yamasa a u Nas ?
Też się kiedyś nad tym zastanawiałem i postanowiłem po prostu w ramach jednego posiłku spróbować oba. Może to kwestia mniej lub bardziej wysublimowanego smaku, ale ja róźnicy nie poczułem. Wyszedłem więc z założenia, że nie ma sensu przepłacać za Yamasę, ponieważ Kikkoman jest dostępny w opakowaniu gastronomicznym, ergo taniej, a Yamasa nie (przynajmniej ja nie widziałem).
konto usunięte
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Co to znaczy opakowanie Gastronomiczne ? 18 L ?Litrowe są dostępne w Realu
Jerzy Skraba:
Mariusz K.:
Jak wiele osób rozróżnia te sosy. Wybór to kwestia przywiązania do marki, smak ? W Japoni numer 1 to Yamasa a u Nas ?
Też się kiedyś nad tym zastanawiałem i postanowiłem po prostu w ramach jednego posiłku spróbować oba. Może to kwestia mniej lub bardziej wysublimowanego smaku, ale ja róźnicy nie poczułem. Wyszedłem więc z założenia, że nie ma sensu przepłacać za Yamasę, ponieważ Kikkoman jest dostępny w opakowaniu gastronomicznym, ergo taniej, a Yamasa nie (przynajmniej ja nie widziałem).
Stanisław Głuc Szukam pracy
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
20l pakowane w karton z kranikiemJerzy Skraba TecHome
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Mariusz K.:
Co to znaczy opakowanie Gastronomiczne ? 18 L ?
Litrowe są dostępne w Realu
Oj, już nie ironizuj. Wiadomo, że chodzi o litrowe. Nie trzeba mieć "skumulowanej wiedzy" z branży kulinarnej, aby wiedzieć, że sos do sushi jest przyprawą i gastronomiczne ilości nie zaczynają się dla niego od wartości kilkunastolitrowych jak dla oleju do smażenia zmieniaków czy innego piwa.Jerzy Skraba edytował(a) ten post dnia 08.06.10 o godzinie 12:33
Stanisław Głuc Szukam pracy
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Otóż nie litrowe to jeszcze są do domowego użytku opakowania gastronomiczne zczynają się od 5l wzwyżJerzy Skraba TecHome
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Stanisław G.:
Otóż nie litrowe to jeszcze są do domowego użytku opakowania gastronomiczne zczynają się od 5l wzwyż
Taaa... A dla szafranu pewnie od 5kg, co? Skoro litr jest do użytku stricte domowego, to flakoniki po 100/125ml są może jednorazowe? Robiąc sushi niemal co tydzień dla dwóch osób i co jakiś czas sushi party dla znajomych, ten litr wystarcza prawie na rok. To nie sake :)
Stanisław Głuc Szukam pracy
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
otóż to litrowy jest głównie do gotowania i uzupełniania flakonika na stole.Mam takie pytanie pracowałeś kiedyś w restauracji lub prowadziłeś ?
konto usunięte
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Czemu 18-20 L pojemniki są Bardzo popularne więc gdzie tu ironia ? dla jednego 18 L to jest duży pojemnik dla innego 500mlJerzy Skraba:
Mariusz K.:
Co to znaczy opakowanie Gastronomiczne ? 18 L ?
Litrowe są dostępne w Realu
Oj, już nie ironizuj. Wiadomo, że chodzi o litrowe. Nie trzeba mieć "skumulowanej wiedzy" z branży kulinarnej, aby wiedzieć, że sos do sushi jest przyprawą i gastronomiczne ilości nie zaczynają się dla niego od wartości kilkunastolitrowych jak dla oleju do smażenia zmieniaków czy innego piwa.Jerzy Skraba edytował(a) ten post dnia 08.06.10 o godzinie 12:33
konto usunięte
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Stanisław G.:
otóż to litrowy jest głównie do gotowania i uzupełniania flakonika na stole.
Mam takie pytanie pracowałeś kiedyś w restauracji lub prowadziłeś ?
Chyba raczej nie :)
Stanisław Głuc Szukam pracy
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Mariusz K.:
Stanisław G.:
otóż to litrowy jest głównie do gotowania i uzupełniania flakonika na stole.
Mam takie pytanie pracowałeś kiedyś w restauracji lub prowadziłeś ?
Chyba raczej nie :)
Kolega Jerzy chyba myli gastronomie z gotowaniem dla znajomych
Dorota
K.
TSL + IT -
konsultant
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Widzę, że koledzy lubią się licytować rozmiarami, nawet jeśli chodzi tylko o butelkę na sos sojowy...Powiedzielibyście lepiej, który sos Wam bardziej smakuje. Przynajmniej będzie z tego jakiś pożytek.
Jerzy Skraba TecHome
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Dorota K.:
Widzę, że koledzy lubią się licytować rozmiarami, nawet jeśli chodzi tylko o butelkę na sos sojowy...
Dłuższe przebywanie z właścicielami naklejek ocp na aucie prowadzi właśnie do tendencji gubienia meritum dyskusji. Ten temat znam aż za dobrze...
Stanisław Głuc Szukam pracy
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Sz. P JerzyCo ma do tego kto z czym na aucie lub jakim samochodem jeździ
Czyżby jakieś animozje były w stosunku do naklejki OCP mniejsza z tym nie jest to temat o tym
Sz. P. Doroto w pierwszym poście napisałem jaki sos ja wolę ale napisze jeszcze raz że Kikoman mi bardziej z tych dwóch pasuje
konto usunięte
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Czy wyczówacie różnicę między Kikomanem i Yamasą. Zawsze słysze że np preferuje ten albo ten Proszę o podzielenie się różnica w smaku odczuciami dlaczego właśnie ten a nie drugi.
Natalia
M.
PR Manager @ BMS,
coigdzie.pl
Temat: Kikoman Czy Yamasa ?
Mariusz K.:
Jak wiele osób rozróżnia te sosy. Wybór to kwestia przywiązania do marki, smak ? W Japoni numer 1 to Yamasa a u Nas ?
Różnica tkwi w soli - Kikkoman jest dużo bardziej słony niż Yamasa. Słone sosy sojowe powinno się używać do potraw gotowanych, dlatego do sushi Japończycy używają Yamasa.
- 1
- 2
Podobne tematy
-
sushi » Sushi w restauracji czy w domu? -
-
sushi » Czy wie ktoś jak gotować i przyrządzać grzyby SHITAKE? -
-
sushi » Czy zdarzył sie juz komuś syndrom przejedzenia sushi? Bo... -
-
sushi » Czy ktoś poleci dobry sushibar we Wrocławiu? -
-
sushi » Sushi lunch w Warszawie (all you can eat) ?? czy ktoś zna? -
-
sushi » Czy krewetki koktailowe nadają się do maki? -
-
sushi » Czy sushi tuczy? -
-
sushi » Czy Ktoś tu kłamie? -
-
sushi » Czy chcecie :) ?11 lub 12 Grudnia Event w Sensi Sushi... -
Następna dyskusja: