Rafał Markowski

Rafał Markowski 1001 pomysłów na
minutę

Temat: Foto sushi :D

pawel ziltok:
Właściwie to niema znaczenia , czasem dostaje duże a czasem małe najważniejsza jest świeżość ryby

Jezeli tak uważasz to jestes w błędzie.
Ja o swieżości nie mówię bo to oczywista oczywistość
ale wbrew Twojej opinni uwazam, że rozmiar ma znaczenie bo mieso z łososia 2kg rożni sie w smaku od mięsistego i tłuściutkiego 7 kg.
Poza tym wielkośc ryby ma wpływ na wielkośc jego toro,
jezeli uwazasz inaczej to napisz dlaczego :-)
Rafał Markowski

Rafał Markowski 1001 pomysłów na
minutę

Temat: Foto sushi :D

Marek Grotowski:
Justyna K.:
Marek Grotowski:
Paweł Sądel:
A to moje :)

http://www.studiosushi.pl/Studio_Sushi/Galeria.html

Paweł, jeśli chcesz zareklamować swoją knajpę zrób to bardziej finezyjnie :)
Poza tym na zdjęciach maki wyglądają słabo (za mało ryżu). Jeśli to efekt szkolenia u masterów stąd i stamtąd to...


za mało ryżu?? a po co ryżem się napychać?? ;)

Chodzi o to, aby go równo rozłożyć. Składniki nie powinny stykać się z nori :))

Czyli nie za mało ryzu, tylko źle rozłożony :-)
Pawel Viktorek

Pawel Viktorek Japanese Food
Executive Chef

Temat: Foto sushi :D

Rafał Markowski:
pawel ziltok:
Właściwie to niema znaczenia , czasem dostaje duże a czasem małe najważniejsza jest świeżość ryby

Jezeli tak uważasz to jestes w błędzie.
Ja o swieżości nie mówię bo to oczywista oczywistość
ale wbrew Twojej opinni uwazam, że rozmiar ma znaczenie bo mieso z łososia 2kg rożni sie w smaku od mięsistego i tłuściutkiego 7 kg.
Poza tym wielkośc ryby ma wpływ na wielkośc jego toro,
jezeli uwazasz inaczej to napisz dlaczego :-)

Ok rozumiem ,
po pierwsze to za Łososiem nie przepadam ale to oczywiście mój gust ,
po drugie może źle się wyraziłem ponieważ źle zrozumiałem pytanie ,
po trzecie na wielkość pełnotłustej partii ryby wpływają różne czynniki a nie tylko wielkość na przykład pora roku nap. teraz w zimie można dostać najlepszej jakości Toro o wiadomo ryby przybierają masę tłuszczową .
Ale jeśli chodzi o łososia to tak na prawie cały rok jego masa tłuszczowa jest dobrej jakości ale tak jak mówiłem nie przepadam za łososiem, wole toro z Tuńczyka albo z Hiramasy o tak aż cieknie po policzkach . pozdrawiam
[attachment=0]DSC01988.JPG[/attachment]pawel ziltok edytował(a) ten post dnia 22.11.10 o godzinie 21:22
Marek G.

Marek G. Patrz, którędy
idziesz byś nie
stąpnął na kawałek
Lasu pr...

Temat: Foto sushi :D

Rafał Markowski:

Czyli nie za mało ryzu, tylko źle rozłożony :-)

niech będzie :)
Emilia K.

Emilia K. Business owner,
https://www.etsy.com
/uk/shop/CustomCooki
e...

Temat: Foto sushi :D

Było dziś smacznie;)))
IMG]
Obrazek
[/IMG]

Obrazek


Obrazek


Obrazek

konto usunięte

Temat: Foto sushi :D

Mmmm, wygląda super i ładnie zaaranżowany stół - prostota i porządek, tak jak ma być...

Coś z tempurą...i coś wegetariańskiego...


Obrazek
/

konto usunięte

Temat: Foto sushi :D

[URL=
Obrazek
/][IMG=
Obrazek
][/IMG][/URL



Wyślij zaproszenie do