Temat: Czy wie ktoś jak gotować i przyrządzać grzyby SHITAKE?
Moczyć to można nogi... Shitake nie koniecznie...
Wystarczy że wrzucisz ja dow wody i zaczniesz gotować z dodatkiem sosu sojowego kikoman... Gotuj tak z 3-4 godziny.. zapach jest przerażający ale efekt koncowy warty poswiecenia...
Kiedy juz grzyby wystygną pozbądź się nóżek i drobno je posiekaj w plasterki... wrzuć na patelnię, zalej sosem sojowym (kikoman), dodaj 2-3 łyżki cukru i tyle samo łyżek sezamu (najlepiej białego) i jeżeli lubisz to pare kostek kurczaka (pierś jest najlepsza bo najszybciej dojdzie).
Serwujesz z ryżem i świeżo siekanym porem :)
Pycha
PS. Gdyby podczas smażenia grzybów z kurczakiem sos za bardzo gęstniał i zaczął się przypalać to podlewaj wodą.
PZDR