konto usunięte
Temat: czego brakuje Ci w sushi barze?
-- a propos majonezu- jak najbardziej JEST UZYWANY w kuchni japońskiej, bywa że także w połączeniu z ryżem i nori- np. onigiri z wkładką tuńczyk+majonez- czego mi brakuje w sushi barach w PL?
--- kompetentnej obsługi, która wie, czym się różnią poszczególne rodzaje sushi, która nie mówi , tylko , nie tylko i zna podstawy wymowy japońskiej (naprawdę- nic trudnego)
--- skoro juz wspomniałam o umeshu- brakuje mi prawdziwego UMESHU, marki Choya, ale takiego w zielonej litrowej butelce ze śliweczkami pływającymi na dnie, a nie tego nędznego plastikowego w smaku,które serwuje się w sushibarach w PL (niby tez produkowane przez Choya, ale chyba na innym kontynencie, albo w innej galaktyce;) blee
stąd moje pytanie do osób , które prowadzą restauracje sushi- o co chodzi z tym UMESHU? macie wszyscy tego samego dostawcę, który wciska Wam wszystkim tę samą podróbę?
jeśli jednak macie wybór, wybierzcie to, o którym mówię i w miarę możliwości serwujcie ze śliweczkami...mniam mniam:)