Karina
Ciosk -
Komorowska
właściciel agencji
SPINKI, trener w
Akademii Pani Spinki
Temat: nóż i widelec
Nożem kroi się tylko to co jest twarde, czego nie da się rozdrobnic samym widelcem i tak np podobno nie powinno sie wcale kroic nożem kotleta mielonego czy pierogów bo sa miękkie na tyle ze nie ma takiej potrzeby.Kurczaka takze nie kroi sie nożem.
Co do spaghetti podobno nie stosuje sie w dobrych włoskich domach łyzki i widelca :)
Ja natomiast uzywam samego widelca i nawet dobrze mi to idzie, a nawet jesli czasem wygladam jak prosiak to jest to rowniez miłe, hihi..
Do wielu potraw sa specjalnie do tego przygotowane sztućce i to chyba zasada ktorej powinnismy przestrzegac.... Poza tym takiie reguły stosuje sie w dyplomacji, w kazdej innej stuacji wiele odstepstw jest dozwolonych uwierzcie :):):)Karina Barbara Komorowska edytował(a) ten post dnia 25.07.07 o godzinie 13:56