Katarzyna
Tofil
Wlasciciel, Deliss
Puglia
Temat: Zbieramy zamówienia na pierwszy transport świeżej...
Zbieramy zamówienia na pierwszy transport świeżej mozzarelli, burraty, stracciatelli i innych serów z Regionu Puglia! Styczeń 2011. Czas dostawy 24-32 h, wydruk z termogramu – gwarancja nieprzerwanego cyklu chłodniczego. Gwarantujemy ŚWIEŻOŚĆ, wysoką JAKOŚĆ, profesjonalną realizację zamówienia!Kontakt:
Katarzyna Tofil
+39 3477184789
info@dapulia.com
http://dapulia.com
Dane techniczne:
Pochodzenie:
Caseificio SEF srl, Gioia del Colle (Region Puglia)
Producent świeżych serów (mozzarella: nodini, trecce, bocconcini, bocconi, bombe, ciliegine; burrata, straciatella, scamorza, ricotta, mozzarella do pizzy w kawałkach), serów wędzonych (scamorza, silano, ciliegine, ciambelle) oraz caciocavalo. Gwarancją wysokiej jakości produktów są wdrożone systemy HACCP, wymuszające monitoring temperatury dla produktów wrażliwych, cykliczne kontrole higieny oraz bezpieczeństwa przeprowadzane co 15 dni na terenie zakładu produkcyjnego, jak również certyfikaty bezpiecznego pochodzenia składników wykorzystywanych do produkcji serów. Producent przestrzega wszystkie normy jakościowe i prawne związane z legalnym handlem produktów.
Składniki: mleko krowie, caglio*, sól; bez konserwantów
*podpuszczka naturalna w proszku
Przydatność do spożycia: Mozzarella świeża, mozzarella do pizzy: 10 dni
Burrata, stracciatella, ricotta: 3 dni
Scamorza świeża: 30 dni
(po upływie 1 tygodnia następuje naturalny proces dojrzewania produktu)
Caciocavallo: 1 rok
Opakowanie i etykietka:
(Zgodnie z dekretem Decreto Legislativo 27 gennaio 1997,
n. 109 z późniejszymi zmianami)
mozzarella - opakowania hermetyczne po 1 kg i 3 kg
Ricotta, burrata, straciatella, scamorza i caciocavallo – sprzedawane na kilogramy
(1 ricotta ok. 200 gr., 1 burrata ok. 500 gr., 1 scamorza ok. 700 gr., 1 caciocavallo ok. 1 kg)
Sposób przechowywania: w lodówce temp. od 0 do +4°C
DOSTAWA
Czas dostawy (z Bari do Warszawy): 24-32 h
Zapewniamy:
• szybki, bezpieczny i pewny transport chłodniczy zamówionego towaru z wydrukiem z termografu, będącym gwarancją nieprzerwanego cyklu chłodniczego w trakcie transportu
• maksymalny profesjonalizm w realizacji zamówienia
Burrata – to świeży ser a pasta filata (ciągnący się) w kawalkach, podobny do mozzarelli zanurzony w śmietanie, o delikatnej miękkiej konsystencji, zamknięty w „serowym worku”; produkowany w rejonie Murgia (Region Puglia), a dokładniej w mieście Andria, skąd burrata się wywodzi.
Stracciatella – to bardzo świeży i kremowy ser mozzarella w kawałeczkach (a pasta filata) zanurzony w słodkiej śmietanie. Obszar pochodzenia: Andria i Martina Franca (Region Puglia)
Caciocavallo – ser a pasta filata - ciągnący się (produkcja jak w przypadku mozzarelli), o okresie dojrzewania min. 3/4 mies., o charakterystycznym kształcie wielkiej gruszki (1-2 kg). Zwykle okres dojrzewania caciocavallo to 2-3 lata, ser pokrywa się białą pleśnią, pod którą skórka jest jasna i lśniąca, a sam ser przybiera kolor żółto-złoty, silny aromatyczny zapach oraz mocny wyrazisty smak. Caciocavallo może być pikantny lub łagodny, w zależności od rodzaju użytej podpuszczki (caglio).