Dagmara Z.

Dagmara Z. HR, E-learning,
Andragog

Temat: Szkolenia dla Kucharzy i Kelnerów współfinansowane przez...

Kancelaria Projekty Europejskie. Mirosława Adamczak

zaprasza przedsiębiorców i ich pracowników z branży
gastronomicznej do udziału w projekcie współfinansowanym przez
Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego:

NOWOCZESNY PRACOWNIK GASTRONOMII

Projekt zakłada przeprowadzenie cyklu szkoleń mających na celu
doskonalenie umiejętności kucharzy i kelnerów z mikro, małych
lub średnich przedsiębiorstw z województwa dolnośląskiego.

Szkolenia prowadzone będą przez doświadczoną, profesjonalną
kadrę specjalistów z branży gastronomicznej z Polski i z
zagranicy,m.in. Tadeusza Hupę szefa kuchni Hotelu Wrocław oraz
trenera ze szwajcarskiej Les Roches International School of Hotel
Management.

1. Szkolenie „Trendy w kuchni polskiej” (72h)- start styczeń
2011
• Staropolska kuchnia myśliwska
• Kuchnia regionalna
• Desery
• „Przekąski krótkie i dania” charakterystyczne dla małej
gastronomii
• Kreatywna produkcja i sprzedaż („Show kulinarny” kucharza
przy stoliku klienta popularna w restauracjach europejskich”)
• Higiena produkcji (HACCP oraz dobre zwyczaje higieny w tzw.
małej produkcji)


2. Szkolenie „Mody i trendy w kuchniach świata” (40h)- start
lipiec 2011
• Kuchnia fusion
• Kuchnia strukturalna
• Kuchnia francuska
• Uczestnicy po zakończonym szkoleniu otrzymają zaświadczenie o
ukończeniu


3. Szkolenie „Kelner – sommelier” (96h) - start kwiecień 2011
• Podstawy enologii
• Podstawy produkcji wina
• Nauka o rynku win
• Sztuka sommelierstwa
• Warsztat pracy sommeliera
• Zasady serwowania wina
• Komponowanie karty
• W ramach szkolenia wyjazd do największej w Polsce czynnej
winnicy
Egzamin na zakończenie szkolenia przeprowadzony przez specjalistów
z Centrum Kształcenia Sommelierów i Kadr
Hotelarsko-Gastronomicznych.
Uczestnicy po zakończonym szkoleniu otrzymają zaświadczenie o
ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu.

Szczegóły pod nr tel. 71 792 80 29 oraz na stronie
http://www.projektyeuropejskie.com.pl/d97/nowoczesny_p...