Michał Witkowicz Menadżer
Temat: System pracy w restauracji
Witam,Poszukuję porady co do wprowadzenia systemu czasu pracy który odpowiadał bym maksymalnie systemowi pracy w restauracji.
Personel:
Szef kuchni
zastępca szefa kuchni
kucharz
4 pomoce kuchenne
1 sprzątaczka
szef sali
2 kelnerki
W obecnej chwili obowiązuje system pracy 8h
Czas pracy:
Poniedziałek - Piątek -> 8 - 18
Profil:
od 8 do 16 -> działa kantyna która serwuje szybie posiłki dla pracowników kompleksu biurowców na którym znajduje się restauracja.
od 10 do 18+ -> działa restauracja która dopiero zaczyna zdobywać klientów
Restauracja działa 6 miesięcy i ma dość stałe grono klientów - pracowników kompleksu biurowców.
krótki zarys:
Właścicielami Restauracji są ci sami Panowie co całego kompleksu.
Restauracja powstała przy działającej firmie która uzyskała dofinansowanie z UE. Przy normalnym obłożeniu - bez przyjęć okolicznościowych w weekend system 8h sprawdza się w doskonale, jednak przy przyjęciach i cateringach weekendowych zaczynają się problemy. Nie mówiąc już o sytuacji w której ta jak w grudniu występuje spory wzrost ilości zleceń i pracownicy generują niesamowite ilości nadgodzin.
Moje pytanie czy istnieje system przy którym LEGALNIE można dużo dogodniej dysponować czasem pracowników.
Bardzo proszę ....