Temat: System pracy w restauracji

Witam,

Poszukuję porady co do wprowadzenia systemu czasu pracy który odpowiadał bym maksymalnie systemowi pracy w restauracji.

Personel:
Szef kuchni
zastępca szefa kuchni
kucharz

4 pomoce kuchenne

1 sprzątaczka

szef sali
2 kelnerki

W obecnej chwili obowiązuje system pracy 8h

Czas pracy:
Poniedziałek - Piątek -> 8 - 18

Profil:
od 8 do 16 -> działa kantyna która serwuje szybie posiłki dla pracowników kompleksu biurowców na którym znajduje się restauracja.

od 10 do 18+ -> działa restauracja która dopiero zaczyna zdobywać klientów

Restauracja działa 6 miesięcy i ma dość stałe grono klientów - pracowników kompleksu biurowców.

krótki zarys:

Właścicielami Restauracji są ci sami Panowie co całego kompleksu.
Restauracja powstała przy działającej firmie która uzyskała dofinansowanie z UE. Przy normalnym obłożeniu - bez przyjęć okolicznościowych w weekend system 8h sprawdza się w doskonale, jednak przy przyjęciach i cateringach weekendowych zaczynają się problemy. Nie mówiąc już o sytuacji w której ta jak w grudniu występuje spory wzrost ilości zleceń i pracownicy generują niesamowite ilości nadgodzin.

Moje pytanie czy istnieje system przy którym LEGALNIE można dużo dogodniej dysponować czasem pracowników.

Bardzo proszę ....
Waldemar Wiatr

Waldemar Wiatr Gotuję ....

Temat: System pracy w restauracji

Witam,
Problem stary jak świat
Ile porcji dziennie sprzedajecie?
Jak szerokie jest menu lunchowe i menu restauracyjne?
System należy dostosować do obłozenia obiektu...
Jest na to kilka sposobów ale należy znać dane o które zapytałem

Pozdrawiam Waldek

Następna dyskusja:

system dla restauracji 'na ...




Wyślij zaproszenie do