Tomasz Oleksa

Tomasz Oleksa Dyrektor
Zarządzający

Temat: Struktura sprzedaży w pubie/restauracji piwnej

Witam,
potrzebuję w biznesplanie określić strukturę sprzedaży. Chciałbym oszacować procentowy udział w obrocie poszczególnych grup asortmentowych. Planowany lokal to pub/restauracja z dużym wyborem piwa ale też z naciskiem na smaczną kuchnię dopasowaną do tego trunku.
Czy na podstawie swojego doświadczenia ktoś mógłbym mi pomóc zaplanować ile procent sprzedaży stanowić będą odpwiednio:
- piwo;
- alkohol mocny;
- wino;
- napoje bezalk.;
- kawa, herbata;
- jedzenie;
- pozostałe, inne, jakie?

Temat: Struktura sprzedaży w pubie/restauracji piwnej

Bardzo ciężko odpowiedzieć na to pytanie ze względu na kilka czynników:

- w zależności od miejsca różnie to się rozkłada
- na proporcję ma duży wpływ ceny za poszczególne asortymenty
- lokal ma mieć charakter piwny, więc od charakteru lokalu też wiele zależy

U mnie w lokalu mam podział na: piwo, alkohole pozostałe, napoje, przystawki, zupy, dania główne, desery

Jutro wyślę Ci na PRIV rzeczywiste zestawienie procentowego obrotu na tych grupach asortymentowych. Może się to do czegoś przyda.

Jeśli nie wyślę to przypomnij się proszę :)
Tomasz Oleksa

Tomasz Oleksa Dyrektor
Zarządzający

Temat: Struktura sprzedaży w pubie/restauracji piwnej

Byłbym baaardzo wdzięczny.
Zdaję sobie sprawę, że cięzko jednoznacznie na to odpwiedzieć. Chciałbym jednak złapać jakiś punkt odniesienia do własnych szacunków.



Wyślij zaproszenie do