Maciej Łobejko

Maciej Łobejko Człowiek z nowymi
pomysłami jest
wariatem dopóki nie
odni...

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

A ja zwracam uwagę, że ktoś szuka tu porady. Reklamy do osobnego wątka. I w nawiązaniu do tematu: szkoda że Panie z Sanepidu nie są użytkownikami forum bo ciekawe jakie są ich odczucia w tej kwestii??

Pozdrawiam,

Piotr Zdybel

Piotr Zdybel bardzo ładny opis

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Panie Adamie? Udało się? Poprosimy o więcej wieści w temacie Pana restauracji;)
Pozdrawiam,
Piotr

POMIDORE CATERING
amore@pomidore.pl
Iwona Sobiechowska

Iwona Sobiechowska specjalista w
administracji
państwowej,grafik,
freelancer

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Warszawie
zaprasza 8 listopada 2011 roku na szkolenie

SYSTEMY KONTROLI WEWNĘTRZNEJ W PRZEDSIĘBIORSTWIE SPOŻYWCZYM
(HACCP, GHP, GMP)


Przeznaczenie szkolenia:
Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za wdrożenie i stosowanie zasad GHP/GMP/HACCP w zakładach produkcji żywności, placówkach żywienia zbiorowego, sklepach, hurtowniach.

Cel szkolenia:
zapoznanie uczestników z obowiązującymi przep • isami prawa żywnościowego
• przedstawienie uczestnikom rodzajów zagrożeń żywności i ich źródeł
• udzielenie praktycznych wskazówek niezbędnych przy opracowywaniu i wdrażaniu zasad GHP, GMP oraz systemu HACCP

Koszt szkolenia: 300 zł.
Dla grup zorganizowanych oferujemy rabaty.
Miejsce szkolenia: Warszawa, ul. Żelazna 79, siedziba WSSE.

Formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie http://wsse.waw.pl
lub w pok. 200 ul. Żelazna 79, należy przesłać do 28.10.2011r.
faksem na nr: (22) 624 39 91 lub e-mailem: sale.konferencyjne@wsse.waw.pl

Szczegółowy program dostępny na http://wsse.waw.pl
Jan W Wisniarek

Jan W Wisniarek spec ds finansów

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Witam
Możemy Państwu pomóc w doborze projektu.
Zapraszamy na nasz portal http://projekty-domow.dom.pl/
Wszelkie doradztwo jest bezpłatne. Tak na wstępie w każdym projekcie gotowym można nanieść zmiany na etapie adaptacji, tak aby dostosować budynek do Państwa potrzeb. Mimo ogromnej liczby projektów gotowych krążących na rynku, czasami trudno znaleźć coś co odpowiada w 100% wymaganiom lokalizacyjnym oraz gustom Inwestora. Należy wybrać wtedy projekt najbardziej zbliżony oczekiwaniom i wymaganiom a potem adaptować. Alternatywą jest zamówienie projektu indywidualnego.
Pozdrawiam
Marcin Dyrda

Marcin Dyrda GastroWiedza.pl,
jedna z najlepszych
polskich firm z
dzie...

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Witam,
Jeżeli macie Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące otwarcia lub przejęcia lokalu
gastronomicznego np:
jakie są wymagane dokumenty,
zezwolenia,
badania, itp.

Wszystkie te odpowiedzi znajdziecie na portalu http://gastrowiedza.pl
Dział "Biblioteka Wiedzy" - zakładka "Otwarcie lokalu"

Pozdrawiam,
Marcin Dyrda
Marcin Dyrda

Marcin Dyrda GastroWiedza.pl,
jedna z najlepszych
polskich firm z
dzie...

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Witam,

Sprawy legalne, związane z uruchomieniem działalności gastronomicznej, nie są najprzyjemniejszą częścią pracy związanej z nową inwestycją. Brak wiedzy na temat wymaganych formalności i informacji, jak i gdzie je załatwiać powoduje, że wolimy poświęcać się działalności organizacyjnej lub handlowej, a potrzebne dokumenty i zezwolenia traktujemy często jako zło konieczne.
W serwisie www,gastrowiedza.pl jest artykuł pt.: Legalne aspekty otwierania działalności gastronomicznej. Pomoże w lepszym zrozumieniu prawnie wymaganych kroków, które należy podjąć przy planowaniu rozpoczęcia działalności lokalu gastronomicznego.
Należy być przygotowanym na sytuację, że w trakcie załatwiania formalności, w różnych miastach i w różnych urzędach, poszczególne osoby mogą wymagać od nas odmiennych dokumentów lub zezwoleń dotyczących tej samej sprawy. Dlatego, niezależnie od wiedzy zawartej w tym artykule, sugerujemy wizytę w stosownych urzędach w konkretnej miejscowości, aby upewnić się, czy posiadamy wszystkie niezbędne i aktualne informacje.

Po przeczytaniu tego artykułu będziesz wiedział:

- na jakie aspekty legalne zwrócić uwagę przy wynajęciu/kupnie lokalu,

- w jaki sposób przygotować dokumentację projektową,

- na czym polega odbiór lokalu,

- jakie pozwolenia są niezbędne przy uruchamianiu działalności gastronomicznej.

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Otwierasz lub remontujesz lokal gastronomiczny? Zapoznaj się z naszą ofertą!
Hurtownia Gastronomiczna zajmuje się kompleksowym wyposażeniem obiektów gastronomicznych w niezbędne urządzenia i meble oraz elementy dodatkowe tj. akcesoria, zastawa stołowa itp. Towar dostarczany jest na terenie całego kraju, aktualna oferta dostępna na stronie internetowej: http://www.gastronomiczne.pl
Personel z wieloletnim doświadczeniem w wyposażeniu lokali pomoże przy wyborze niezbędnego sprzętu. Wykonujemy projekty technologiczne oraz wszelkiego rodzaju konsultacje w zakresie technologi, instalacji (elektryka, gaz, wentylacja, kanalizacja itp). Prowadzimy szkolenia w zakresie obsługi sprzętu oraz serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.
Mariusz Wiśniewski

Mariusz Wiśniewski właściciel, PUH
Gastromex

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Wykonuję projekty technologiczne lokali gastronomicznych zaopiniowane przez rzeczoznawców ds. Sanepidu, BHP, P-poż. Gastronomia, bary, hotele, restauracja ,mała gastronomia, sklepy, gabinety lekarskie, zakłady fryzjerskie i kosmetyczne. Projekt wentylacyjny z odbiorem. Badanie skuteczności wentylacji. Wszelka pomoc w szybkim i tanim dostosowaniu lokalu. Wyposażamy w urządzenia nowe i używane. Zmiany sposobu użytkowania obiektu. Szybko, tanio, solidnie. 7 lat doświadczenia. http://gastromex.com.pl, tel. 531801101, gastromex@wp.pl

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Bernadetta Rojowska:
Witam moja firma zajmuje się wyposażeniem gastronomii, projektami technologicznymi, szkoleniami pracowników zapraszam do kontaktu tel. 601-065-360
Organizujemy szkolenia z zakresu wyrobu pizzy posiadamy własne receptury na ciasto sosy polecam!!!! http://gastrocomplexeu.pl

Dla uzupełnienie Pani ofertę proponuję chemie dla gastronomii, bardzo dobrej jakości,w rozsądnej
cenie. Logistyka nie jest problem bo mam odbiorców w Tarnowie,Jedliczu,Rzeszowie.
Szczegóły na ecochem@ecochem.pl
http://ecochem.pl
Pozdrawiam
Andrzej Konieczny

Andrzej Konieczny Specjalista
Logistyk, NOKIA
Poland

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Witam,
ostatnio miałem przyjemność współpracować z AB RACK i muszę przyznać, że dysponują porządnymi regałami półkowymi. Warto zapoznać się z ofertą: http://www.abrack.pl/regaly-magazynowe/regaly-polkowe Myślę, że do tego typu działalności, mają bardzo dopasowaną ofertę.
Pozdrawiam
Marek Grabowski

Marek Grabowski Właściciel, Rebel
Scream

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Należy również pamiętać o opłatach dla ZAIKS, ZPAV, STOART, SAWP z tytułu publicznego odtwarzania muzyki. Można ich jednak uniknąć. Wystarczy odtwarzać radio internetowe z muzyką Royalty Free np. http://www.rebelscream.pl/multimedia/radio/
Łukasz Chrząszcz

Łukasz Chrząszcz niepoddawajsie.pl -
biznes i kariera

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Wszystkie powyższe porady są jak najbardziej przydatne dla otwierających lokal. Spisałem poszczególne kroki, które sam przeszedłem i jakie trzeba przejść przed otwarciem. Polecam, bo na pewno przyda się trochę lżejszego języka w stresie :) Artykuł: http://www.niepoddawajsie.pl/otwarcie-kawiarni-restaur...

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Jeśli otwierasz restaurację, nie zapomnij o odpowiednich obrusach i serwetkach gastronomicznych, te dobrej jakości możesz nabyć np. tu - obrusy. Znajdziesz tam również obrusy plamoodporne, które na pewno nadadzą się do restauracji.

konto usunięte

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Witajcie ja ostatnio zabierałem się za projekt kuchni w mojej restauracji pomocna jest firma http://speedwall.pl pomogą, doradzą.
Kasia Słaba

Kasia Słaba content designer,
dotandspot.pl

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Zaopatrzenie gastronomii pod względem żywności http://catergroup.pl :)
Jeśli chodzi o sprzęt to tak jak wyżej myślę że bedziesz zadowolony :)
Pamietaj wszystko dobrze zaplanować... nie wystarczy tylko sobie otworzyć restauracje i czekac :) To duzy wysilek na ktorytrzeba byc gotowym.
Andrzej Karlik

Andrzej Karlik Menadżer, Hotel i
restauracja

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Widzę, że ogromną uwagę przywiązujesz do kwestii organizacyjnych i biurokratycznych. Pamiętaj jednak o tym, że dobra restauracja musi mieć dobrego dostawcę.Sam polecam http://www.rogowski.net.pl/kategoria/oferta/warzywa-sw...
Karina Myszkowska

Karina Myszkowska Freelancer, dom

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

nie zapomnij o kartach menu. Najelegantsze są te w oprawach z ekoskóry. Możesz je pooglądać na stronie http://kaletnictwo-gama.pl/index.html

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Jeśli chodzi o sprzęt to dobrej jakości ma firma Gort , a ceny też rozsądne, mają fabrykę w Białymstoku, a na ich stronie jest opcja pobrania katalogu żeby się zorientować co i jak http://www.gort.pl/do-pobrania/

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Hybryda Gastro ma świetne wyposażenie https://www.hybryda-gastro.pl/

Temat: Otwieram restaurację potrzebuję informacji...

Polecam przemyśleć kwestie zieleni. Jeśli jest miejsce na ogródek. Ciekawie dobrane rośliny w pojemnikach mogą stanowić super reklamę. Zapraszam do współpracy:http://zielonyplan.pl/



Wyślij zaproszenie do