Temat: Nadszedł czas by zamienić zwykłe papierowe menu na eMenu

http://biznesnafali.pl/index.php?option=com_content&vi...

strona eMenu na Goldenline
http://www.goldenline.pl/forum/emenu-innowacyjne-rozwi...Wasim Bnayat edytował(a) ten post dnia 22.06.12 o godzinie 20:05
Andrzej Sierosławski

Andrzej Sierosławski Fotografia Kulinarna

Temat: Nadszedł czas by zamienić zwykłe papierowe menu na eMenu

eMenu jest bardzo fajnym wynalazkiem. Sam często zaglądam do restauracji w Krakowie, która je ma, ale tez nie wydaje mi się by to było dobre rozwiązanie dla każdego typu lokalu. Są takie gdzie tradycyjne menu jest o wiele bardziej na miejscu.

Temat: Nadszedł czas by zamienić zwykłe papierowe menu na eMenu

każdy typ restauracji może to wykorzystać w swój sposób, restauracje male, średnie i duże mogą to używać w różny sposób Fastfood to ulatwia obslugę, dla restauracji 5* daje więcej ekskluzywności, do nowoczesnej daje więcej atrakcji, dla nowej restauracji przyniesie więcej zadowolonych klientów, nawet restauracje typu Magdalena Gessler mogą wypromować przez wideo kuchnie polską, sposoby przyrządzania dań itd.
obce restauracje indyjskie, tureckie, arabskie itd. mogą wypromować swoją kuchnię
Andrzej Sierosławski

Andrzej Sierosławski Fotografia Kulinarna

Temat: Nadszedł czas by zamienić zwykłe papierowe menu na eMenu

O w fastfoodach to faktycznie jest idealne rozwiązanie, które może zlikwidować uciążliwe kolejki do kas. Idealne. W ogóle w nowoczesnych restauracjach, takich o dynamicznym charaterze jest to super.
Za to w restauracjach 5* dobra obsługa kelnerska, jej zaangażowanie, możliwość porozmawiania o daniach i zadania dodatkowych pytań dla mnie jest atutem. Bardzo lubię taki klimat, ma się wrażenie, że gość jest ważny i że się o niego dba.

Temat: Nadszedł czas by zamienić zwykłe papierowe menu na eMenu

Tak, ale w czasie czekania gość może oglądać menu zdjęcia, wideo, zapoznać sie z kuchnią skladnikami, przepisami, oraz w tym czasie sprawdzić pocztę, facebook, dzieci mogą pograć w gry filmy oglądać, może w tym czasie jeszcze inne pozycje w Menu im sie spodobają i zamówią, napój podczas lunchu, deser na końcu, poprosić o kelnerkę (wodę, sztuce, serwetkę...) i rachunek
Andrzej Sierosławski

Andrzej Sierosławski Fotografia Kulinarna

Temat: Nadszedł czas by zamienić zwykłe papierowe menu na eMenu

Nie wykluczam, że są osoby, dla których to fajna opcja :) Piszę ze swojego punktu widzenia. Jeśli już sobie robię przyjemność obiadu czy kolacji w restauracji 5* to marzę o spokoju i byciu odciętym od cywilizacyjnego pośpiechu, komputerów, maili i tym podobnych. Przy czym zaznaczam, że to wyłącznie moje odczucie, może inni wolą inaczej. Gdy jestem w biegu, wtedy poszukuję czegoś zupełnie innego.

Następna dyskusja:

Fotogeniczne menu :)




Wyślij zaproszenie do