Marek
Dąbrowski
Prezes Zarządu, CEO,
GM. 20 lat w
Ho-Re-Ca
konto usunięte
Temat: Gasstronomia-moja pasja
Witam, gastronomia jest również moją pasją :)Pozdrawiam wszystkich
Piotr
Krupa
menadżer i trener
otwarty na
propozycje
Temat: Gasstronomia-moja pasja
moja też. Chociaz wole okreslenie "knajpiarstwo". Moze dlatego że gastronomia kojarzy mi sie trochę z komuną a "knajpa" mówili ludzie którzy uczyli mnie sztuki barmańskiej. Za barem przepracowałem kilka lat ateraz po troc\sze znowu w tej branzy tyle że przez internet.konto usunięte
Temat: Gasstronomia-moja pasja
Ciężki kawałek chleba... zaczynam od małej samoobsługowej knajpki w łódzkim biurowcu, jedzenie szybko, dobre i tanio. Lokal drogi i niestety mały,pomieści max 25 os. więc ciężko odkuć się imprezami okolicznościowymi. Staram sobie jakoś radzić, wozimy posiłki regeneracyjne do firm itp... Staramy się aby każdy był zadowolony ;) A tak naprawdę to marzy mi się prawdziwa restauracja z pysznym tradycyjnym polskim jedzeniem rodem z książek Pani Ćwierciakiewiczowej. Z wykształcenia jestem etnolożką więc mam na tym punkcie wariata ;) Wtedy prowadziłąbym w takiej restauracji zajęcia z symboliki jedzenia i różne tam takie... wymarzone i niestety jakże odległe dla przeciętnego polskiego zjadacza chleba.
Iza
Szabuniewicz
Kierownik
gastronomii, Hotel
Temat: Gasstronomia-moja pasja
Kocham gastronomię. Pracuję w tej branży od 2 lat. Wcześniej pracowałam w firmie ubezpieczeniowej i umierałam z nudów. W gastronomii coś się dzieje. Budzę się codziennie rano i nie wiem co spotka mnie w pracy. To właśnie kocham...barwnośc tego zawodu.Pracuję jako manager w hotelowej gastronomii. Z wykształcenia jestem hotelarzem i mam bzika na tym punkcie. Uwielbiam organizować imprezy, bankiety, szkolenia, konferencje. A najfajniejsze jest to, że ludzie którzy powierzają mi to w moje ręce, ufają że impreza którą im przygotuję, będzie jedną z piękniejszych w ich życiu.
Wadą pracy w gastronomii jest to, że...nie ma Świąt, wolnych weekendów, omijają człowieka urodziny przyjaciół, wspólny Sylwester ze znajomymi itp. Ale co tam...:). Sylwester jest raz w roku, a ja mam pracę którą kocham cały rok !
Pozdrawiam
Agnieszka
Gorska
Marketing Director,
Vectra S.A.
Temat: Gasstronomia-moja pasja
a ja kocham jesc i odkrywac nowe knajpy :)polecam miejsce (oczywiscie jesli go jeszcze nie znacie): http://gastronauci.pl
:)
Dariusz
P.
Wielki Format / Mega
Reklamy Przestrzenne
3D
Temat: Gasstronomia-moja pasja
WitamOdkrywanie nowych knajp z punktu widzenia klienta jest fascynujące... niestety z drugiej strony nie jest już tak różowo...
Zwłaszcza w świetle nowych unijnych przepisów o których w UE mało kto słyszał, ale my musimy się do nich stosować co jest rygorystycznie wymagane przez "miłe" Panie z odpowiednich instytucji... :-)
"Teraz Polska"
Wiktor Marciniak szukam zawodu
Temat: Gasstronomia-moja pasja
jestem młody;P tak sobie czytam.. zastanawiam sie w którym kierunku sie kształcić jeśli mnie interesuje gastronomia (chciał bym sobie otworzyć elegancka restauracje,gdzie bedzie grał sobie pan na jakims instrumencie piękne utwory)a po latach praktyki .. kulinarnym krytykiem.. hm.. to pięknetylko do jakiej szkoły pójść?? jak na razie jestem w tym zielony
proszę o poradę;] pozdrawiam wszystkich miłośników
Dariusz
P.
Wielki Format / Mega
Reklamy Przestrzenne
3D
Temat: Gasstronomia-moja pasja
Wiktorze chcesz się dowiedzieć więcej o "przyjemnościach" tej branży polecam Ci książkę: "Byłem restauratorem" Michel M. Lefever. Co prawda książka opowiada o wielu przejciach gastronoma na rynku amerykańskim ale można to przenieść na rynek polski wyobrażając sobie DUŻO bardziej skomplikowane przepisy urzędowo-sanitarne.Życze powodzenia w wyborze właściwej drogi...
Łukasz
P.
cyberstudio sp. z
o.o.
Temat: Gasstronomia-moja pasja
To ja także coś polecę: http://www.nawidelcu.pl, nie tylko knajpy ale także ciekawe treści, także o niuansach branży, w postaci felietonów.konto usunięte
Temat: Gasstronomia-moja pasja
Gastronomia to jest coś pięknego :D pracuje w gastronomii od 15 roku życia na różnych posadach, zaczynałem od zmywaku a byłem juz i kucharzem i barmanem... praktycznie każde zajęcie jest równie ciekawe... cały czas się cos odkrywa i można się czegoś nauczyć... fantastyczna sprawa... Jednak najlepiej czuje się na kuchni ;) to jest to ;)Pozdrawiam.
konto usunięte
Temat: Gasstronomia-moja pasja
Witam serdecznie,ja w gastronomii pracowałem 10 lat, ostatnio miałem przerwę 1 rok ale postanowiłem znowu zacząć działać w gastronomii.
Zapraszam na moją stronę http://lukaszkozica.pl
Pozdrawiam serdecznie
Łukasz Kozica
Rafał Sanetas Szef kuchni
Temat: Gasstronomia-moja pasja
Hej :)Temat powinien brzmieć.. Gastronomia-to była moja pasja :)
a tak na poważnie to po paru ładnych latach spędzonych na kuchni dopada mnie monotonia i brak chęci a przede wszystkim rozmyślania czy ja pociągnę do 60 na kuchni czy warto,kiedy zacząłem moją przygodę z gastronomia było super teraz czuję że poziom który jest i to co oferują pracodawcy w porównaniu do 10 lat wstecz to po prostu tragedia (choć pomysły na kuchnie są ciekawe),no ale co by nie mówić Kocham to co robię i będę robił tak żeby zapewnić sobie ciepłą posadkę za te 15 lat :)
Pozdrawiam
Anetta
Pacuła-Podemska
Organizator przyjęć,
właścicielka Aneth |
Party Service, ...
Temat: Gasstronomia-moja pasja
W życiu mogłabym tylko wydawać przyjęcia ! ;)I delektować się wszystkim co z tym związane...
Podobne tematy
-
GL - Po godzinach » Po pracy? ;) Mrau.. Moja KOCICZKA! :)) -
-
Wschodnie fascynacje... » moja prywatna strona z relacjami z Azcji Centralnej i... -
-
Szkolenia w Łodzi » Moja Wartość Moją Siłą - Stop Mobbing! Zapisy, zbieramy... -
-
Aby mieć udany związek ... » MOJA żona/mąż/dziewczyna/chłopak.... -
-
Marketing Internetowy » jak skutecznie wypromować moja strone www.ripme.pl ? -
-
ŚWIRY RĘKODZIEŁA » Moja fascynacja filcem. -
-
tarczyca » Moja historia ;) -
-
humor - dowcip » Moja rymowana refleksja na temat internetu -
-
Artistry » Proszę o pomoc! Moja cera jest okropna! -
-
WieliczkaCity.pl » Moja przygoda w Muzeum -
Następna dyskusja: