Marek Konrad Gogola

Marek Konrad Gogola B2B, Konsulting,
Szkolenia, Eventy,
Produkcja i Sprzedaż

Temat: Kursy Kiperskie w Poznaniu

Drodzy Państwo,

mamy przyjemność zaprosić Państwa na spotkanie edukacyjne z zakresu profesjonalnej degustacji piwa organizowane 19 czerwca w Setka Pub w Poznaniu przy ul. Święty Marcin 8, pod hasłem „Tajemnice Piwa”. Początek godzina 18:30.

Kurs obejmuje zasady produkcji piwa, jego historię i pochodzenie, ciekawostki, ale przede wszystkim zasady i tajniki sztuki degustacji. Podczas kursu uczestnicy poznają profesjonalne metody szkolenia degustatorów i uczą się oceny 8 najciekawszych gatunków piwa na świecie. Każde z piw wymaga innej techniki i jest okraszone wieloma ciekawymi faktami na temat kultury kraju z którego pochodzi, połączeń kulinarnych oraz składowych unikalnego profilu smakowego.

Główne zagadnienia poruszane podczas spotkania:

Rola surowców i technologii w kreowaniu smaku piwa.
Paleta barw, dźwieków i skojarzeń - jak opisywać cechy smakowo-zapachowe piwa.
Techniki degustacji piwa - jak wyczuwać poszczególne smaki i aromaty, pokaz technik kiperskich.
Szkolenie sensoryczne - nauka rozpoznawania głównych cech bukietu piwa.
Kompozycje kulinarne - jak dobierać piwa do potraw (degustacja przekąsek odpowiednich dla poszczególnych stylów piwa).
Piwa Świata - profesjonalna degustacja gatunków (pilzner, witbier, weizen, stout, ALE, bock, trappist, lambic).

Oraz wiele innych ciekawych faktów ze świata piwa i branzy piwnej.

Najważniejszą częścią kursu jest szkolenie sensoryczne przygotowujące uczestników do profesjonalnej oceny piwa. Jednocześnie wpisującą się w kulturę piwną. Podczas szkolenia uczestnicy poznają kluczowe wzorce smakowe oraz techniki i zasady oceny sensorycznej piwa. Cały kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego ukończenie szkolenia i przygotowanie do kolejnych poziomów wtajemniczenia.
Zapewniamy:
- najwyższą jakość prezentowanych piw (8 gatunków).
- unikalne smaki piwno-kulinarnych kompozycji.
- prezentację multimedialną.
- użyteczne materiały szkoleniowe.
- minimalną, wymaganą ilość teorii i maksimum praktyki.

Koszt: 170 PLN/osoba. Ilość miejsc ograniczona.
Cena zawiera materiały szkoleniowe, certyfikaty, próby 8 gatunków piwa i piwnych przekąsek dla każdego uczestnika.
Uwaga! Uwaga!
Dla pierwszych dwóch osób, które zapiszą się na kurs jako pierwsze, rabat w wysokości 50%.
Zapisy drogą e-mailową: biuro@sztuka-degustacji.pl, oraz telefonicznie pod nr +48 696 013 007 (osoba do kontaktu – Marek)
Marek Konrad Gogola

Marek Konrad Gogola B2B, Konsulting,
Szkolenia, Eventy,
Produkcja i Sprzedaż

Temat: Kursy Kiperskie w Poznaniu

Mała zmiana - kurs odbędzie sie 20 czerwca - miejsce i godzina bez zmian



Wyślij zaproszenie do