Łukasz D.

Łukasz D. Marketing B2B I
Digital Marketing I
E-commerce I Video

Temat: Spiż

Niesamowity smak:) Uczta dla zmysłów. 6 gatunków piwa:Jasne Pełne,Miodowe,Mocne,Pszenicze,Ciemne,Karmelowe.Już nie mogę się doczekać jak pojawi się ogródek w samym sercu wrocławskiego rynku i będzie lany ten szlachetny trunek z mini browaru Spiż.

Mini browar otwarto w 1992 r. po wiekach przerwy. W eleganckich, zabytkowych wnętrzach. Można pić piwo obserwując jednocześnie jak ono powstaje ze słodu, chmielu, drożdży i wody, zgodnie z 500 letnią recepturą browarnianą.Piwa są niefiltrowane i niepasteryzowane, a więc bogate w witaminy grupy B, PP i sole mineralne oraz mikroelementy.
Ktoś z Was delektował się smakiem spiża?Ja polecam. Ceny nie rażące w oko.Dodają jeszcze kawałki chlebka ze smalcem.Ajjjj:)
Jarosław Żaczek

Jarosław Żaczek Senior Engineering
Manager, GE
Aerospace Poland Sp.
z o.o.

Temat: Spiż

Potwierdzam i podpisuje sie obiema lapkami.
Piwo przednie, a i jedzonko z przyleglej restauracji pierwsza klasa.
Swego czasu bylem tam czestym bywalcem. Przewaznie towarzyszylo mi
wtedy grono Japonczykow, ktorym, o dziwo tez to piwo przypadlo do
gustu.Jarosław Żaczek edytował(a) ten post dnia 02.05.07 o godzinie 09:13
Paweł Baumgart

Paweł Baumgart Customer Service
Team Lead

Temat: Spiż

Oooo tak. Jeśli ktokolwiek wybiera się do Wrocławia to musi zajrzeć do Spiżu!
Mateusz W.

Mateusz W. Uniwersytet Śląski w
Katowicach

Temat: Spiż

ale jeszcze jest katowicki spiz,
piwo - podobne odczucia (spizowe mocne i miodowe mmmm), ale czasem, szczegolnie na darmowych studenckich imprezach dolewaja wody...
Maciek Ziomek

Maciek Ziomek technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...

Temat: Spiż

Znam ok. 150 gatunków, ale to co było w spiżu wolę nie wspominać... Prawdopodobnie jakaś nieczystość... Smak starego, mokrego zmywaka ze szkolnej stołówki to chyba nie był zamierzony efekt, ale pszeniczniaczek rewelka
Łukasz D.

Łukasz D. Marketing B2B I
Digital Marketing I
E-commerce I Video

Temat: Spiż

Maciej Z.:
Znam ok. 150 gatunków, ale to co było w spiżu wolę nie wspominać... Prawdopodobnie jakaś nieczystość... Smak starego, mokrego zmywaka ze szkolnej stołówki to chyba nie był zamierzony efekt, ale pszeniczniaczek rewelka


Hm,byłem 2 tygodnie w Spiżu na wrocławskich rynku. Też coś mi nie pasowało. Chyba zmywacz i/albo barmani nie przykładają sie do pracy, bo w jasnym piwku wyczuwałem dziwny smak, jakby płynu do naczyń, albo syropu na gardło.
Nic, dam im kolejną szansę. Wybiorę się wkrótce. Wybadam i wyniucham:)

konto usunięte

Temat: Spiż

Spiż? Taaak, ale tylko zimą.
Ogródek to tandeta dla turystów. W sezonie letnim taki mały browar nie nadąża z produkcją, często brakuje miodowego, a pozostałe są niedojrzałe i stąd takie różnice smakowe.
Zdecydowanie degustować w głównej knajpie na dole, czystsze kufle, lepsza atmosfera i zdecydowanie lepsze piwo... byle nie latem :)

Ale jak już jesteśmy przy Spiżu, to po sąsiedzku w Piwnicy Świdnickiej mają Białego Barana produkowanego przez ten sam browar co Piast (nie pamiętam kto ich kupił i wywiózł do Szczecina), ale specjalnie na zamówienie tego lokalu wg. unikatowej receptury. Podobne piwko jest do kupienia we Lwowskiej na przeciwko fontanny. A smakoszy Dobrego Mocnego zapraszam do Academusa :)

Pozdrawiam Wrocław, tęsknię!
Dominik Srokowski

Dominik Srokowski Konsultant ds.
Aplikacji, Capgemini
Polska Sp. z o.o.

Temat: Spiż

Piast został wykupiony przez Carlsberga, któremu się nie opłacało utrzymywać naszego browaru, a szkoda bo woda z Odry na wysokości Wrocławia jest na pewno lepsza niż na wysokości Szczecina :D

Biały Baran rzeczywiście wchodzi bardzo dobrze i zabieram często gości spoza Wrocławia do Piwnicy. Do Spiża natomiast to rzeczywiście albo zimą albo latem w porze południowej, bo wieczorem to trudno powiedzieć czy leją Spiża czy brzeczkę chmielową pomieszaną z Domestosem i spirytusem przemysłowym.
Łukasz Sędzielowski

Łukasz Sędzielowski Piwowar, Browar
Zamość

Temat: Spiż

Grzegorz K.:
(...)
Ale jak już jesteśmy przy Spiżu, to po sąsiedzku w Piwnicy Świdnickiej mają Białego Barana produkowanego przez ten sam browar co Piast (nie pamiętam kto ich kupił i wywiózł do Szczecina), ale specjalnie na zamówienie tego lokalu wg. unikatowej receptury.

Wybacz, ale to nie możliwe, żeby Carlsberg Polska bawił się w coś takiego jak produkowanie osobnego piwa dla knajpy we Wrocławiu. Bujda na resorach i tyle. I jeszcze przywożą go ze Szczecina :D - kupa śmiechu. Od czasu do czasu zdarza się, że kelnerka potrafi wciskać ciemnotę, że piwo produkowane jest w browarze Piast we Wrocławiu - kto tu mieszka, ten wie w jakim "browar" jest stanie i czy da się tam robić piwo :P

Żeby nie było oftopu - byłem w Spiżu ze znajomym piwowarem z Gdańska, bo chciał zobaczyć jakiś wrocławski minibrowar - wzięliśmy dwa piwa i oba były wadliwe. Jedno zażelazione tak, że można by równie dobrze gryźć gwoździe, a drugie wyraźnie skisłe. Brud, smród i ubóstwo, aż mi było wstyd :(
Piotr Andrzej Krzysztof S.

Piotr Andrzej Krzysztof S. Inżynier
Aplikacji/Programist
a

Temat: Spiż

Koło Wrocławia jest świetny minibrowar Widawa, kilka wspaniałości dotarło do Wawy i udalo mi się szkosztować. Polecam.
Łukasz Sędzielowski

Łukasz Sędzielowski Piwowar, Browar
Zamość

Temat: Spiż

No pewnie, że jest. W sobotę premiera nowego IPA. W Wawie w PDSLu też będzie keg - dzisiaj pojechał ;)



Wyślij zaproszenie do