Wiktor Sawoniaka

Wiktor Sawoniaka Doświadczony manager
z wieloletnim
doświadczeniem
równiez...

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

Małutki browar (Konstancin-Jeziorna). Produkują piwo w tradycyjnej technologii warzenia (nie z dodatkiem słodu, a warzony na słodzie jęczmięnnym).
Mają bardzo dobre piwa mocne - naprzawdę piwne w smaku mimo iż mocne. Polecam. Dostępne jest w Warszawie i okolicach.
Fajne jest DAWNE - niepasteryzowane.
Zbigniew W.

Zbigniew W. asystent, Wydział
Prawa i
Administracji UŁ
Zakład Krymina...

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

Piłem Dawne, nienajgorsze. Ale szczerze mówiąc mnie nie zachwyciło, dla mnie jednak nie umywa się do chociażby Naturalnego i Naturalnego Niefiltrowanego z browaru Gościszewo, czy Żywego z Amber, czy niepasteryzowanego z browaru Kormoran.
Ale zdecydowanie lepsze od koncerniaków.

konto usunięte

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

Browar Amber zawsze robił, robi i może będzie robił zacne piwa:) Konstancin jest bardzo dobry. Nie trawię mocnych piw (poza Belgią oczywiście), ale Warszawiak Mocny bardzo mi podszedł. Dawne tez dobre:)))

konto usunięte

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

Jakiś czas temu skusiłem sięna piwo Dawne i przyznam, że średnie. Przyzwoicie średnie ale bez rewelacji.
Wiktor Sawoniaka

Wiktor Sawoniaka Doświadczony manager
z wieloletnim
doświadczeniem
równiez...

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

Przemysław ...:
Jakiś czas temu skusiłem sięna piwo Dawne i przyznam, że średnie. Przyzwoicie średnie ale bez rewelacji.
Ocz. kwestia gustu.
Wiem, że w ciągu ostatnich miesięcy browar poprawil jakość - chyba w Pulsie Biznesu był wywiad gdzie szef browaru potwierdzał, że zaczynają mocno pracować nad jakością,
więc może warto spróbować jeszcze raz. ;-))
Zatrważające jest to, że ludzie piją masówkę i twierdzą, że jest to dobre piwo, uważają sie za znawców i smakoszy , a nie próbowali prawdziwego smaku piwa ... ubolewam.

konto usunięte

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

w Pulsie Biznesu był wywiad gdzie szef browaru potwierdzał, że zaczynają mocno pracować nad jakością,


Tego typu "promocyjnych" tekstów w kolorowych pisemkach raczej bym poważnienie traktował ... ;)

Oczywiście w porównaniu z "masówką" to bardzo dobre piwo.
Dla mnie jednak odniesieniem są raczej dobre piwa, a nie masówka :)

Tak więc na tle piw np. z browarów Ciechan czy Amber, piwo "Dobre" jest najwyżej dobre :) ale bez rewelacji ...

Nie bardzo rozumiem co może znaczyć tutaj "jakość" ? Tzn rozlewają w przybrudzone butelki, a będą w czyste ;) ?
To raczej kwestia receptury i technologii ale mogę się mylić :)
Zbigniew W.

Zbigniew W. asystent, Wydział
Prawa i
Administracji UŁ
Zakład Krymina...

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

Wiktor Sawoniaka:
więc może warto spróbować jeszcze raz. ;-))
Może warto, ale ja piłem ostatnio jakieś dwa tygodnie temu... Nie mówię że złe, ale moim zdaniem do czołówki mu daleko.
Wiktor Sawoniaka:
Zatrważające jest to, że ludzie piją masówkę i twierdzą, że jest to dobre piwo, uważają sie za znawców i smakoszy , a nie próbowali prawdziwego smaku piwa ... ubolewam.
To prawda, ale tu wymieniamy uwagi o piwach, a nie koncerniakach ;-)
Przemysław ...
To raczej kwestia receptury i technologii ale mogę się mylić :)
Nie jestem technologiem, ale jakość w produkcji piwa ma zasadnicze raczej znaczenie - jakość dobranych składników, poprawność i czystość całego procesu od słodu aż do butelkowania. Słowo jakość ostatnio nabrało znacznie szerszego znaczenia, chociazby całe szaleństwo z zarządzaniem jakością, ISO9****, ale zachowanie ustalonych procedur (rozumiane we współczesnym bełkocie jako jakość) ma znaczenie przy produkcji, to nie zupa którą można sobie warzyć na oko.Zbigniew W. edytował(a) ten post dnia 24.10.08 o godzinie 16:34
Maciek Ziomek

Maciek Ziomek technik bilokacji,
profesjonalny
wiercipięta, muzyk
wokal...

Temat: Polecam browar KONSTANCIN

Piwo Dawne mnie zachwyciło.
Może jest lekko "karykaturalne" ale jeżeli ktoś pił czeskiego Budweisera z nalewaka to będzie wiedział o co chodzi. Gęstość 14,1 ekst wraz ze swą słodkością ciężko jest przełamać chmielem. Należy pamiętać, że chmielu jest kila gatunków zaś ten użyty to Dawnego jest pomimo swej goryczy słodki aromatycznie.
Najważniejszą cechą tego piwa jest to, że rozpoznam go pośród 100 innych po smaku o ile browar nie zmieni receptury, albo dostawcy składników nie zmienią jakości produktów.
Godne spróbowania!!!!

Następna dyskusja:

Browar VAN Pur




Wyślij zaproszenie do